Najświeższe wątki:
Zasady gry
Koniec ze sztucznym dzieleniem regimentów
Komentowana aktualność: Koniec ze sztucznym dzieleniem regimentów
Wątek w temacie: Komentarze do aktualności
Wyniki od 1 do 11. Przejdź do strony: 1
Czyli do 26 można się bawić. Czy może jest to zakazane jako luka w grze?
Czyli najmniejszy regiment jaki sie opłaca to 10.
Hmm, czyli zostanie po staremu. Generalnie chyba wielkich armii nikt już obecnie nie dzieli na mniejsze niż 10 osobowe odziały.
No chyba,że pod względem posiadanego uzbrojenia.
Hmm, czyli zostanie po staremu. Generalnie chyba wielkich armii nikt już obecnie nie dzieli na mniejsze niż 10 osobowe odziały.
No chyba,że pod względem posiadanego uzbrojenia.
Post #3, autor:
Boro
napisany: 21. lipca 2007, sobota, 21:02
zmieniany przez autora, 21. lipca 2007, 21:03
napisany: 21. lipca 2007, sobota, 21:02
zmieniany przez autora, 21. lipca 2007, 21:03
Dodam jeszcze, że ważna będzie nie początkowa, a aktualna (w momencie zabicia) liczebność regimentu, więc aby nie tracić "globalnego" expa w bitwie, warto będzie mieć większe regimenty, także większe niż 10.
Walkiria: Nie jest to zakazane.
Walkiria: Nie jest to zakazane.
Hmm, a to szkoda, że w momencie zabicia. Jak się ma 100 lub 200 osobową armię to nie ma problemu zrobić 20 osobowe odziały. Ale jak się ma 40 osobowa armię? I uzbrojenie poskładane z czego się da? A tak najczęściej jest na początku każdego świata :)
Post #5, autor:
von bati
napisany: 21. lipca 2007, sobota, 21:09
zmieniany przez autora, 21. lipca 2007, 21:15
napisany: 21. lipca 2007, sobota, 21:09
zmieniany przez autora, 21. lipca 2007, 21:15
[3] Jak większe niż 10? Czyli co? 20 osobowy oddział dostanie 200% expa? Bo tego nie zrozumiałem?
edit. a już kumam. chodzi ci o to że jak jest 15 ludków i 5 ginie w bitwie to dostaną 100% exp. Ale jak zginie 10 to tych 5 ocalałych dostanie tylko 50%... sprytne;P
edit. a już kumam. chodzi ci o to że jak jest 15 ludków i 5 ginie w bitwie to dostaną 100% exp. Ale jak zginie 10 to tych 5 ocalałych dostanie tylko 50%... sprytne;P
Bati: nie do końca tak. Dla każdego zabicia pojedynczo jest wyliczany exp, a nie na końcu dla wszystkich zabić :)
To chyba bardziej obciąży serwer niż regimenty jednoosobowe
Nie do końca widzę uzasadnienie dla wprowadzenia tej zasady... i choć wiadomo nie od dziś, że Lav nie jest odzwierciedleniem rzeczywistości, to ta zmiana na pewno nie zmniejszy tych granic, a jeszcze je pogłębi. Co do ostatniego, nie żeby to wadą w mych oczach było... od takie luźne stwierdzenie:)
Okej, zmiana wprowadzona - można sprawdzić w symulatorze.
Dodatkowo, podrasowałem nieco zasady dt. bitew - w tym kierunku chcę iść, oddzielenia zasad napisanych prostym językiem od tych szczegółowych.
Dodatkowo, podrasowałem nieco zasady dt. bitew - w tym kierunku chcę iść, oddzielenia zasad napisanych prostym językiem od tych szczegółowych.
Takie pytanie, może głupie. Ale czy bohater tez jako regiment jednoosobowy jest objęty ta zasadą?
To żeś błysnął Bati :))
Wyniki od 1 do 11. Przejdź do strony: 1
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.