Najświeższe wątki:
Zasady gry
Moje ulubione kroniki.
Wątek w temacie: Dla początkujących
Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2
w nieco innym wątku wspomniano o kronikach i ich mnogości, z której to trudno wyłowić te ulubione - więc ja pozwoliłem sobie założyć nowy wątek gdzie można wpisywać te osobiście ulubione.
Jako żem ja pierwszy i do tego megaloman nielichy - wspomnę moje ulubione kroniki , ale te co osobiście napisałem :).
Moja ulubiona to "Pożegnanie Jedidii" z Anima Solidus. Jest ona przesiąknięta emocjami świeżo zakończonego świata i chęcią podziękowania za wspólną grę Jediemu. Drugą z ulubionych jest "Wietrzne skały - ziemia przeklęta" również z AS. Ta kronika z kolei odnosi się do niebywałego zajścia kiedy to Eyck Oostenrede rozbroił swoje kosmicznie wyszkolone wojska w ramach protestu na burdy forumowe. Właściwie to ja lubię większość swoich kronik, za wyjątkiem tych które były pisane czysto z politycznej potrzeby chwili.
Jako żem ja pierwszy i do tego megaloman nielichy - wspomnę moje ulubione kroniki , ale te co osobiście napisałem :).
Moja ulubiona to "Pożegnanie Jedidii" z Anima Solidus. Jest ona przesiąknięta emocjami świeżo zakończonego świata i chęcią podziękowania za wspólną grę Jediemu. Drugą z ulubionych jest "Wietrzne skały - ziemia przeklęta" również z AS. Ta kronika z kolei odnosi się do niebywałego zajścia kiedy to Eyck Oostenrede rozbroił swoje kosmicznie wyszkolone wojska w ramach protestu na burdy forumowe. Właściwie to ja lubię większość swoich kronik, za wyjątkiem tych które były pisane czysto z politycznej potrzeby chwili.
To bardzo fajna inicjatywa, O czwartej nad ranem właśnie tego mi było trzeba:) Dzięki!
http://www.laventhar.org/kronika/tres(...)bre.html
Kronika z Decorum Aevum, dawno nie czytałem czegoś tak dobrego, o ile w ogóle.
Może mam jakiś skrzywiony gust bo jak na razie ta kronika dostała raptem 5 głosów
Kronika z Decorum Aevum, dawno nie czytałem czegoś tak dobrego, o ile w ogóle.
Może mam jakiś skrzywiony gust bo jak na razie ta kronika dostała raptem 5 głosów
Post #3, autor: Aguirre
hahahahaha...
Ta kronika opisuje bitwę w której poległ jakiś Twój Przodek i to pewnie stąd czujesz do niej taki sentyment haahaha...
hahahahaha...
Ta kronika opisuje bitwę w której poległ jakiś Twój Przodek i to pewnie stąd czujesz do niej taki sentyment haahaha...
Cytat:
Seńor Mio. Don Diego poległ w chwale za pomyślność Navarry, takoż i Juan Bono de Quejo, jakoż i Lope de Aquirre.
AQUIRRE? nIE ZNAM CZŁOWIEKA:)
nie wiem czy zauważyliście, ale pojawiła się najnowsza kronika w kształcie drzewa genaologicznego , ja sobie to narysowałem i jestem pełen podziwu dla tej rośliny :)
Kolejna rewelacyjna kronika z Decorus Aevum - polecam!
http://www.laventhar.org/kronika/tres(...)rby.html
http://www.laventhar.org/kronika/tres(...)rby.html
No cóż, ja się podpisuję.
Genialna
Z tym, że w zasadzie nie powinniśmy się tu wpisywać. No, chyba że Aguirre napisał kronikę a potem ją nam poleca :)
Wiadomo kto jej nie napisał :)
Post #12, autor:
Lomion
napisany: 24. kwietnia 2011, niedziela, 20:21
zmieniany przez autora, 24. kwietnia 2011, 20:23
napisany: 24. kwietnia 2011, niedziela, 20:21
zmieniany przez autora, 24. kwietnia 2011, 20:23
Tak swoją drogą to Juge Amicidia i Lacteus Thesaurus ruszyły później i już się zakończyły, a w tamtym świecie jeszcze młócą. Sądząc po tej kronice, całkiem ostro. Może chcą pobić rekord najdłużej rozgrywanego świata :)
Post #13, autor:
Luty
napisany: 13. listopada 2011, niedziela, 12:29
zmieniany przez autora, 13. listopada 2011, 12:36
napisany: 13. listopada 2011, niedziela, 12:29
zmieniany przez autora, 13. listopada 2011, 12:36
ukazała się kolejna część zapisków frau Eiliki - dla mnie rewelacja absolutna :)
no i mam z tego tytułu prośbę do całego świata, że jak by Berni pod wpływem odwiedzin swojej teściowej Gerberge von der Watterau wywołał jakąś przegraną wojnę , to ja bardzo proszę nie zabijać jego i frau Eilike na śmierć .
rety, rety !! 13 !! - naprawdę... nie chciałem wykrakać.... :)
no i mam z tego tytułu prośbę do całego świata, że jak by Berni pod wpływem odwiedzin swojej teściowej Gerberge von der Watterau wywołał jakąś przegraną wojnę , to ja bardzo proszę nie zabijać jego i frau Eilike na śmierć .
rety, rety !! 13 !! - naprawdę... nie chciałem wykrakać.... :)
Reptularzyk jest rewelacyjny. Przyłączam się do apelu ocalcie Berniego i jego frau.
Ja w ogóle myślałem, że to Lutego jest, ale zaprzeczył. Jednak po Jego poście zaczynam mieć znowu wątpliwości...
A Raptularzyk to największe odkrycie 2011 (zaraz po 12-letnim Wojtku).
A Raptularzyk to największe odkrycie 2011 (zaraz po 12-letnim Wojtku).
Raptularzyk Eiliki z Schweinfurtu wymiata! Myślę że frau ocaleje, nawet jak Berni pójdzie do piachu, to ktoś się nią zaopiekuje -)))
Tak się zastanawiałem gdzie rządził "tatuś" ale Schweinfurt nie kojarzy mi się z żadnym światem.
Tak się zastanawiałem gdzie rządził "tatuś" ale Schweinfurt nie kojarzy mi się z żadnym światem.
Schweinfurt to Bawaria a z tego co pamiętam w świecie z Navarrą i Mongołami była Bawaria.
To by wyjaśniało nieobecność na forum...
Jeżeli ja dorwę Eilikę z Schweinfurtu, to zamknę Ją w alkowie i zapomnijcie o kolejnych kronikach - Dziewczyna nie będzie miała na to czasu ;)
tia, Hejtar zamknie ją w Alkowie, wpakuje do głowy strategię, ekonomię wojny, uczucia wyższe jak chytrość i podstępność, a potem wypuści kreaturę na baranków Lava...
Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.