Najświeższe wątki:
Zasady gry
Bunty w osadzie
Wątek w temacie: Dla początkujących
Wyniki od 1 do 17. Przejdź do strony: 1
Co się dzieje z osadą w której jest 40 moich osadników, 40 niezależnych i 20 obcego księstwa? Z zasad wynika mi że zbuntuje się, stanie się niezależna, po czym następnego dnia zbuntuje się znowu i wróci pod moje panowanie.
Post #2, autor:
Tommy
napisany: 12. grudnia 2006, wtorek, 23:53
zmieniany przez autora, 12. grudnia 2006, 23:53
napisany: 12. grudnia 2006, wtorek, 23:53
zmieniany przez autora, 12. grudnia 2006, 23:53
zbuntuję na bank. I raczej tak szybko do Ciebie już nie wróci sama. Bedziesz musial zdobywac :)
Musi byc połowa Twoich ludzi by był spokój. I nie ważne jakich narodowości jest ta druga obca połowa.
Musi byc połowa Twoich ludzi by był spokój. I nie ważne jakich narodowości jest ta druga obca połowa.
Post #3, autor:
kozak
napisany: 13. grudnia 2006, środa, 21:40
zmieniany przez autora, 13. grudnia 2006, 21:41
napisany: 13. grudnia 2006, środa, 21:40
zmieniany przez autora, 13. grudnia 2006, 21:41
[1] Takiej sytuacji nie miałem, ale z zasad wychodzi na to, że będzie tak jak mówisz.
[2] Dlaczego tak uważasz? znasz taką sytuację z autopsji? Bo wg zasad powinna następnego dnia się zbuntować ponownie.
[2] Dlaczego tak uważasz? znasz taką sytuację z autopsji? Bo wg zasad powinna następnego dnia się zbuntować ponownie.
Miałem. Wyszedłem nieopatrznie garnizonem z takiej osady i mi się zbuntowała. Zaatakowałem ja, ale musiałem czekac te przeliczenia. No i nastepnego dnia nie wrócila do mnie. Byłem zmuszony ja szturmować.
niezly sposób na zwiekszenie doswiadczenia wojska ;:D:D
wie ktoś w którym przeliczeniu buntują się niepilnowani niewolnicy w oddziale bądź osadzie?
Z tego co wiem to o 14
wielokrotnie przetestowane - ledwie godzina 14 wybije a oni natychmiast czmychają.
Chyba, że się morale nie przeliczy w osadach i oddziałach. Wtedy nikt się nie buntuje. Tak jak wczoraj w niektórych światach.
W osadzie są osadzeni sami niewolnicy, pilnowani przez odpowiednio duży oddział moich wojaków, jednak morale jest poniżej 3. Czy w przeliczeniu o 14 ci pilnowani niewolnicy bedą opuszczać osadę, tak jak miałoby to miejsce w przypadku ludzi mojej narodowości, czy może pilnujący oddział nie pozwoli na ucieczkę z grodu?
Będą opuszczać tak jak zwykli osadnicy.
Dzięki:)
I tu powinienem powiedzieć że to błąd w grze skoro są pilnowani to jak mogą uciekać.
Dla mnie to podobna sytuacja jak z pilnowaniem przez niewolników
Dla mnie to podobna sytuacja jak z pilnowaniem przez niewolników
Dlaczego błąd. Po prostu ich niskie morale odzwierciedla wysoką desperacje do ucieczki, co jednemu czy dwóm sztukom może się udać :)
to czemu w trakcie transportu nie uciekają?? chyba łatwiej niż z osady, ja uważam że nie powinni uciekać poza tym nie powinni mieć wpływu na morale osady
hmm, ja jednak uważam, że z osady łatwiej uciec - wszak muszą jakoś pracować - zresztą, aby asymilacja postępowała, to trzeba też niestety dać im trochę luzu... natomiast podczas transportu, to oni w kajdanach i nie pracują tylko idą gdzie się im powie.
co do wpływu na morale osady, to mi osobiście też nie podoba się to, że morale jest uśredniane, ale myślę, że tak po prostu musi być, aby nie przeciążać za bardzo mechaniki gry.
co do wpływu na morale osady, to mi osobiście też nie podoba się to, że morale jest uśredniane, ale myślę, że tak po prostu musi być, aby nie przeciążać za bardzo mechaniki gry.
Dokladnie, w transporcie w kajdanach a w mieście w pracy :)
Wyniki od 1 do 17. Przejdź do strony: 1
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.