Najświeższe wątki:
Zasady gry
Karta Gracza
Komentowana aktualność: Karta Gracza
Wątek w temacie: Komentarze do aktualności
Fajna rzecz :)
Oprócz wyróżnienia jako zwycięzca danego świata, też np. fajnie było by umieścić nazwy księstw i imiona władców którymi się w danym świecie grało. Bo przy tylu księstwach i po kilku latach samemu się już zapomina czym się grało :)
Hmm, mecenasem lava :D hmm. mecenasem chyba się zostaje dobrowolnie, a nie pod przymusem. Chcesz korzystać to płać hehe ;)
Oprócz wyróżnienia jako zwycięzca danego świata, też np. fajnie było by umieścić nazwy księstw i imiona władców którymi się w danym świecie grało. Bo przy tylu księstwach i po kilku latach samemu się już zapomina czym się grało :)
Hmm, mecenasem lava :D hmm. mecenasem chyba się zostaje dobrowolnie, a nie pod przymusem. Chcesz korzystać to płać hehe ;)
Post #2, autor:
Samuraj
napisany: 16. maja 2011, poniedziałek, 00:37
zmieniany przez autora, 16. maja 2011, 00:41
napisany: 16. maja 2011, poniedziałek, 00:37
zmieniany przez autora, 16. maja 2011, 00:41
Ciekawie.
Zaskakujące jest to, iż aż tak wielu z doświadczony graczy, którzy stanowią autorytet dla innych grało aż w tak małej liczbie światów.
:)
PS.
Boro też grywał jako zwykły książę???
Zaskakujące jest to, iż aż tak wielu z doświadczony graczy, którzy stanowią autorytet dla innych grało aż w tak małej liczbie światów.
:)
PS.
Boro też grywał jako zwykły książę???
1) Bajecznie! Dziękujemy!
2) Wstyd nie być mecenasem - trzeba wpłacić.
3) Boro prezentuje się, jak prosty człowiek z ludu.
4) Zobaczyć listę światów Williama - bezcenne
5) Jak się to liczy i czy będzie można ręcznie zmieniać? Nasz drogi Piwosz=Draconis jest dłużej. [moja też być de facto parę miesięcy dłużej, ale na forum rzeczywiście od zapisanego momentu]
2) Wstyd nie być mecenasem - trzeba wpłacić.
3) Boro prezentuje się, jak prosty człowiek z ludu.
4) Zobaczyć listę światów Williama - bezcenne
5) Jak się to liczy i czy będzie można ręcznie zmieniać? Nasz drogi Piwosz=Draconis jest dłużej. [moja też być de facto parę miesięcy dłużej, ale na forum rzeczywiście od zapisanego momentu]
Cytat:
Kłamią w grze, kłamią na forum, nie kłamią tylko wtedy, kiedy przyznają się, że kłamią...
Ach jakiż czuje się malutki :)
Jestem więc jednym z najmniej doświadczonych mecenasów :)))
Jednak dałbym głowę, że grałem jeszcze (oficjalnie, tak jak trzeba) w Rufusie. Pozostały tam po mnie wzruszające, rymowane kroniki...
A Boro kim grał w Rufusie i w Edurus? To ciekawe jest bardzo...
Jednak dałbym głowę, że grałem jeszcze (oficjalnie, tak jak trzeba) w Rufusie. Pozostały tam po mnie wzruszające, rymowane kroniki...
Cytat:
Zaskakujące jest to, iż aż tak wielu z doświadczony graczy ...
HA! Właśnie!
Samuraj - czas nam pozrzucać tych "Starych Pierdzieli" z piedestałów!
Nadchodzi czas "Młodych Wilków" - nadchodzi nasz czas!
buahahahahhaahhahaa...
Cytat:
W Rufusie Boro wszedł do porzuconego księstwa (była to bodaj Litwa), takiego które nie bardzo już się nadawało do przejęcia, ale jego losy miały jakiś tam wpływ na sytuację, został szybko rozbity przez Saurusa - jednego z potentatów
Natomiast Czarny rzeczywiście zaliczył chyba epizod w tym świecie, księstwo nazywało się Ea? Rekordowo szybko poszło w Mroki:)
Czarny, a co dopiero ja mam powiedzieć z tym doświadczonym mecenasowaniem? :P
Mecenas czyli ten, który wykupił punkty do gry w światach rycerzy?
Teraz czas na to, by przy świecie pojawiła się lista graczy - niekoniecznie z nazwami księstw.
Swoją drogą pisanie listów do samego siebie jest intrygujące. :P
Mecenas czyli ten, który wykupił punkty do gry w światach rycerzy?
Teraz czas na to, by przy świecie pojawiła się lista graczy - niekoniecznie z nazwami księstw.
Swoją drogą pisanie listów do samego siebie jest intrygujące. :P
Post #10, autor:
greghor
napisany: 16. maja 2011, poniedziałek, 10:29
zmieniany przez autora, 16. maja 2011, 10:33
napisany: 16. maja 2011, poniedziałek, 10:29
zmieniany przez autora, 16. maja 2011, 10:33
Fajne, ale u mnie sa dwa błędy. W Rufus Legatus, czy jakoś tak grałem, choć krótko. Księstwo zwało się Mardowie. Z drugiej strony w Nex Angelus - nie grałem, chyba nawet jako zastępca. Było to dawno temu, ale raczej mnie pamięć nie zawodzi w takich sprawach,;)
Eryk, Draconis gral w Edurus Munitio, Paluster Longaminus i Nex Necis, ale tylko w jednym z tych siwiatow pozyl dluzej a inny opuscil bo go zycie do tego zmusilo (wymienilem swiat w lav na chalupe na Bracu, dobra wymiana hehe). Narazie nie mam sukcesow :/ Moze to jakies fatum, ale raczej sezon polowan :)
Post #12, autor:
Adam
napisany: 16. maja 2011, poniedziałek, 11:58
zmieniany przez autora, 16. maja 2011, 11:59
napisany: 16. maja 2011, poniedziałek, 11:58
zmieniany przez autora, 16. maja 2011, 11:59
Podoba mi się fajnie pooglądać sobie gdzie graliście:)
Też dostrzegam błędy, standardowo pominięty jest pierwszy świat, a data dołączenia do zabawy też jest u mnie błędna.
Też dostrzegam błędy, standardowo pominięty jest pierwszy świat, a data dołączenia do zabawy też jest u mnie błędna.
Jest chyba liczona nowa wersja Lav także staż w starej się nie liczy. A najlepsze co odgrzebałem to aktualność z zakończenia 1 świata w starej wersji - Propero Spoliatio - gdzie jest napisane że zwycięzca na koniec miał 25 TYSIĘCY ludzi. Rouge to Ty władałeś większą masą niż w obecnych światach w sumie jest:)
I to było w czasach gdy dosłownie wszystko trzeba było 1-2 razy dziennie kliknąć, żadnych tam cyklicznych rozkazów, ja jak kończyłem Macelarius to miałem jakie 9k i już wymiękałem - szacunek
I to było w czasach gdy dosłownie wszystko trzeba było 1-2 razy dziennie kliknąć, żadnych tam cyklicznych rozkazów, ja jak kończyłem Macelarius to miałem jakie 9k i już wymiękałem - szacunek
ale to jest bardzo klimatyczne - głębokie mroki średniowiecza Lav, wykopaliska i strzępki pergaminów dają mgliste pojęcie jak to tam naprawdę było, są drobne przekłamania, pomyłki i nie domówienia - jednym słowem, gitara :)
Post #15, autor:
Samuraj
napisany: 16. maja 2011, poniedziałek, 14:52
zmieniany przez autora, 16. maja 2011, 14:57
napisany: 16. maja 2011, poniedziałek, 14:52
proponuję aby powstał ranking mecenasów !
wg następującej klasyfikacji:
- mecenas purpurowy : gracz gał w 20 i więcej światach rycerzy (kolor #800080)
- mecenas złoty: gracz grał w od 15 do 19 światach rycerzy (kolor #FFC125)
- mecenas srebrny: gracz grał w od 10 do 14 światach rycerzy (kolor #C0C0C0)
- mecenas brązowy: gracz grał w od 5 do 9 światach rycerzy (kolor #964B00)
- mecenas zwyczajny: gracz grał do 4 włącznie światach rycerzy (kolor niebieski #0000FF)
- mecenas honorowy: gracz (być może z małą ilością rozegranych światów, ale nie koniecznie) zasłużony dla rozwoju Laventhara poprzez aktywność jako patron lub/i zastępca (kolor szkarłatny #AD1111) ustanawiany wg uznania Boro
Oczywiście nie ma znaczenia, czy gracz przejął księstwo na aukcji czy też grał od początku. Zakładam, iż na liście nie ma księstw, w których byliśmy zastępcami.
Nie marudzić proszę!
Niech się cieszą ci, co grali w wielu światach!
Zwycięzcy napawali się swoim zwycięstwem już wielokrotnie, a autorytety niech cieszą się dalej swoim uznaniem, na przyodzienie ich w "szkarłatne szaty" przyjdzie czas.
wg następującej klasyfikacji:
- mecenas purpurowy : gracz gał w 20 i więcej światach rycerzy (kolor #800080)
- mecenas złoty: gracz grał w od 15 do 19 światach rycerzy (kolor #FFC125)
- mecenas srebrny: gracz grał w od 10 do 14 światach rycerzy (kolor #C0C0C0)
- mecenas brązowy: gracz grał w od 5 do 9 światach rycerzy (kolor #964B00)
- mecenas zwyczajny: gracz grał do 4 włącznie światach rycerzy (kolor niebieski #0000FF)
- mecenas honorowy: gracz (być może z małą ilością rozegranych światów, ale nie koniecznie) zasłużony dla rozwoju Laventhara poprzez aktywność jako patron lub/i zastępca (kolor szkarłatny #AD1111) ustanawiany wg uznania Boro
Oczywiście nie ma znaczenia, czy gracz przejął księstwo na aukcji czy też grał od początku. Zakładam, iż na liście nie ma księstw, w których byliśmy zastępcami.
Nie marudzić proszę!
Niech się cieszą ci, co grali w wielu światach!
Zwycięzcy napawali się swoim zwycięstwem już wielokrotnie, a autorytety niech cieszą się dalej swoim uznaniem, na przyodzienie ich w "szkarłatne szaty" przyjdzie czas.
Post #16, autor:
wiliam
napisany: 16. maja 2011, poniedziałek, 14:57
napisany: 16. maja 2011, poniedziałek, 14:57
Cytat:
Na razie w planach pozostaje wyróżnienie zwycięzców światów rycerzy.
Ja tam uważam, że warto pójść za ciosem i przy nazwie świata napisać nazwę księstwa. Nie oszukujmy się w tej chwili i tak bardzo łatwo ustalić kto kim grał porównując karty graczy z zapisami z forum.Jeśli to nie możliwe, to może chociaż taka informacja widoczna tylko dla gracza? Ja bardzo chciałbym mieć takie podręczne zestawienie - gdzie i kim grałem. Po sześciu latach wcale nie jest już to dla mnie takie oczywiste.
Post #17, autor:
Eryk
napisany: 16. maja 2011, poniedziałek, 14:58
zmieniany przez autora, 16. maja 2011, 14:58
napisany: 16. maja 2011, poniedziałek, 14:58
zmieniany przez autora, 16. maja 2011, 14:58
A co z tymi, którzy grali w mniej niż 5 światach? I czy jest mniej godny kolor niż brązowy (#964B00)?
Może tzw. sraczkowaty, ale nie znam jego kodu :(
A co z tymi, którzy grali w mniej niż 5 światach? I czy jest mniej godny kolor niż brązowy (#964B00)?
Może tzw. sraczkowaty, ale nie znam jego kodu :(
W mojej karcie brak świata MM :(((
Karty mają jeszcze jedna cechę, umniejszają rolę zastępców, fajnie grać wspólnie, ale żal że te czyny pozostają niewidoczne. To bardziej zachęca do gry na własne konto:).
Cytat:
Cytat:
Ja tam uważam, że warto pójść za ciosem i przy nazwie świata napisać nazwę księstwa. Nie oszukujmy się w tej chwili i tak bardzo łatwo ustalić kto kim grał porównując karty graczy z zapisami z forum.
Jeśli to nie możliwe, to może chociaż taka informacja widoczna tylko dla gracza? Ja bardzo chciałbym mieć takie podręczne zestawienie - gdzie i kim grałem. Po sześciu latach wcale nie jest już to dla mnie takie oczywiste.
Ja tam uważam, że warto pójść za ciosem i przy nazwie świata napisać nazwę księstwa. Nie oszukujmy się w tej chwili i tak bardzo łatwo ustalić kto kim grał porównując karty graczy z zapisami z forum.
Jeśli to nie możliwe, to może chociaż taka informacja widoczna tylko dla gracza? Ja bardzo chciałbym mieć takie podręczne zestawienie - gdzie i kim grałem. Po sześciu latach wcale nie jest już to dla mnie takie oczywiste.
...lub zostawić miejsce do wypełnienia graczom, gdzie każdy sobie wpisze takie informacje jakie będzie chciał. Na podobnej zasadzie jak są okienka w Opisie Księstwa. Z pomocą forum jest to łatwe do zrealizowania,;)
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.