Kolejność starć

Wątek w temacie: Zasady gry

Wyniki od 81 do 84. Przejdź do strony: 1 2 3 4 5
Post #81, autor: janciomuzykant
napisany: 5. maja 2008, poniedziałek, 21:16
awatar
z tego co czytam na forum nie takie jak ilosc kusz i wloczni lub chlopow wiec tutaj sciemniasz z tym super wplywem wyszkolenia i morale ale to dluga historia

Post #82, autor: Lomion
napisany: 5. maja 2008, poniedziałek, 21:25
awatar
Draconisie: Odnośnie kolejności starć, to wydaje mi się że możnaby po prostu rozseparować miejsce z którego strzelają oddziały z rozkazem 'strzelaj z dystansu' od tych z rozkazem 'strzelaj a potem walcz wręcz'. Te pierwsze stoją dalej więc nie biorą udziału w normalnym starciu. Jednocześnie stojący przed nimi strzelcy zasłaniają im pierwszą linię wroga, więc mogą strzelać tylko do strzelców. Strzelcy z rozkazem 'strzelaj a potem walcz' mogą za to walić normalnie do wszystkiego. Wydaje mi się to proste i łatwe do wprowadzenia.

Post #83, autor: Pablo Larmo
napisany: 24. czerwca 2010, czwartek, 12:20
zmieniany przez autora, 24. czerwca 2010, 12:21
awatar
Mam hipotetyczną sytuację: Oddział niezależnych i mój oddział. Dzielę mój oddział i jednym atakuje, a jednym chcę iść dalej. Czy raz zaatakowani niezależni mogą wydać bitwę moim drugim (czy ktoś tak miał) i jak mogą a nie połączę oddziałów, to jak będą rozgrywane bitwy (kolejność)

Post #84, autor: Aguirre
napisany: 24. czerwca 2010, czwartek, 12:24
awatar
Z tego co mi się wydaje to jak są zajęci jedną bitwą więcej nikogo nie zaczepiają

Wyniki od 81 do 84. Przejdź do strony: 1 2 3 4 5
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.
Wyszukiwarka: