Najświeższe wątki:
Zasady gry
Bug gry.
Wątek w temacie: Problemy techniczne
Wyniki od 1 do 15. Przejdź do strony: 1
Mam miasto 171 mieszkańców, wchodzę w zakładkę podział pracy a tu ZONK. Do podziału mam 127. A co z 50 osadnikami? UFO? WOŚP? Kolęda? Jak by co screen http://wgrajfoto.pl/pokaz/img0110/1c952.jpg W sumie nawet tacy "schowani" ludzie są spoko, ciekawe czy da się wybrać ich (171) by w podziale było ma minusie.
Z takimi sprawami to do patrona się zgłoś
Wydałem oddziałom rozkaz marszu na osadę. Doszli do zbiornika wodnego zajmującego jedno pole i już kilka dni przy nim stoją, zamiast go wyminąć. Mam rozumieć, że olali mnie i poszli na plażę?
zdarza się że musisz ręcznie ich puścić obok zbiornika
Oddział idzie linią prostą do pola. Jeśli więc natrafi na wodę - stoi.
bug gry - to to nie jest , sprawa jest opisana w zasadach - dodatkowo pojawia się komunikat, że oddział doszedł do wody i nie wie jak dalej maszerować, trzeba przejść na ręczne sterowanie. Właściwie to już w chwili wysyłania oddziału określoną marszrutą można brać poprawkę, że nie przejdą wody i potrzebna chwila uwagi.
Skoro o bugach mowa-radzę przemyśleć sytuacje kiedy szturmujecie konnicą i jednoczesnie dochodzi do bitwy polowej z innym oddziałem. Jezeli szturm jest pierwszy rozkulbaczy waszych a do walki polowej pójdziecie pieszo.Czyli jeżeli oparliście armie na konnicy cały wasz atut Boro anuluje jedną durna zasadą.
popieram, to głupia zasada - i mówię stanowczo, że to zasada bo jeżeli był by to błąd gry powinna być rekompensata, czy to w postaci backup serwera czy 'oddanie' niesłusznie poległych=)
do bitwy pod Włodzimierzem nie było jasnego komentarza w zasadach. Więc był to bug.
Wg mnie karygodne są sytuacje kiedy system modyfikuje rozkazy gracza.
Wg mnie karygodne są sytuacje kiedy system modyfikuje rozkazy gracza.
Jedi chcesz powiedzieć, że nie wiedziałeś? Przez tyle lat?
Zasady się zmieniały. To raz. Dwa-zawsze spieszałem konnnicę bo kiedys nie spieszało i mozna było stracic niepotrzebnie konie.
Tyle. Zasady powinne byc naturalne. Tzn. Spieszyło-ok, ale niech po bitwie wrócą na koń!
Tyle. Zasady powinne byc naturalne. Tzn. Spieszyło-ok, ale niech po bitwie wrócą na koń!
Jaj sobie nie róbcie. Może i głupia ale jednak zasada i to obowiązująca od naprawdę dawna. W wiele rzeczy uwierzę ale nie w to, że o niej nie wiedziałeś.
Wierz mi-gdybym wiedział zaatakowałbym w drugiej bitwie miasto.
Dopiero po bitwie się dowiedziałem. Forum Florencji to poswiadczy.
Dopiero po bitwie się dowiedziałem. Forum Florencji to poswiadczy.
Post #14, autor:
Avathar
napisany: 11. czerwca 2010, piątek, 17:34
zmieniany przez autora, 11. czerwca 2010, 18:28
napisany: 11. czerwca 2010, piątek, 17:34
zmieniany przez autora, 11. czerwca 2010, 18:28
Jedik niektórzy wiedzieli i nie wierzyli własnym oczom, jak zobaczyli najpierw szturm a potem tego samego wieczora bitwę w polu...
Jak już chciałeś być taki szybki to czemu nie wydałeś bitwy najpierw większemu zagrożeniu, jakim była cała armia Klanu a potem dopiero zajął się nic nie znaczącą wioską?
Efekt taki sam ale wykonanie porządniejsze i sytuacja pewnie mogłaby być inna, bo mniej skomplikowana.
Ale jednak trzeba przyznać że znalazłeś ten jeden przypadek na sto w którym ogólne zapisy zasad nie były do końca jasne i to w zasadach zostało poprawione.
Jak już chciałeś być taki szybki to czemu nie wydałeś bitwy najpierw większemu zagrożeniu, jakim była cała armia Klanu a potem dopiero zajął się nic nie znaczącą wioską?
Efekt taki sam ale wykonanie porządniejsze i sytuacja pewnie mogłaby być inna, bo mniej skomplikowana.
Ale jednak trzeba przyznać że znalazłeś ten jeden przypadek na sto w którym ogólne zapisy zasad nie były do końca jasne i to w zasadach zostało poprawione.
szczerze mówiąc, to chyba nikt z nas nie wiedział, jednym z czołowych 'udzielaczy' na forum był Luty który jest też patronem przecież, a o owej zasadzie nie wiedział ;p
z resztą mam takie pytanie skoro wielcy tej gry wiedzą i są zdziwieni, że ktoś o tym nie wiedział. czemu ma służyć taka (moim zdaniem) durna zasada ? skoro system potrafi spieszyć regiment przed bitwą, to pewnie mógł by i po bitwie bez specjalnego obciążenia serwera go z powrotem ukonnić... czy jest może w tej zasadzie jakiś głębszy sens którego nie dostrzegam ?
z resztą mam takie pytanie skoro wielcy tej gry wiedzą i są zdziwieni, że ktoś o tym nie wiedział. czemu ma służyć taka (moim zdaniem) durna zasada ? skoro system potrafi spieszyć regiment przed bitwą, to pewnie mógł by i po bitwie bez specjalnego obciążenia serwera go z powrotem ukonnić... czy jest może w tej zasadzie jakiś głębszy sens którego nie dostrzegam ?
Wyniki od 1 do 15. Przejdź do strony: 1
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.