Najświeższe wątki:
Zasady gry
Indicium Magis wystartował!
Komentowana aktualność: Indicium Magis wystartował!
Wątek w temacie: Komentarze do aktualności
Wyniki od 1 do 18. Przejdź do strony: 1
Powodzenia wszystkim zapaleńcom :)
Połamania włóczni Książęta! ;)
Kości zostały rzucone powiedzieli Władcy oglądający swe okolice :)
[1] tak , tak zapaleńcom, a zimnych drani niech Buk* ma w opiece
* takie są najnowsze trendy u władzy.
* takie są najnowsze trendy u władzy.
A co to jest "pełna obsada"? Równo 15, czy 16, czy nie mniej niż 15 (np. 17)?
Coś koło tego :)
Dziękuję. A są jeszcze możliwe światy z "pełniejszą obsadą", np. 20?
na szczęście nie (chyba) bo człowiek w takim świecie to tylko maszeruje i maszeruje... przez 2 lata
Życzę wszystkim powodzenia :( Ja po mimo tego, że zgłosiłem się jako jeden z pierwszych (już 29 lipca) w tym świecie nie zagram. Napisałem już w tej sprawie do Boro. Podejrzewam, już w czym tkwi błąd :/
Boro potwierdził, że "w zasadzie możliwe jest tylko jedno aktywne zgłoszenie dla każdego gracza. Najpewniej 'dodając' nowe zgłoszenie po prostu modyfikowałeś stare i zmieniłeś świat.".
Chętnie wezmę zastępstwo 100% obserwacyjne w tym świecie.
Chętnie wezmę zastępstwo 100% obserwacyjne w tym świecie.
a pisali na forum żeby nie brać dwóch światów jeden po drugim bo będzie ciężko, jednak nie kłamali ;p
Ja to widzę tak, że można grać w trzech światach jednocześnie. W najmłodszym stawiać domki, w drugim prowadzić pierwszą wojnę, a w najstarszym dogorywać ;)
Trochę szkoda, ale może i tak miało być. Jest jeszcze miesiąc czasu na popełnienie głupich błędów gdzie indziej ;)
Trochę szkoda, ale może i tak miało być. Jest jeszcze miesiąc czasu na popełnienie głupich błędów gdzie indziej ;)
Cytat:
W najmłodszym stawiać domki, w drugim prowadzić pierwszą wojnę, a w najstarszym dogorywać ;)
Na to szans nie ma - jak tylko sąsiedzi wyczają, że do któregoś świata mniej się przykładasz będzie po Tobie.
Znam paru takich, co wzięli po parę światów od razu, bo byli napaleni. Gdy zaczął się ruch - napalenie się skończyło, ludzie rezygnowali i powstawały bezkrólewia i tyle. Szkoda tych graczy, bo gdyby grali po ludzku, to może by nie zrezygnowali i szkoda pozostałych grających, bo opuszczone księstwo to zawsze w jakimś tam stopniu popsuta rozgrywka...
Nie zrozumiałeś :) Nie chodzi o nie przykładanie się, ale o to, że raczej długo nie pogram. Jeśli teoretycznie założymy, że pierwsza wojna jest w 3 miesiącu. To w najmłodszym świecie jeszcze jej nie ma, w środkowym będzie trwać, a w najstarszym świecie byłbym z tarczą lub na tarczy (a raczej pod tarczą). Ale z drugiej strony to dlaczego nie zakładać, że zostanę jednym z czterech (końcowych) księstw decydujących o losie świata? :D
Przemyślałem wczoraj sprawę i może faktycznie lepiej będzie grać w co drugim świecie. Odstępy miedzy nimi to jakieś pół roku średnio.
Przemyślałem wczoraj sprawę i może faktycznie lepiej będzie grać w co drugim świecie. Odstępy miedzy nimi to jakieś pół roku średnio.
Sebek, ja wziąłem dwa światy jeden po drugim i wierz mi... gdy zaczyna się robić gorąco w obydwu, to brakuje czasu i zacięcia na obydwa. A też na początku byłem zapalony do gry.
Teraz na pewno nie brałbym jeden po drugim. Teraz decydowałbym się na nowy świat, gdy w starym w mrokach jest z połowa księstw.
Teraz na pewno nie brałbym jeden po drugim. Teraz decydowałbym się na nowy świat, gdy w starym w mrokach jest z połowa księstw.
Uzyskałem zastępstwo w IM, tak więc będę z Wami jako obserwator (mam nadzieje, że przyszłego hegemona) :D
Już gdy w jednym świecie robi się gorąco drugi "obrabia się" na odwal bez planowania, słaba dyplomacja etc, raczej w ten sposób wygrać się nie da. Najlepiej mieć jedno ksiestwo i drugie demo w odkrywcach dla zaspokojenia nałogu w wolniejszych chwilach, które zawsze można porzucić bez szkody dla innych, oczywiście sam ciągle łamię tę zasadę i zwykle gram w 2 światach z nadzieją że jak się spiętrzą sprawy w realu to zastępca poratuje..
Wyniki od 1 do 18. Przejdź do strony: 1
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.