Najświeższe wątki:
Zasady gry
Kolejność regimentów
Wątek w temacie: Zasady gry
Wyniki od 1 do 5. Przejdź do strony: 1
Mam problem, chiałbym aby mój bohater był na koncu odziału, a nie w pierwszym szeregu, jak to zrobić Boro? Chyba ze ktoś z graczy wie? ale z tego co pamietam narazie nie mozna zmieniać kolejności regimentów.
W moim odziale wszyscy strzelają, wszyscy mają ustawioną walke na dystans, ale jeden z regimentów, ma lepsze uzbrojenie, bo porócz łuków i pancerzy ma włócznie.. reszta tylko maczugi... z oczywistych względów chiałbym aby było on pierwszym regimentem, który przyjmie na siebie uderzenie.. wszystkie mają łuki i ustawone "walka na dystans" wiec pujdą w kolejnośc w jakiej mam je wyswietlane, co mnie wcale nie cieszy, bo pierwszy jest bohater a za nim odział z maczugami a nie włóczniami.. oczywiści gością mougłbym zmienić taktyke.. ale nie po to dałem im łuki zeby z nich nie kozystali... prosze o pomoc..
pozatym przydało by sie jaśniej opisać te taktyki czym sie różni strzelaj potem walcz wrecz- czy to odpowiednik walki normalnej w starych zasadach?
W moim odziale wszyscy strzelają, wszyscy mają ustawioną walke na dystans, ale jeden z regimentów, ma lepsze uzbrojenie, bo porócz łuków i pancerzy ma włócznie.. reszta tylko maczugi... z oczywistych względów chiałbym aby było on pierwszym regimentem, który przyjmie na siebie uderzenie.. wszystkie mają łuki i ustawone "walka na dystans" wiec pujdą w kolejnośc w jakiej mam je wyswietlane, co mnie wcale nie cieszy, bo pierwszy jest bohater a za nim odział z maczugami a nie włóczniami.. oczywiści gością mougłbym zmienić taktyke.. ale nie po to dałem im łuki zeby z nich nie kozystali... prosze o pomoc..
pozatym przydało by sie jaśniej opisać te taktyki czym sie różni strzelaj potem walcz wrecz- czy to odpowiednik walki normalnej w starych zasadach?
Post #2, autor:
jedidia
napisany: 11. września 2006, poniedziałek, 16:21
zmieniany przez autora, 11. września 2006, 16:34
napisany: 11. września 2006, poniedziałek, 16:21
zmieniany przez autora, 11. września 2006, 16:34
1.Boro juz o tym pisal-kolejnosci nie ma jako takiej jest taktyka-bohaterowi dajesz po prostu przylacz sie po 3 turze
mi tez nie podoba sie ze nie ma mozliwosci z miany kolejnosci regimentów bo w bitwie i tak odzialy maja jakas kolejnosc, tyle ze my nie mozemy na to wplynac
2.niejasna jest dla mnie linia frontu? istnieje w koncu czy nie bo ja mam wrazenie ze walcza wszyscy-co mi sie nie podoba gdy mam lucznikow
3. czy istnieje mozliwosc ze lucznicy beda strzelac dluzej niz 2 tury?tzn. oprócz sytuacji gdy przeciwnik tez da walke na dystans?
4. lucznicy nie strzelaja do tych odzialow jezeli czesc naszych odzialow walczy wrecz?
mi tez nie podoba sie ze nie ma mozliwosci z miany kolejnosci regimentów bo w bitwie i tak odzialy maja jakas kolejnosc, tyle ze my nie mozemy na to wplynac
2.niejasna jest dla mnie linia frontu? istnieje w koncu czy nie bo ja mam wrazenie ze walcza wszyscy-co mi sie nie podoba gdy mam lucznikow
3. czy istnieje mozliwosc ze lucznicy beda strzelac dluzej niz 2 tury?tzn. oprócz sytuacji gdy przeciwnik tez da walke na dystans?
4. lucznicy nie strzelaja do tych odzialow jezeli czesc naszych odzialow walczy wrecz?
Post #3, autor:
Hadrian
napisany: 11. września 2006, poniedziałek, 16:45
zmieniany przez autora, 11. września 2006, 16:45
napisany: 11. września 2006, poniedziałek, 16:45
zmieniany przez autora, 11. września 2006, 16:45
5. Dlaczego regimenty z rozkazem ponawiaj szarżę w pewnym momencie przestają się wycofywać i ponawiać?
1. ale mój bohater też ma łuk jak mu dam czekaj to trace jednego strzelca.. nieciekawe to wygląda
2. dla mnie tez to jest niejasne sprawa...
3. jest jeszcze mozliwość ze przeciwnik da opcje czekaj 3 tury wtedy strzelac bedziesz 4 zamiast 2.
2. dla mnie tez to jest niejasne sprawa...
3. jest jeszcze mozliwość ze przeciwnik da opcje czekaj 3 tury wtedy strzelac bedziesz 4 zamiast 2.
Dlatego pisałem o ogólno dostępnym koncie z wieszą liczbą wojów (nawet bez przeliczeń tur). Niech mają nawet same skory nna sobie... Chodzi o to żeby potestować większe bitwy bo mając 30-40 wojów to niewiele można wymyśleć i zasymulować sobie.
Wyniki od 1 do 5. Przejdź do strony: 1
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.