Degeneracja osad niezależnych
Komentowana aktualność: Degeneracja osad niezależnych
Wątek w temacie: Komentarze do aktualności
Wyniki od 1 do 15. Przejdź do strony: 1
Będzie trzeba po przejęciu takiej osady reperować uszkodzone ( jeszcze nie zawalone ) budynki ? :D
Loco - obawiam się, ze budynki będą się zawalały natychmiast - nie będzie czego remontować - pytanie, od czego będą niezależni zaczynać - od umocnień i fortyfikacji może ? no i oczywiście niezależni nie są zbyt pazerni - więc materiały z rozbiórki zostają w osadzie, czy niezależni poniosą je do "bazy" ? no i ostatecznie czy miasto zostanie rozebrane do "0" - czyli zostaje źródło?
Ja tam newsa rozumiem ze bedzie sie zawalal losowy budynek co jakis czas ;)
Post #4, autor:
Hejtar
napisany: 2. czerwca 2009, wtorek, 11:43
zmieniany przez autora, 2. czerwca 2009, 11:44
napisany: 2. czerwca 2009, wtorek, 11:43
zmieniany przez autora, 2. czerwca 2009, 11:44
hmmm.. moim zdaniem, budynki bez właściciela i odpowiedniej władzy, powinny się walić przede wszystkim w Republice :)
ps.
naturalnie jako pierwsze powinny padać umocnienia :)
ps.
naturalnie jako pierwsze powinny padać umocnienia :)
generalnie zmiana jest dobra...
oby tylko to nie stało się sposobem na ominięcie limitów w wyburzaniu budynków (który obecnie wynosi 1 na 2 dni)
oby tylko to nie stało się sposobem na ominięcie limitów w wyburzaniu budynków (który obecnie wynosi 1 na 2 dni)
Pomysł ciekawy, tylko wydaje mi się, ze budynki typu zamki czy światynie więc bardzo "duże i kamienne" powinny sie etapami walić... taki zamek zaniedbany może stać i nadawać się do remontu kilkaset lat;) czyli anwet jeśli 1dzień świata=1 rok to...;]
Amras - obawiam się, że kilkaset "lat" to nawet Boro w Lav nie wytrzyma :)
- lepiej niech się zawalają natychmiast - bo i tak trudno przewidzieć, co zechcesz odbudować najpierw, a co później - zresztą , celem tej zmiany jest chyba zniechęcenie księciuniów do utrzymywania zdobyczy na koszt niezależnych... i "przychodzenie na gotowe"- czyli zbyt duże profity z podbijania opuszczonych księstw.
- lepiej niech się zawalają natychmiast - bo i tak trudno przewidzieć, co zechcesz odbudować najpierw, a co później - zresztą , celem tej zmiany jest chyba zniechęcenie księciuniów do utrzymywania zdobyczy na koszt niezależnych... i "przychodzenie na gotowe"- czyli zbyt duże profity z podbijania opuszczonych księstw.
Kolejny krok oddalający tą grę od realizmu. Od kiedy to w osadzie nie należącej do żadnego księcia natychmiast wszystko się zawala? A może to jakieś magiczne właściwości koronowanych głów utrzymują świat na miejscu, a bez nich już by się wszystko dawno posypało? Dla mnie kolejna zmiana na minus, za jakiś czas ta gra ze średniowieczem będzie miała wspólną tylko nazwę... Znacznie rozsądniej by było, gdyby niezależni ukrywali produkty swoich prac w kryjówkach nie znanych dla graczy - przez to rabowanie osad niezależnych stało by się utrudnione - a i bliższe średniowiecznym realiom.
Niezupelnie... budynki wymagaja kaski na utrzymanie...
niezalezni maja podatki 0... wiec nieplaca, wiec budynki moga i powinny sie "psuc"...ale 1-2% na dzien...tyle ze "zabawa w procenty, naparwy itp..to duzo roboty.
niezalezni maja podatki 0... wiec nieplaca, wiec budynki moga i powinny sie "psuc"...ale 1-2% na dzien...tyle ze "zabawa w procenty, naparwy itp..to duzo roboty.
Cytat:
Kolejny krok oddalający tą grę od realizmu.
Nie mogę się zgodzić, to wcześniej była niekonsekwencja, bo księstwa musiały płacić na utrzymanie budynków, a u niezależnych po prostu budynki sobie stały.
Po pierwsze nie natychmiast i nie wszystko, tylko jeden bydynek raz na jakiś czas - aby zawaliło się wszystko potrzeba będzie pewnie sporej ilości czasu. Po drugie ta zmiana likwiduje bardzo popularną możliwość przekrętu, polegającego na porzucaniu rozbudowanych osad by uniknąć łożenia na ich utrzymanie.
Pozostaje jedno pytanie: jakiego tempa rozpadu możemy się spodziewać?
Pozostaje jedno pytanie: jakiego tempa rozpadu możemy się spodziewać?
Post #12, autor:
Samuraj
napisany: 19. czerwca 2009, piątek, 14:51
zmieniany przez autora, 19. czerwca 2009, 14:52
napisany: 19. czerwca 2009, piątek, 14:51
zmieniany przez autora, 19. czerwca 2009, 14:52
mam jedno pytanie:
kiedy następuje rozebranie/zniszczenie pierwszego budynku?
czy szybkość ewentualnego zawalania się nie powinna zależeć od ilości budynków?
właśnie zauważyłem, że straciłem wieżę obserwacyjną (jedyny budynek) , a o 19 odbiję osadę z rąk niezależnych...
bardzo nie fajnie :/
kiedy następuje rozebranie/zniszczenie pierwszego budynku?
czy szybkość ewentualnego zawalania się nie powinna zależeć od ilości budynków?
właśnie zauważyłem, że straciłem wieżę obserwacyjną (jedyny budynek) , a o 19 odbiję osadę z rąk niezależnych...
bardzo nie fajnie :/
Spalili po prostu/A z tego co obserwuję nawet po 1 dniu może już coś się rozwalic.
Czy ktoś wie, czy taki zawalony budynek zostawia po sobie część surowców tak jak to ma miejsce przy rozbiórce?
zostawia tak jak po rozbiórce
Wyniki od 1 do 15. Przejdź do strony: 1
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.