Dziwne złudzenia

Wątek w temacie: Dla początkujących

Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2
Post #1, autor: Lethian
napisany: 22. marca 2009, niedziela, 13:39
brak awatara
Mam pytanie dlaczego, na moim księstwie są raporty z kilku miesięcy chodź gram od kilku dni w tą grę. Wchodzę w listy z innymi graczami a tam:
Witam
Mam nadzieję że nie dojdzie do sporów.

odp.
Witam
Też tak myślę.

Patrzę takiego księstwa już nie ma. Przeglądam raporty. Patrzę zniszczyłem tego gościa miesiąc temu chodź wcześniej nie grałem.
O co chodzi w tym bo nie wiem.
Mam złudzenia jakby ktoś grał na tym księstwie, przestał i teraz ja na nim gram. Proszę mi to wytłumaczyć.

Post #2, autor: wiliam
napisany: 22. marca 2009, niedziela, 13:51
awatar
Masz słuszne wrażenie - w światach odkrywców, nowy gracz może otrzymać księstwo po poprzednim graczu. Wiąże się to z faktem, że nowe światy nie startują co dziennie a nowi gracze rejestrują się regularnie.

Post #3, autor: Krzywy
napisany: 22. marca 2009, niedziela, 18:41
awatar
na pewno masz ksiestwo po kims-sprawdz z kim jestes w stanie wojny, a z kim masz sojusz. Przeczytaj ich listy do ciebie(tzn. nie do ciebie tylko do poprzednika).
i zdecyduj- czy chcesz wszytkim ujawnic ze jest nowym władcą czy udawać ze jestes tym samym starym dobrym władcą...którego wszyscy sąsiedzi kochaja hehe.

Post #4, autor: Lomion
napisany: 22. marca 2009, niedziela, 18:44
awatar
Wszystko się zgadza, ale czemu w temacie poświęconym Anima Solidus? Nie warto by przenieść obu wątków do odpowiednich tematów?

Post #5, autor: Lethian
napisany: 22. marca 2009, niedziela, 19:32
brak awatara
wiesz nie widziedziałem gdzie to dać :):)
a sojusze takie słowne czy trwałe???
czy tylko tak jesteśmy w sojuszu :)

Post #6, autor: kozak
napisany: 22. marca 2009, niedziela, 23:17
awatar
Lethian: w światach odkrywców władcy zmieniają się tak często, że ciężko byłoby za każdym razem przygotowywać im nowe księstwa - czasem natrafisz na nowe, ale większa szansa, że dostaniesz je po kimś

a sojusze są tylko słowne - w sensie z punktu widzenia mechaniki gry nie ma czegoś takiego jak "sojusz" - możesz się jedynie z kimś umówić, że będziecie współpracować, ale na ile to będzie trwałe, to już zależy od was :)

Post #7, autor: Lethian
napisany: 23. marca 2009, poniedziałek, 15:12
zmieniany przez autora, 23. marca 2009, 15:13
brak awatara
a ja mam takie złudzenie
zawsze moja stolica ma wspołrzędne 50;50 ??
nie wiem dlaczego

Post #8, autor: Valanthir
napisany: 23. marca 2009, poniedziałek, 17:06
awatar
Wspolrzedne stolicy zawsze sa 50,50. KAZDE ksiestwo ma SWOJE WLASNE wspolrzedne. Dla sasiada wspolrzedne 50,50 to jest JEGO stolica.

Mam nadzieje ze wyjasnilem wystarczajaco. ;)

Post #9, autor: Lethian
napisany: 23. marca 2009, poniedziałek, 21:33
brak awatara
eee czyli dane pole dla każdego ma inne wspołrzędne??

Post #10, autor: Rouge
napisany: 23. marca 2009, poniedziałek, 21:34
awatar
Zgadza się :-)

Post #11, autor: kirek
napisany: 24. kwietnia 2010, sobota, 14:09
awatar
wiec jak podac innemu ksiestwu swoja lokalizacje, jesli mam z nim kontakt, ale nie widze go na mapie?

Post #12, autor: Larkana
napisany: 24. kwietnia 2010, sobota, 14:24
awatar
Zawsze możesz przekazać mu Ambasadora - pojedynczego Twojego człowieka.
Twój sąsiad otrzymując go ujrzy pole na którym owy Ambasador stoi.

Post #13, autor: Andrazar
napisany: 24. kwietnia 2010, sobota, 15:58
awatar
Heh, tylko zastanów się dobrze, czy chcesz to zrobić, tutaj mało który sąsiad ma dobre zamiary.... Jeżeli jesteś słabszy, to....

Post #14, autor: Wortigern
napisany: 24. kwietnia 2010, sobota, 16:40
brak awatara
Na twoim miejscu podałbym w liście ogólne informacje co do kierunku geograficznego w jakim znajduje się twoje państwo względem miejsca stacjonowania kontaktujących się oddziałów, czy zwiadowców.

Post #15, autor: kirek
napisany: 25. kwietnia 2010, niedziela, 20:56
awatar
dzieki za rady.

Post #16, autor: DonRico
napisany: 30. kwietnia 2010, piątek, 01:05
awatar
No tak podejrzewałem z tymi współrzędnymi. Ale powiem szczerze, że to dziwna zasada. Mocno utrudnia to ustalanie konkretnej pozycji pomiędzy dwoma graczami. Czemu ma służyć taki system?

Post #17, autor: Larkana
napisany: 30. kwietnia 2010, piątek, 09:19
awatar
Służy temu, że każdy Władca rozpoczynający rozgrywkę sam musi zebrać dane dotyczące położenia jego księstwa.

Nie wiesz czy jesteś na środku, na wschodzie, zachodzie, może gdzieś na cyplu? Nie wiesz czy za Twym sąsiadem leży jakieś inne księstwo czy już koniec mapy ;)

Post #18, autor: wiliam
napisany: 30. kwietnia 2010, piątek, 09:27
awatar
Cytat:
Czemu ma służyć taki system?

Przede wszystkim służy temu, by gracze poza grą nie dogadali się.

Post #19, autor: Andrazar
napisany: 30. kwietnia 2010, piątek, 10:30
awatar
I zachowaniu klimatu gry - nie masz tu posługiwać się współrzędnymi w listach, lecz ogólnie opisywać otaczające Cię ziemie.

Post #20, autor: Tyberion
napisany: 19. sierpnia 2010, czwartek, 22:43
awatar
Musze zapytać.
jeśli oddział ma rozkaz marszu do danego pola. I jednocześnie rozkaz powtarzalny(jako drugi) ćwiczenie np siły to:
-jedno przeliczenie maszeruje drugie ćwiczy.
-maszerując jednocześnie ćwiczy.
-tylko maszeruje.

Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.
Wyszukiwarka: