Najświeższe wątki:
Zasady gry
Alfabety, języki, czcionki, itp...
Wątek w temacie: Problemy techniczne
Wyniki od 1 do 5. Przejdź do strony: 1
Chciałem sobie poeksperymentować i jakoś słabo to wyszło. Problemem jest to, że w jednych miejscach można użyć alfabetów innych niż łaciński, a w innych miejscach jest to niemożliwe. Wg mnie powinna być bezproblemowa obsługa wszystkich alfabetów europejskich (podstawowych, czyli jeśli odmian np. cyrylicy jest może z 8, to tylko najbardziej popularna odmiana). Chciałem sobie ponazywać oddziały, miasta, itp za pomocą liter greckich, albo niemieckich i niestety, ale są problemy.
IMHO wszędzie, czyli w: nazwach osad, regimentów, oddziałów, bohaterów, w korespondencji, kronikach i na forum, powinny być wszędzie dostępne te same zestawy znaków.
Teraz jest tak, że np w jednym miejscu mam nazwę ze znakami czeskimi (różne kreski nad literkami), albo z niemieckimi umlautami, albo z cyrylicą czy greką, a w innym miejscu nie mogę ich wkleić (ani wpisać "z palca").
Gorąca prośba więc do capo di tutti (Boro), czy można by to jakoś rozszerzyć i ujednolicić?!
IMHO wszędzie, czyli w: nazwach osad, regimentów, oddziałów, bohaterów, w korespondencji, kronikach i na forum, powinny być wszędzie dostępne te same zestawy znaków.
Teraz jest tak, że np w jednym miejscu mam nazwę ze znakami czeskimi (różne kreski nad literkami), albo z niemieckimi umlautami, albo z cyrylicą czy greką, a w innym miejscu nie mogę ich wkleić (ani wpisać "z palca").
Gorąca prośba więc do capo di tutti (Boro), czy można by to jakoś rozszerzyć i ujednolicić?!
To masz rzeczywiście problem...
Też byś miał jakbyś "rzeczywiście" pisać mógł jeno "rzeczywiscie" ;-) Brak zagranicznych czcionek to drobiazg, ale jeśli komuś do klimatu to potrzebne bo chce wojska nazywać "ὁπλῖται"a nie "hoplici", i jeśli nie będzie nic pilniejszego do robienia w wolnym czasie, to czemu nie dodać;-)?
Post #4, autor:
Lomion
napisany: 29. grudnia 2010, środa, 18:26
zmieniany przez autora, 29. grudnia 2010, 23:42
napisany: 29. grudnia 2010, środa, 18:26
zmieniany przez autora, 29. grudnia 2010, 23:42
Jak uda ci się te "ὁitd odmienić przez przypadki to jestem całym sercem za :)
Widzę, że Lomion nie wierzy, że ktoś inny (niż on) może na tyle znać obce języki, by znać i odmianę...
Wyniki od 1 do 5. Przejdź do strony: 1
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.