Najświeższe wątki:
Zasady gry
Alternatywny sposób przejęcia miasta
Wątek w temacie: Dla początkujących
Wyniki od 1 do 6. Przejdź do strony: 1
Tak się zastanawiam, czy wojna to jedyny sposób na przejęcie miast... Napis "Osady, które możesz przejąć" w przeglądzie wiosek jeszcze bardziej mnie zastanawia. Czy tu chodzi o to, że jeśli ludzie moi będą mieli "przewagę" w mieście przeciwnika to mogę je przejąć?
Nie. Znaczy... Chodzi tu o to, ze w niektorych sytuacjach inny wladca moze zdecydowac ze przekazuje Ci miasto. Albo w ramach umowy przy okazji jakiejs wspolnej wojny, czy umowy handlowej, to juz od Was zalezy, albo gdy stwierdzi ze woli poddac miasto i ocalic ludzi, a pozniej ich odbic. Mam nadzieje ze wytlumaczylem to w miare dobrze.. :)
Post #3, autor:
Gilder
napisany: 1. maja 2010, sobota, 10:45
zmieniany przez autora, 1. maja 2010, 10:45
napisany: 1. maja 2010, sobota, 10:45
zmieniany przez autora, 1. maja 2010, 10:45
Jest jeszcze druga możliwość. Osadnicy twojej narodowości mają przewagę nad osadnikami właściciela a garnizonu brak albo jest za mały. Wtedy się buntują i proponują Ci objęcie władzy. Najczęściej zdarza się to gdy niezależni zdobędą miasto a później sobie pójdą dalej.
Post #4, autor:
SebekS
napisany: 1. czerwca 2011, środa, 23:43
zmieniany przez Krzywy, 28. grudnia 2011, 15:27
napisany: 1. czerwca 2011, środa, 23:43
Szybkie pytanie ;)
Osady, które możesz przejąć i tu dwie osady a obok link przejmij :o Co się stanie jak kliknę? Jak to się stało, że mogę je przejąć? i w ogóle wszystkie inne pytania w tym temacie :)
Osady, które możesz przejąć i tu dwie osady a obok link przejmij :o Co się stanie jak kliknę? Jak to się stało, że mogę je przejąć? i w ogóle wszystkie inne pytania w tym temacie :)
Post #5, autor:
Amras DelMonte
napisany: 1. czerwca 2011, środa, 23:47
napisany: 1. czerwca 2011, środa, 23:47
Ktos oddal Ci swoje osady;-)
Lub meiszkancy sie zbuntowali (jelsi byli twojej narodowosci)/
Jesli wezmiesz to :
a. sa tam poddani wtego ksiestwa- sa twoje
b. inna narodowosc, to bez garnizonu pewnie bedzie rebelia;]
Lub meiszkancy sie zbuntowali (jelsi byli twojej narodowosci)/
Jesli wezmiesz to :
a. sa tam poddani wtego ksiestwa- sa twoje
b. inna narodowosc, to bez garnizonu pewnie bedzie rebelia;]
Post #6, autor:
SAMURAYA
napisany: 1. czerwca 2011, środa, 23:50
zmieniany przez Krzywy, 28. grudnia 2011, 15:28
napisany: 1. czerwca 2011, środa, 23:50
zmieniany przez Krzywy, 28. grudnia 2011, 15:28
jak klikniesz - osada będzie Twoja, ze wszystkimi konsekwencjami, czyli z kosztami, z potencjalnymi buntami, jeśli jest wieża, to z polem widzenia, itd.
jeśli jakiś gracz chciał Ci przekazać osadę/y, po prostu kliknął w odpowiednie miejsce, a teraz od Ciebie zależy, czy je przyjmiesz.
jeśli jakiś gracz chciał Ci przekazać osadę/y, po prostu kliknął w odpowiednie miejsce, a teraz od Ciebie zależy, czy je przyjmiesz.
Wyniki od 1 do 6. Przejdź do strony: 1
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.