Najświeższe wątki:
Zasady gry
Jak podnieśc morale wojska
Wątek w temacie: Dla początkujących
Wyniki od 1 do 7. Przejdź do strony: 1
Sorry za pewnie podstawowe pytanie ale jestem nowy i zielony jak pietruszka na wiosne a pomimo przeszukania forum nie znalazłem odpowiedzi - może źle szukałem? Podniesienie żołdu - to wiem, ale są jakieś inne sposoby?
Generalnie głównym sposobem podniesienia morale oddziału jest żołd, ale podniesienie żołdu może nic nie dać kiedy oddział głoduje. Należy wtedy dać mu żywność, bądź podzielić na grupy 50 osobowe i rozrzucić po różnych polach.
Dodatkowo morale oddziału podnosi jeszcze bohater, najlepiej dobrze wyszkolony w dowodzeniu.
nie zapominajmy też o ZAMKU.
Czyli Adarius - A)dajesz wojsku 2x żołd B) dajesz wojsku żarcie C) do każdej 50 przydzielasz zasłużonego bohatera D) budujesz zamek i pakujesz tam drużynę książęcą. Morale zbliża się niebezpiecznie do 12* - czyli szał bitewny, jeśli natychmiast nie ruszysz na wojnę, żołnierze zaczną bić się między sobą.
Czyli Adarius - A)dajesz wojsku 2x żołd B) dajesz wojsku żarcie C) do każdej 50 przydzielasz zasłużonego bohatera D) budujesz zamek i pakujesz tam drużynę książęcą. Morale zbliża się niebezpiecznie do 12* - czyli szał bitewny, jeśli natychmiast nie ruszysz na wojnę, żołnierze zaczną bić się między sobą.
dziękuje za porady.
do Luty - jak przydzielić bohatera do oddzialu - jakoś go oddzieliłem a teraz za diabla nie chce się przylaczyć - ma inne uzbrojenie niż pozostali.
do Luty - jak przydzielić bohatera do oddzialu - jakoś go oddzieliłem a teraz za diabla nie chce się przylaczyć - ma inne uzbrojenie niż pozostali.
Bohater jest samodzielnym regimentem. Nie dolaczysz go do innego regimentu, nie da sie, wiec jego uzbrojenie nie ma znaczenia. Do oddzialu natomiast przylanczasz go jak kazdy inny oddzial, oddzialy w pobizu > dolacz.
pamiętaj: dołącz, a nie: połącz
Wyniki od 1 do 7. Przejdź do strony: 1
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.