Najświeższe wątki:
Zasady gry
Kroniki udostępnione
Komentowana aktualność: Kroniki udostępnione
Wątek w temacie: Komentarze do aktualności
Świetnie. To dopiero będzie doping dla twórców i pisarzy.
czy kroniki z zamkniętego Propero Spoliatio też będą udostępnione?
Boro czy kroniki nieprzeczytane mogłyby być wytłuszczone tak jak na forum?
Na pewno w późniejszym czasie ułatwiło by to ich czytanie, teraz jeszcze pamiętam co przeczytałem, ale później może być kiepsko.
Na pewno w późniejszym czasie ułatwiło by to ich czytanie, teraz jeszcze pamiętam co przeczytałem, ale później może być kiepsko.
Post #4, autor:
Boro
napisany: 8. listopada 2006, środa, 23:14
zmieniany przez autora, 8. listopada 2006, 23:25
napisany: 8. listopada 2006, środa, 23:14
zmieniany przez autora, 8. listopada 2006, 23:25
Z Propero nie będę przenosił, za wiele zamieszania by było... Ale możecie sami przenieść - załóżcie księstwa testowe i tam wklejcie kroniki :) Tylko nie wiem czy macie jeszcze dostęp do Propero :)
Wytłuszczone - zrobiłem, ale tylko dla graczy z opłaconym kontem.
Widzę, że pomysł z kronikami się sprawdza i się mocno staracie pisząc nowe dokumenty :) Co sądzicie o zmniejszeniu okresu karencji - miesięcznego - do 3 lub 2 tygodni?
Wytłuszczone - zrobiłem, ale tylko dla graczy z opłaconym kontem.
Widzę, że pomysł z kronikami się sprawdza i się mocno staracie pisząc nowe dokumenty :) Co sądzicie o zmniejszeniu okresu karencji - miesięcznego - do 3 lub 2 tygodni?
Czy będzie można komentować opublikowane kroniki? ...hmm ...anonimowo
jesli chcesz komentować to z założenia nie powinieneś sie wstydzić swojego zdania. anonimowe komentarze to bezsens.
Nie chodzi o to aby unikać odpowiedzialności za swoje słowa.
Chodzi o to aby na podstawie wypowiedzi na forum nie można było dojść kto jest kim w danym świecie.
Chodzi o to aby na podstawie wypowiedzi na forum nie można było dojść kto jest kim w danym świecie.
ale przecież nicki na forum są inne od nazw władców w grze ... czy sie myle?
Ophis: To co ty chcesz w tych komentarzach dopisywać?
Post #10, autor:
Ophis
napisany: 9. listopada 2006, czwartek, 13:55
zmieniany przez autora, 9. listopada 2006, 17:30
napisany: 9. listopada 2006, czwartek, 13:55
zmieniany przez autora, 9. listopada 2006, 17:30
Jak to co? Wszystko to, czego nie obejmuje zaproponowana skala ocen.
Ad post 8: Cuż z tego?
Ad post 8: Cuż z tego?
Ja jestem za całkowitym zniesieniem czasu vacatio.
Uważam, że czasowe embargo na informacje nie jest potrzebne.
Uważam, że czasowe embargo na informacje nie jest potrzebne.
A w jaki sposób Mieszku weryfikowałbyś wtedy ich treść?
To proste, tak jak teraz. MG dopószczał by dany tekst do publikacji.
Tylko, że tekst nie musiał by czekać miesiąc na ujawnienie się.
Od cała zmiana.
Z drugiej strony zastanawia mnie pomysł "weryfikacji". Dlaczego teksty mają być "weryfikowane"? Przecież jak publikujemy w świecie nasze dokumenty, to ich nikt nie kontroluje!
Sami czytający oceniali by, które teksty są dobre, a które nie.
Dodatkowo publikacja wszystkich dokumentów z kronik umożliwiła by stworzenie "kroniki dla danego świata". A przynajmniej namiastkę takiej kroniki.
Tylko, że tekst nie musiał by czekać miesiąc na ujawnienie się.
Od cała zmiana.
Z drugiej strony zastanawia mnie pomysł "weryfikacji". Dlaczego teksty mają być "weryfikowane"? Przecież jak publikujemy w świecie nasze dokumenty, to ich nikt nie kontroluje!
Sami czytający oceniali by, które teksty są dobre, a które nie.
Dodatkowo publikacja wszystkich dokumentów z kronik umożliwiła by stworzenie "kroniki dla danego świata". A przynajmniej namiastkę takiej kroniki.
a ja osobiście uważam że to dobrze że publikacja jest opuźniona i broń boże bym tego czasu nie skracał . Informacja to jedna z najcenniejszych rzeczy w tej grze (przynajmniej wg mnie ) i nie powinna ona być dostępna od tak
Tak, informacja jest cenna, tylko jest jeden problem. Na pewnym etapie gry, teraz stosunkowo szybkim, zna się większość księstw albo osobiście albo plotki. I jeśli coś opublikujesz w kronice to wszyscy o tym wiedzą, odrazu.
Tak naprawdę publikacja kronik dla wszystkich bez vacatio nie będzie miała
takiego dużego wpływu na grę.
Takie rozwiązanie sprawi, że kroniki będą mogli czytać postronni ludzie.
Natomiast jestem za ustanowieniem zakazu komentowania kronik.
Tak naprawdę publikacja kronik dla wszystkich bez vacatio nie będzie miała
takiego dużego wpływu na grę.
Takie rozwiązanie sprawi, że kroniki będą mogli czytać postronni ludzie.
Natomiast jestem za ustanowieniem zakazu komentowania kronik.
To może opóźnienie miesięczne w pierwszym miesiącu, 2 tygodniowe w drugim i zerowe w trzecim miesiącu trwania świata;P
Lub odwrotnie :P
Weryfikacja kronik ma na celu eliminację tych, które nie sprawią przyjemności czytelnikowi. A więc kronik np. jednozdaniowych, suchych kronik informujących o sojuszu, albo też kronik powtarzających się (zapisanych przez kilku władców).
Opóźnienie zaś spełnia przede wszystkim jedną funkcję. Dzięki niemu na forum nie komentuje się tego co w kronikach, bo to już przeszłość i teraz żyje się nowymi wydarzeniami :)
Opóźnienie zaś spełnia przede wszystkim jedną funkcję. Dzięki niemu na forum nie komentuje się tego co w kronikach, bo to już przeszłość i teraz żyje się nowymi wydarzeniami :)
Po miesiacu działania Kronik udostępnionych widać w całej krasie jak świetny był to pomysł. Okazuje się, że bardzo wielu Władców zdopingowało to do pisania Kronik na najwyższym poziomie. Przyznaje, że po zalogowaniu zaczynam zawsze nie od administrowania Księstwem, ale od czytanie kronik właśnie.
W tym miejscu mam jedną uwagę - czy nie byłoby dobrym pomysłem, jeśli pod odnośnikami "Ostatnie" i "Polecane" znalazły by się odnośniki do Kronik z poszczególnych światów? W tej chwili mamy mały groch z kapustą, a za kilka miesięcy jak Kronik będzie znacznie więcej mało kto będzie się mógł w tym połapać. Tzn można czytać sobie dzieła tylko jednego Władcy, ale podział na światy byłby też dobrym pomysłem.
W tym miejscu mam jedną uwagę - czy nie byłoby dobrym pomysłem, jeśli pod odnośnikami "Ostatnie" i "Polecane" znalazły by się odnośniki do Kronik z poszczególnych światów? W tej chwili mamy mały groch z kapustą, a za kilka miesięcy jak Kronik będzie znacznie więcej mało kto będzie się mógł w tym połapać. Tzn można czytać sobie dzieła tylko jednego Władcy, ale podział na światy byłby też dobrym pomysłem.
Uwidoczniłem niektóre kroniki z Trucidatio - zapraszam do poczytania:
http://www.laventhar.org/kronika/list(...)ort.html
http://www.laventhar.org/kronika/list(...)ort.html
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.