Bug gry.

Wątek w temacie: Problemy techniczne

Wyniki od 1 do 15. Przejdź do strony: 1
Post #1, autor: Martinus
napisany: 8. stycznia 2010, piątek, 16:08
awatar
Mam miasto 171 mieszkańców, wchodzę w zakładkę podział pracy a tu ZONK. Do podziału mam 127. A co z 50 osadnikami? UFO? WOŚP? Kolęda? Jak by co screen http://wgrajfoto.pl/pokaz/img0110/1c952.jpg W sumie nawet tacy "schowani" ludzie są spoko, ciekawe czy da się wybrać ich (171) by w podziale było ma minusie.

Post #2, autor: pawlo77
napisany: 8. stycznia 2010, piątek, 16:17
awatar
Z takimi sprawami to do patrona się zgłoś

Post #3, autor: Valerian
napisany: 11. czerwca 2010, piątek, 14:31
awatar
Wydałem oddziałom rozkaz marszu na osadę. Doszli do zbiornika wodnego zajmującego jedno pole i już kilka dni przy nim stoją, zamiast go wyminąć. Mam rozumieć, że olali mnie i poszli na plażę?

Post #4, autor: pawlo77
napisany: 11. czerwca 2010, piątek, 14:44
awatar
zdarza się że musisz ręcznie ich puścić obok zbiornika

Post #5, autor: Czarny
napisany: 11. czerwca 2010, piątek, 15:23
awatar
Oddział idzie linią prostą do pola. Jeśli więc natrafi na wodę - stoi.

Post #6, autor: Luty
napisany: 11. czerwca 2010, piątek, 15:34
awatar
bug gry - to to nie jest , sprawa jest opisana w zasadach - dodatkowo pojawia się komunikat, że oddział doszedł do wody i nie wie jak dalej maszerować, trzeba przejść na ręczne sterowanie. Właściwie to już w chwili wysyłania oddziału określoną marszrutą można brać poprawkę, że nie przejdą wody i potrzebna chwila uwagi.

Post #7, autor: jedidia
napisany: 11. czerwca 2010, piątek, 16:18
awatar
Skoro o bugach mowa-radzę przemyśleć sytuacje kiedy szturmujecie konnicą i jednoczesnie dochodzi do bitwy polowej z innym oddziałem. Jezeli szturm jest pierwszy rozkulbaczy waszych a do walki polowej pójdziecie pieszo.Czyli jeżeli oparliście armie na konnicy cały wasz atut Boro anuluje jedną durna zasadą.

Post #8, autor: Chudy Loco
napisany: 11. czerwca 2010, piątek, 16:42
awatar
popieram, to głupia zasada - i mówię stanowczo, że to zasada bo jeżeli był by to błąd gry powinna być rekompensata, czy to w postaci backup serwera czy 'oddanie' niesłusznie poległych=)

Post #9, autor: jedidia
napisany: 11. czerwca 2010, piątek, 16:55
awatar
do bitwy pod Włodzimierzem nie było jasnego komentarza w zasadach. Więc był to bug.

Wg mnie karygodne są sytuacje kiedy system modyfikuje rozkazy gracza.

Post #10, autor: mularzx
napisany: 11. czerwca 2010, piątek, 17:00
awatar
Jedi chcesz powiedzieć, że nie wiedziałeś? Przez tyle lat?

Post #11, autor: jedidia
napisany: 11. czerwca 2010, piątek, 17:03
awatar
Zasady się zmieniały. To raz. Dwa-zawsze spieszałem konnnicę bo kiedys nie spieszało i mozna było stracic niepotrzebnie konie.

Tyle. Zasady powinne byc naturalne. Tzn. Spieszyło-ok, ale niech po bitwie wrócą na koń!

Post #12, autor: wiliam
napisany: 11. czerwca 2010, piątek, 17:14
awatar
Jaj sobie nie róbcie. Może i głupia ale jednak zasada i to obowiązująca od naprawdę dawna. W wiele rzeczy uwierzę ale nie w to, że o niej nie wiedziałeś.

Post #13, autor: jedidia
napisany: 11. czerwca 2010, piątek, 17:18
awatar
Wierz mi-gdybym wiedział zaatakowałbym w drugiej bitwie miasto.

Dopiero po bitwie się dowiedziałem. Forum Florencji to poswiadczy.

Post #14, autor: Avathar
napisany: 11. czerwca 2010, piątek, 17:34
zmieniany przez autora, 11. czerwca 2010, 18:28
awatar
Jedik niektórzy wiedzieli i nie wierzyli własnym oczom, jak zobaczyli najpierw szturm a potem tego samego wieczora bitwę w polu...

Jak już chciałeś być taki szybki to czemu nie wydałeś bitwy najpierw większemu zagrożeniu, jakim była cała armia Klanu a potem dopiero zajął się nic nie znaczącą wioską?

Efekt taki sam ale wykonanie porządniejsze i sytuacja pewnie mogłaby być inna, bo mniej skomplikowana.

Ale jednak trzeba przyznać że znalazłeś ten jeden przypadek na sto w którym ogólne zapisy zasad nie były do końca jasne i to w zasadach zostało poprawione.

Post #15, autor: Chudy Loco
napisany: 11. czerwca 2010, piątek, 22:42
awatar
szczerze mówiąc, to chyba nikt z nas nie wiedział, jednym z czołowych 'udzielaczy' na forum był Luty który jest też patronem przecież, a o owej zasadzie nie wiedział ;p

z resztą mam takie pytanie skoro wielcy tej gry wiedzą i są zdziwieni, że ktoś o tym nie wiedział. czemu ma służyć taka (moim zdaniem) durna zasada ? skoro system potrafi spieszyć regiment przed bitwą, to pewnie mógł by i po bitwie bez specjalnego obciążenia serwera go z powrotem ukonnić... czy jest może w tej zasadzie jakiś głębszy sens którego nie dostrzegam ?

Wyniki od 1 do 15. Przejdź do strony: 1
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.
Wyszukiwarka: