Facilis Remeo zakończony!

Komentowana aktualność: Facilis Remeo zakończony!

Wątek w temacie: Komentarze do aktualności

Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2 3 4
Post #1, autor: Pablo Larmo
napisany: 2. września 2010, czwartek, 23:11
awatar
Oglądałem końcówkę - Gratulacje dla zwycięzcy. Ten świat był niesamowity ze względu na długość trwania, a co za tym idzie ilosc zmian w zasadach które przyjął każdy książę na klatę. Wanda zresztą to bardzo miła dziewczyna - musicie ją poznać!

Post #2, autor: Hejtar
napisany: 2. września 2010, czwartek, 23:24
awatar
Kronika: Historia Facilis Remeo cz. 2

Przygotowane pod panowaniem władcy: Wanda.

Cytat:
Tym incydentem sprowokowałem rozpoczęcie dla mnie najdziwniejszego frontu tej wojny.

Kobieta tak nie pisze ;)

Post #3, autor: Larkana
napisany: 2. września 2010, czwartek, 23:26
awatar
Czepiasz się Hejtar ;P

Tak, czy siak - kroniki świetnie...

Post #4, autor: greghor
napisany: 3. września 2010, piątek, 00:41
zmieniany przez autora, 3. września 2010, 00:42
awatar
Oki, oki - po dwóch latach grania niejednemu by się jaźnie rozdwoiły. Powiedzmy sobie szczerze - to ja jestem Wanda.

Dziękuję za grę wszystkim rywalom, w kolejności od ostatniego:
- Kanutowi Widłobrodemu z Jutlandii, który znaczną część świata był moim cichym sojusznikiem i któremu z przyjemnością wbiłem nóż w plecy,;)
- Eddardowi z Kraju Wilków, choć zdaje sobie sprawę że tu działał od dawna raczej Patron
- Rodrygowi Ponuremu z Gotlandii, z którym stoczyłem wiele spośród największych bitew tego świata
- Amawariemu z Okinawy, choć z nim nie powojowałem za dużo,
- Filetosowi Athonicie z Athos, który nie chciał zdradzić swoich sojuszników nawet wtedy kiedy powinien,;)
- Hajderowi z Taurydy, z którym stoczyłem kilka dużych bitew na początku świata, a który napsuł mi potem sporo krwi swoją partyzantką,
- Krukowi1 - którego podbiłem jako pierwszego
- Drogowitowi z Wiletów, którego poznałem zbyt późno.

Ciekaw jestem ile jeszcze spośród graczy z tego świata wogóle gra.

link do mapki całego świata:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e(...)353.html
Opublikowałem też kolejne etapy co się działo, oczywiście z mojego punktu widzenia.

Post #5, autor: mularzx
napisany: 3. września 2010, piątek, 00:55
awatar
:) a jednak... Gratulacje Wando :P

Post #6, autor: greghor
napisany: 3. września 2010, piątek, 01:06
awatar
Dzięki za gratulacje. Ja Tobie również gratuluje cierpliwości, w tym cierpliwości w znoszeniu moich napinek, które "programowo" wszczynałem przed każdą wojną;)

Post #7, autor: Luty
napisany: 3. września 2010, piątek, 01:08
awatar
normalnie BOMBA ! gratulacje greghor !!!

Post #8, autor: Luty
napisany: 3. września 2010, piątek, 01:35
awatar
ja z uporem maniaka proponuję stworzenie "komnaty bohaterów". Skoro nie znalazła poparcia idea dodawania gwiazdek przy awatarze za wygrane światy - to stwórzmy zakładkę/komnatę. Jak przystało na stare zamczysko , kamienna komnata z nieśmiertelnym płonącym kominkiem, po kątach pajęczyny, jakieś zbroje, oręż a na ścianach gustowne portrety bohaterów z napisem "rok 1006...9,10 - Hegemon świata XYZ" - skoro mamy już 18 miłośników strony Lav, to zróbmy jakiś zakątek do zwiedzania dla turystów :)

Post #9, autor: Pablo Larmo
napisany: 3. września 2010, piątek, 07:03
awatar
ehe - z ilością dni świata i pakietem startowym;-)

Post #10, autor: Zatara
napisany: 3. września 2010, piątek, 07:35
awatar
gratulacje greghor - miałem okazję byc zastępca dla Rodryga - Wasze potyczki z przyjemnością było oglądać :)

Post #11, autor: Czarny
napisany: 3. września 2010, piątek, 08:19
awatar
Gratulejszyn dla Greghora. I jak to w końcu było, ilość ludzi na koniec była mniejsza niż na początku, czy jednak większa?
Dla tych, którzy nie wiedzą powiem, że był chyba najbardziej krwawy świat ze wszystkich... w każdym razie, jeśli chodzi o rzezie ludności cywilnej :)

Post #12, autor: Hejtar
napisany: 3. września 2010, piątek, 08:25
awatar
Gratulacje! :)

Post #13, autor: pawlo77
napisany: 3. września 2010, piątek, 08:51
awatar
nie mailem okazji być zastępco w tym świecie ale słyszałem o nim niemało. Gratulacje dla Marudy :P

Post #14, autor: Tyberion
napisany: 3. września 2010, piątek, 08:54
awatar
Cytat:
ja z uporem maniaka proponuję stworzenie "komnaty bohaterów". Skoro nie znalazła poparcia idea dodawania gwiazdek przy awatarze za wygrane światy - to stwórzmy zakładkę/komnatę. Jak przystało na stare zamczysko , kamienna komnata z nieśmiertelnym płonącym kominkiem, po kątach pajęczyny, jakieś zbroje, oręż a na ścianach gustowne portrety bohaterów z napisem "rok 1006...9,10 - Hegemon świata XYZ" - skoro mamy już 18 miłośników strony Lav, to zróbmy jakiś zakątek do zwiedzania dla turystów :)

Bardzo ciekawy pomysł.

Przynajmniej pamięć o nas nie zaginie ;)

Post #15, autor: Krzywy
napisany: 3. września 2010, piątek, 09:37
awatar
gratulacje gregor.

[8] proponuję jeden topik gdzie mogą się wypowiadać TYLKO zwycięzcy światów, taki angielski pub dla dżentelmenów..-))

Post #16, autor: Luty
napisany: 3. września 2010, piątek, 10:16
awatar
[15] - nie , nie Krzywy - zdecydowanie bez wypowiadania się - bo milczenie jest złotem :) = wystarczające były by "portrety" - klikasz w portreta i wyświetla ci się mapa świata liczba startujących z podziałem na pakiety , opis największej bitwy w świecie .... no może przesadzam - ale tylko troszkę.

Co FRe - to miałem tam chwilowe zastępstwo , ale był to tak marny epizod i do tego rok temu, że niewiele pamiętam. Chyba nawet spotkałem jakieś oddziałki Wandy , ale jako skośnooki dżentelmen pokłoniłem się w pas i udałem się w okolice Wilków, pod Ostry Kieł - czy jakoś tak , gdzie nastąpiły dożynki ściganej armii i... do licha , czyja to była zagłodzona armia???

Post #17, autor: mularzx
napisany: 3. września 2010, piątek, 10:17
awatar
A wiec sytuacja kształtuje się mniej więcej tak:

1. Jutlandia 44% (2476) popiera: Kaganat Awarów
2. Kaganat Awarów 42% (2363) popiera: siebie
3. Kraj Wilków 14% (762) popiera: siebie
4. Athos 0% (0) popiera: siebie mroki dziejów
5. Sarmatia 0% (0) popiera: Gotlandia mroki dziejów
6. Gotlandia 0% (0) popiera: siebie mroki dziejów
7. Kraina Skrzydlatych 0% (0) popiera: siebie mroki dziejów
8. Wieleci 0% (0) popiera: siebie mroki dziejów
9. Sparta 0% (0) popiera: siebie mroki dziejów
10. Okinawa 0% (0) popiera: siebie mroki dziejów
11. Tauryda 0% (0) popiera: siebie mroki dziejów
12. Normandia 0% (0) popiera: siebie mroki dziejów
13. Andaloria 0% (0) popiera: siebie mroki dziejów

Jak napisał Czarny był to najbardziej krwawy ze światów. Zasiedlonych jest obecnie 26 z 41 źródeł, a był moment kiedy liczba ta spadła poniżej połowy, a ludność księstw do okolic 4k o ile dobrze pamiętam. Panowie szlachta rżnęli się bez jakiegokolwiek pardonu, ludność całych księstw szła pod nóż. Zdobyte i sfajczone zostały wszystkie stolice oprócz Twierdzy Ostry Kieł należącej Wilka, ale to tylko dlatego, że on się nie liczył. Księstwa traciły całe armie i powoływały nowe, masakrowano ludność cywilną, ale masakrowano też sławnych wojowników co im się zdawało, że już wygrali. Jednym słowem po czerepie wziął każdy, nawet Hegemon :P W pewnym momencie obawiałem się, że jak tak dalej pójdzie to w końcówce będą rozstrzygać armie liczące mniej niż 50 wojowników, albo wygra leżący po środku świata trup bo reszta się po prostu wyrżnie.

Świat jak dla mnie udowodnił jedno - nigdy się nie poddawaj, bo zawsze może stać się coś co sprawi, że sprawy obrócą się na Twoją korzyść :)

Post #18, autor: greghor
napisany: 3. września 2010, piątek, 10:27
zmieniany przez autora, 3. września 2010, 10:31
awatar
To mnie zdziwiłeś z tymi statystykami, bo z wyliczeń wynikało mi, że Kanut miał więcej ludzi. W pewnym momencie, jak "licznik" ilości ludzi w świecie przeskoczył z 5000 na 6000 policzyłm sobie, że Kanutowi brakuje około 150 ludzi do 50% i supremacji.

Jedno wyjaśnienie - Kanut ma więcej ludzi, ale poparł mnie bo w bitwie która się wczoraj odbyła starcił kwiat swojej armii. Ja w tej bitwie starciłem 50 weteranów, ale zyskałem 150 sławnych. Kanut (za moją namową) stwierdził, że nie ma sensu tego ciągnąć, bo w tym momencie osiągnęłem znaczną przewagę militarną,;)

Ciekaw jestem bardzo, czy Kanut i Rodryg się ujawnią.

Post #19, autor: mularzx
napisany: 3. września 2010, piątek, 10:40
awatar
Luty ta zagłodzona armia to były wojska Andalorii

Greghor mnie się wydaje, że mniej niż 150, ale nie zapisywałem tego więc mi się tylko wydaje.

Post #20, autor: Samuraj
napisany: 3. września 2010, piątek, 10:48
awatar
Brawo za wytrwałość,
oklaski za kroniki
oraz
aplauz dla zwycięzcy!

Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2 3 4
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.
Wyszukiwarka: