Najświeższe wątki:
Zasady gry
Herby księstw
Komentowana aktualność: Herby księstw
Wątek w temacie: Komentarze do aktualności
Jakie rozmiary herbu max?
180 x 180 px
hurrrrraaaaaa !!
Zrobił to! :))))
hehe - ja już mam, ale to widzi tylko władca danego księstwa? Czyli reszta świata zobaczy wkrótce? :) , czy herb będzie dołączany do listu wysyłanego listu, taki "papier firmowy" ?
brawo! :)
Herb widzą wszyscy, którzy mają kontakt z danym księstwem.
tak, tak - suuuper = z emocji nie załapałem, co kto widzi :)
mała rzecz, a tyle radości
dzię-ku-jemy, dzię-ku-jemy!
Nad przezroczystością jeszcze popracuję.
Post #12, autor:
von bati
napisany: 28. września 2010, wtorek, 08:04
zmieniany przez autora, 28. września 2010, 08:18
napisany: 28. września 2010, wtorek, 08:04
zmieniany przez autora, 28. września 2010, 08:18
Jestem w szoku. Najpierw wszedłem na kontakty, patrze, patrzę, patrze, patrze kurde i nic nie rozumiem.....
Dwie konstruktywne uwagi.
- czemu limit 180 na 180? Dodaj boro skalowanie obrazków i tyle. cięzko w necie znaleźć coś co pasuje a robić samemu w paincie chyba nie powinniśmy;P
- przydała by sie też mozliwośc dodawania podobizny władcy;P oraz możliwość dołaczania obrazka do danego listu oraz do kronik!! Jako taką ilustrację;P....
Jak już się powiedziało a to ...;P
Dwie konstruktywne uwagi.
- czemu limit 180 na 180? Dodaj boro skalowanie obrazków i tyle. cięzko w necie znaleźć coś co pasuje a robić samemu w paincie chyba nie powinniśmy;P
- przydała by sie też mozliwośc dodawania podobizny władcy;P oraz możliwość dołaczania obrazka do danego listu oraz do kronik!! Jako taką ilustrację;P....
Jak już się powiedziało a to ...;P
"Jak już się powiedziało a to ...;P"...to łodzie trzeba dodać :-p
Właśnie, to skalowanie obrazu było by fajne. Ciężko znaleźć coś o takich rozmiarach, a na necie jest dużo fajnych gotowców tyle, że w większości o sporych gabarytach.
no szok! cudownie po prostu. teraz czekamy na odgłosy oblęzenia, kwik koni, szczęk mieczy....
[12] jest taki program GIMP. darmowy otwierasz obrazek->obraz->skaluj. ustawiasz 180px. zapisujesz. minuta roboty.
[12] jest taki program GIMP. darmowy otwierasz obrazek->obraz->skaluj. ustawiasz 180px. zapisujesz. minuta roboty.
Hmm, można przecież załadować większy obraz, będzie po prostu automatycznie zmniejszone do 180px...
Polecam w takim razie bardzo elementarny program o nazwie Foto Sketcher. Bardzo prosty w obsłudze (serio) choćby dlatego, że jest na tyle mało opcji, że trudno się zgubić. Można zmienić rozmiary obrazka co do piksela. Ma też kilka innych fajnych opcji.
Zrobione. Myślę, że będę pierwszym Księstwem wprawdzie w Mrokach, ale za to z herbem,;))
"- przydała by sie (...)możliwość dołaczania obrazka do danego listu oraz do kronik!! Jako taką ilustrację;P...."
Akurat tutaj się zgodzę w pełni. Gra się na około 30 różnych ekranach a herb jest na jednym. W dodatku takim który z reguły my klikami a nie klika go ktoś inny. Dodatnie herbu w miejscach widocznych dla innych (list, kronika) pozwoli nam się z nim pokazać.
Akurat tutaj się zgodzę w pełni. Gra się na około 30 różnych ekranach a herb jest na jednym. W dodatku takim który z reguły my klikami a nie klika go ktoś inny. Dodatnie herbu w miejscach widocznych dla innych (list, kronika) pozwoli nam się z nim pokazać.
teraz galeria chwały była by piękniejsza obok nazwy zwycięscy jego herb:)
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.