Najświeższe wątki:
Zasady gry
Inne gry przeglądarkowe MMO
Wątek w temacie: Inne
Jako, że w opisie tego forum sa informacje o innych grach online to wrzucę ten adres, na który wczoraj przypadkowo trafiłem. Vojna.pl
Tak na pierwszy rzut oka i 1 dzień grania całkiem fajna gra. Podobna w zamysle chyba do laventhara :)
Plusem jest to,że bardzo dynamiczna (w porównaniu do lava :)). Przeliczenia co pół godziny od 15 do 22.Minus, że świat tylko jeden i jak się dołączyłem to za sąsiada mam graczy mających po 150 podbitych prowincji. Więc niewiele pogram, puki się nie skończy ten świat.
A tak ogólnie może ktoś polecić jakieś fajne strategie na przeglądarki. Gdyż ostatnio wyleciałem z kilku światów w lavie i trochę nuda do mych drzwi zapukała :)
Tak na pierwszy rzut oka i 1 dzień grania całkiem fajna gra. Podobna w zamysle chyba do laventhara :)
Plusem jest to,że bardzo dynamiczna (w porównaniu do lava :)). Przeliczenia co pół godziny od 15 do 22.Minus, że świat tylko jeden i jak się dołączyłem to za sąsiada mam graczy mających po 150 podbitych prowincji. Więc niewiele pogram, puki się nie skończy ten świat.
A tak ogólnie może ktoś polecić jakieś fajne strategie na przeglądarki. Gdyż ostatnio wyleciałem z kilku światów w lavie i trochę nuda do mych drzwi zapukała :)
Post #2, autor:
SebekS
napisany: 25. listopada 2011, piątek, 10:49
zmieniany przez autora, 25. listopada 2011, 10:50
napisany: 25. listopada 2011, piątek, 10:49
zmieniany przez autora, 25. listopada 2011, 10:50
Cytat:
Obecnie tury przeliczane są w godzinach: 7:00, 12:00, 15:00, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00, 20:00, 21:00, 22:00 oraz 30 min po każdej z tych godzin.
Do tego armaty i uwaga uwaga :D Galery i szkunery !!! ;)
Jak dla mnie to za szybko ;)
Dla mnie tez trochę za szybko, bo niestety na proxy (sposób na ominięcie blokad w pracy) nie chodzi:( A w domu bywam koło 17-18 :)
Ale jak dla mnie jest to miła odmiana. Tym bardziej,że niestety wszystkie gry gry, niezależnie w jakich realiach osadzone, czy epoka kamienia łupanego czy świat gwiezdnych wojen, to sa robione na jedno kopyto. I tylko się nazwami różnią.
Dlatego będę wdzięczny za wiadomość o jakiejś strategi wybijającej się z tego powszechnego nurtu.
Ale jak dla mnie jest to miła odmiana. Tym bardziej,że niestety wszystkie gry gry, niezależnie w jakich realiach osadzone, czy epoka kamienia łupanego czy świat gwiezdnych wojen, to sa robione na jedno kopyto. I tylko się nazwami różnią.
Dlatego będę wdzięczny za wiadomość o jakiejś strategi wybijającej się z tego powszechnego nurtu.
Tommy, vojna należy do dość dobrych gier, i fakt, różni się od tych zwykłych gierek. Kiedyś znalazłem coś podobnego ale nazwy nie pamiętam. Poszperam troche i może znajde to wrzuce Ci tutaj link.
Post #5, autor:
Krzywy
napisany: 25. listopada 2011, piątek, 11:57
zmieniany przez autora, 25. listopada 2011, 11:59
napisany: 25. listopada 2011, piątek, 11:57
zmieniany przez autora, 25. listopada 2011, 11:59
spróbuj tego przypomina lav, nie zgłębiałem jej za bardzo, ma wiele udziwnień, których w lav mam nadzieje nigdy nie będzie...
http://games.softpedia.com/progScreen(...)958.html
http://games.softpedia.com/progScreen(...)958.html
Cytat:
spróbuj tego,
Znów widzę łodzie i drogi! :D Trzeba przyznać, że odrobinę lepsza grafika.
Ja niestety mogę polecić tylko znanego już Hattricka, czyli menadżera piłkarskiego. Na początku porywa, potem nudzi, i tak w kółko. Dziś z perspektywy trzech lat jestem w stanie dużo powiedzieć o tej grze, gdyby ktoś miał jakieś pytania.
Z Hattricka ściągnął mnie tu Greghor. Obecnie gra tam bardziej niż tu, gdyż po opanowaniu gry Hattrick może zająć nawet 2x 15 minut tygodniowo.
Wad ma trochę, ale zaleta jest taka, że konta darmowe i płatne (suppki) rywalizują na równych zasadach.
Post #7, autor:
Tommy
napisany: 25. listopada 2011, piątek, 12:04
zmieniany przez autora, 25. listopada 2011, 12:13
napisany: 25. listopada 2011, piątek, 12:04
zmieniany przez autora, 25. listopada 2011, 12:13
ad4. na razie mi sie podoba. Tylko denerwujące jest to, iż na proxy nie chodzi :(
To już nawet Boro coś namieszał;) tak, iz na proxy juz mi lav śmiga :)
ad5. Ale ta Terra Bellica to nie gra przeglądarkowa tylko na kompa z tego co widzę?
ad.6 No hattrick to swietna gra. Poza jednym duzym minusem. Jest... jeszcze wolniejsza od lava :) Praktycznie jak sie wyleci z pucharów to jedyne emocje sa w niedzielny ranek w czasie jedynego meczu o punkty.
Gdyby mecze o punkty były chociażby co 2dzien to było by fajnie. A tak to hmm.
To już nawet Boro coś namieszał;) tak, iz na proxy juz mi lav śmiga :)
ad5. Ale ta Terra Bellica to nie gra przeglądarkowa tylko na kompa z tego co widzę?
ad.6 No hattrick to swietna gra. Poza jednym duzym minusem. Jest... jeszcze wolniejsza od lava :) Praktycznie jak sie wyleci z pucharów to jedyne emocje sa w niedzielny ranek w czasie jedynego meczu o punkty.
Gdyby mecze o punkty były chociażby co 2dzien to było by fajnie. A tak to hmm.
vojna strasznie podobna do "gotyx" jest. Obie gry zniechęciły mnie tym, że od początku musisz rozwój planować (szczególnie jeśli chodzi o inwestycje z rzadkimi minerałami) . Skutek jest taki że w pewnym momencie żeby dalej się rozwijać potrzebny jest ci surowiec, którego nie masz...i to koniec gry jest, możesz zaczynać od początku -)
TB jest free-by-online. wpisz w google to znajdziesz. nie wiem czy sa opcje płatne, nie szukałem ich -)
TB jest free-by-online. wpisz w google to znajdziesz. nie wiem czy sa opcje płatne, nie szukałem ich -)
Post #9, autor:
Paburro
napisany: 25. listopada 2011, piątek, 15:31
zmieniany przez autora, 25. listopada 2011, 15:31
napisany: 25. listopada 2011, piątek, 15:31
zmieniany przez autora, 25. listopada 2011, 15:31
Mnie do gotyxa zniechęciło to, że zbyt duże znaczenie w grze ma fakt jak często możesz się logować. Wygrywają tam cwaniaki z zegarami "atomowymi" na kompie połączone ze skryptami klikającymi na 0,00005 sekundy przed przeliczeniem tury. Planowanie jest tam ważne, ale nie aż tak bardzo jak ilość czasu jaki możesz poświęcić na grę.
Post #10, autor:
siano
napisany: 25. listopada 2011, piątek, 20:05
zmieniany przez autora, 25. listopada 2011, 20:19
napisany: 25. listopada 2011, piątek, 20:05
zmieniany przez autora, 25. listopada 2011, 20:19
http://www.supremacy1914.pl/
Ponieważ jestem leniwy, więc skopiuję opis z jednej ze stron:
Strategiczna gra online oferująca rozgrywkę do 10 osób naraz. Kierujemy poczynaniami jednego z 16 dostępnych w grze państw Europy. Dbamy o rozwój kraju, jego przemysł, potrzeby naszego społeczeństwa i - generalnie - gotujemy się do wojny, która w zamyśle ma przypominać I Wojnę Światową.
Akcja gry ma miejsce w 1914 roku, jednak granice państw przedstawionych w grze różnią się od tych historycznych. Twórcy chcieli tym samym zrównoważyć grę - i im się to udało. Nie o dokładność historyczną tutaj chodzi. Gra wymaga najwyżej dwukrotnego dziennego logowania (w czasie pokoju) a doprowadzenie naszego państwa do zwycięstwa zajmie nam od 4 do 8 tygodni (czasu rzeczywistego oczywiście).
Ponieważ jestem leniwy, więc skopiuję opis z jednej ze stron:
Strategiczna gra online oferująca rozgrywkę do 10 osób naraz. Kierujemy poczynaniami jednego z 16 dostępnych w grze państw Europy. Dbamy o rozwój kraju, jego przemysł, potrzeby naszego społeczeństwa i - generalnie - gotujemy się do wojny, która w zamyśle ma przypominać I Wojnę Światową.
Akcja gry ma miejsce w 1914 roku, jednak granice państw przedstawionych w grze różnią się od tych historycznych. Twórcy chcieli tym samym zrównoważyć grę - i im się to udało. Nie o dokładność historyczną tutaj chodzi. Gra wymaga najwyżej dwukrotnego dziennego logowania (w czasie pokoju) a doprowadzenie naszego państwa do zwycięstwa zajmie nam od 4 do 8 tygodni (czasu rzeczywistego oczywiście).
Siano, proponuje oprócz linku wrzucać kilka zdań opisu lub opinii o grze. W Laventhar wyświetlają się reklamy i czasem klikam na nie, by obejrzeć sobie co to za gierka (bo to najczęściej jest reklamowane). Ale często ze strony startowej nie wiadomo o co chodzi. rzadko są screeny czy jakieś inne opisy.
Siano grałem fajne ale z czasem się nudzi.
Cytat:
Ja niestety mogę polecić tylko znanego już Hattricka
Boze ile ja czasu stracilem z managerzone... doszedlem do 2 ligi i ciepnolem w kat. Do dzis 2 kumpli ciagle w to ciagnie.
Ja gram trzy lata i awansowałem z 9 ligi do 5 :) Greghor jest w 4 lidze, ale nie sprawdzałem jak długo gra. Grało tu podobno kilka osób z Hattricka, ale wciąż graja tam z tego co mi kiedyś Greghor pisał.
Sprawdziłem wiele gier przeglądarkowych, ale niestety w 99% albo trzeba mieć masę czasu, albo masę pieniędzy, by osiągnąć sukces :/
Jeśli padną jakieś tytuły, które znam to skrobnę mini recenzję.
Sprawdziłem wiele gier przeglądarkowych, ale niestety w 99% albo trzeba mieć masę czasu, albo masę pieniędzy, by osiągnąć sukces :/
Jeśli padną jakieś tytuły, które znam to skrobnę mini recenzję.
A jest jakaś gra, zbliżona choć trochę do Lav, ale osadzona w okresie wojen napoleońskich?
Jest gra planszowa (nie komputerowa) Wojny Napoleońskie, ale wydana chyba z 15-20 lat temu :)
Ta gra swego czasu była tu już linkowana ale skoro taki wątek, to wkleję jeszcze raz.
http://www.realmsofmayhem.com/main.as(...);lang=12
W skrócie od epoki miedzi aż do wieku żagla.
http://www.realmsofmayhem.com/main.as(...);lang=12
W skrócie od epoki miedzi aż do wieku żagla.
Realms of Mayhem wygląda ciekawie. Może jakaś mini recenzja?
Ta gra (Realms of Mayhem) po przeczytaniu zasad i obejrzeniu screenshotów przypomina mi legendarnego Red Dragona.
@16
Mam ją jeszcze w szafie. Ciekawa pozycja. :)
Z komputerówek polecam nową pozycję tego typu R.U.S.E.
Ale to co kojarzy mi się z Levantarem to głównie dyplomacja a nie kwadratowa mapa i wolne tempo.
Kiedyś zdarzyło mi się grać w Plemiona... może 2 tygodnie i uciekłem z kwikiem.
Mam ją jeszcze w szafie. Ciekawa pozycja. :)
Z komputerówek polecam nową pozycję tego typu R.U.S.E.
Ale to co kojarzy mi się z Levantarem to głównie dyplomacja a nie kwadratowa mapa i wolne tempo.
Kiedyś zdarzyło mi się grać w Plemiona... może 2 tygodnie i uciekłem z kwikiem.
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.