Najświeższe wątki:
Zasady gry
Bunt oddziału
Wątek w temacie: Problemy techniczne
Wyniki od 1 do 18. Przejdź do strony: 1
Własnie zauważyłem że jeśli mamy nadmiar niewolników (więcej niż 4 razy liczba pilnujących) to buntuje się cały oddział - włączając w to naszą eskorte (wtedy nasi woje stają sie niewolnikami niezależnych). Podsumowując można miec super armie i ją stracić bo liczba eskortowanych będzię większa o 1 od dopuszczalnej.... troche to przegięte.
To co napisałem to wynik moich obserwacji - jeśli sie myle poprawcie.
To co napisałem to wynik moich obserwacji - jeśli sie myle poprawcie.
Bati
Masz rację - tak właśnie jest. Jak oddział się zbuntuje to Twoi żołnierze stają się niewolnikami tego oddziału bez jakiejkolwiek walki.
Masz rację - tak właśnie jest. Jak oddział się zbuntuje to Twoi żołnierze stają się niewolnikami tego oddziału bez jakiejkolwiek walki.
Wąłśnie głupio trochę tak bez walki.
Proponuję, aby fakt buntu niewolników w oddziale, czy też w osadzie był traktowany jak bitwa wydawana przez zbuntowanych naszym ludziom.
To będzie logiczne, realne i nie obędzie się bez zabitych............;)
Proponuję, aby fakt buntu niewolników w oddziale, czy też w osadzie był traktowany jak bitwa wydawana przez zbuntowanych naszym ludziom.
To będzie logiczne, realne i nie obędzie się bez zabitych............;)
To rzeczywiście dziwne... uważam niewolnicy powinni wydzielić sie jako nowy odział... i jeśli czują się na siłach podjąć bitwę
Raczej podjąć bitwę automatycznie, jeśli już czują się na tyle silni aby się buntować
I powinien atak rozegrac się bez ostrzału, no bo chyba nie będą się ustawiać w regimentach przed buntem :P
Jak nie będą w regimentach to powinni mieć minusy do umiejętności ;) Pozatym oni chyba przynajmniej powiązani są albo coś?
Post przeniesiony do wątku: http://www.laventhar.org/forum.html?watek=252
Oddział jednego księstwa przekazany drugiemu i zaatakowany przez trzecie nie zbuntuje się o 14.00 mimo że składa się w całości z niewolników?:)
Dokładnie tak jak piszesz.
też miałem taki przypadek,może niezgodne to ze zdrowym rozsądkiem ale to zgodne z zasadami:
zasady: W bitwach nie biorą udziału niewolnicy - zakuci w kajdany czekają na wynik bitwy i wyzwolenie - lub przejście pod władzę nowego pana.
zasady: W bitwach nie biorą udziału niewolnicy - zakuci w kajdany czekają na wynik bitwy i wyzwolenie - lub przejście pod władzę nowego pana.
a to bardzo ciekawe , bo ja kiedyś oddałem niewolników upadłego księstwa niezależnym, potem ich zaatakowałem a oni się przykładnie zbuntowali , bitwy nie było i musiałem ich na nowo atakować. Coś się zmieniło ostatnio?
Nie tak ostatnio ale jak najbardziej zmiany były ....
wiliam a tak troszkę jaśniej :) , bo po wypowiedziach można sądzić, że coś przegapiłem, ale niby nie było przez ostatnie miesiące jakiegoś komunikatu na ten temat.
Luty jestem chyba nieodpowiednią osobą do udzielania wyjaśnień - zauważyłem jakiś czas temu, że zaatakowane oddziały się nie buntują i to wszystko ...
OK. myślałem, że była ogłoszona jakaś zmiana
Wyniki od 1 do 18. Przejdź do strony: 1
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.