Muzyka łagodzi obyczaje
Wątek w temacie: Inne
Troche było ostatnio kłótni na forum. To może teraz coś spokojnego.
Jakiej słuchacie muzyki???
Zacznę od siebie.
Słucham praktycznie każdego rodzaju muzyki (oprócz jazzu i muzyki operowej)
Ulubieni wykonawcy i twórcy:
G.B.H., Scooter, Mozart, Debussy,Texas, Dido, Enya, Manowar, Iron Maiden, Armia, Clash, Ramones, Czerwene Horkie Czili Papriczki (mam nadzieje, że wiecie o kogo chodzi).
Niezła mieszanka :D
Jakiej słuchacie muzyki???
Zacznę od siebie.
Słucham praktycznie każdego rodzaju muzyki (oprócz jazzu i muzyki operowej)
Ulubieni wykonawcy i twórcy:
G.B.H., Scooter, Mozart, Debussy,Texas, Dido, Enya, Manowar, Iron Maiden, Armia, Clash, Ramones, Czerwene Horkie Czili Papriczki (mam nadzieje, że wiecie o kogo chodzi).
Post #2, autor:
von bati
napisany: 14. grudnia 2008, niedziela, 21:48
zmieniany przez autora, 14. grudnia 2008, 21:48
napisany: 14. grudnia 2008, niedziela, 21:48
zmieniany przez autora, 14. grudnia 2008, 21:48
Cytat:
Zwłaszcza ten Scooter i Mozart wymienieni po przecinku...
Post #3, autor:
mularzx
napisany: 14. grudnia 2008, niedziela, 21:56
zmieniany przez autora, 14. grudnia 2008, 21:57
napisany: 14. grudnia 2008, niedziela, 21:56
zmieniany przez autora, 14. grudnia 2008, 21:57
No cóż ja z wiekiem staję się melomanem ciszy jak to powiedział Stary Mistrz, ale do pól Laventharu najlepiej według mnie pasuje Manowar i jego Kings of Metal :)
mularzx do laventhara bardziej by pasowało coś z Gotyk Metal
mularzX - masz u mnie wielkiego plusa jak nigdy dotąd w związku z powyższym zasiadam odsłuchać defendera
Post #6, autor:
Anna B
napisany: 15. grudnia 2008, poniedziałek, 08:15
zmieniany przez autora, 15. grudnia 2008, 08:19
napisany: 15. grudnia 2008, poniedziałek, 08:15
zmieniany przez autora, 15. grudnia 2008, 08:19
A coś więcej o swoich preferencjach????
u mnie to będą przede wszystkim jakaś muzyka rockowo-metalowa, ale w nowoczesnym wydaniu: Machine Head, Soulfly, Sepultura, System of a Down, Mudvayne, Disturbed, Ektomorf, none, Sweet Noise, Ametria, Godsmack, Rage Against the Machine, Slaves On Dope, A Perfect Circle, Placebo, Incubus, American Head Charge
bardziej klasyczny rock też jest spoko: U2, Guns N' Roses, Pearl Jam, Areosmith, Red Hot Chili Peppers
lubię też coś w brzmieniu bardziej indurstrialowego w stylu: Sonic Mayhem, Nine Inch Nails, Marylin Manson, Rammstein
lubię też muzykę elektroniczną w stylu: Delerium, The Crystal Method, The Prodigy, Daft Punk, The Chemical Brothers, Fatboy Slim, Armand van Helden, Timo Maas, Vangelis, Hans Zimmer
czasami mam też fazę na drum'n'bass - a głównie takie jego odmiany, które są nieco industrialne w brzmieniu: Corrupt Souls, Black Sun Empire, Technical Itch, Current Value
ale też "klasyczne" d'n'b: Pendulum, Aphrodite, High Contrast
podoba mi się też polski hip-hop lat 90' głównie scena wrocławska: kaliber 44, abradab, paktofonika
w muzyce pop też znajdę kilka ciekawych rzeczy jak np: Amy Winehouse, Jamiroquai, KT Tunstall, Natasha Bedingfield, Dido, Roxette, Lenny Kravitz, Moby
a ostatnio fascynuję się post-rockiem: Red Sparowes, Sigur Ros, Isis, ctrl-alt-del
z polskich wykonawców warto by jeszcze dodać ciężkoklasyfikowalnych: Fisza czy Marię Peszek oraz Vavamuffin
jazz w sumie też lubię, ale raczej na żywo - zdarzyło mi się być na kilku koncertach jazzowych i mam jak najbardziej pozytywne zdanie o tej muzyce, acz komletnie się na niej nie znam...
aha no i Bjork! :)
bardziej klasyczny rock też jest spoko: U2, Guns N' Roses, Pearl Jam, Areosmith, Red Hot Chili Peppers
lubię też coś w brzmieniu bardziej indurstrialowego w stylu: Sonic Mayhem, Nine Inch Nails, Marylin Manson, Rammstein
lubię też muzykę elektroniczną w stylu: Delerium, The Crystal Method, The Prodigy, Daft Punk, The Chemical Brothers, Fatboy Slim, Armand van Helden, Timo Maas, Vangelis, Hans Zimmer
czasami mam też fazę na drum'n'bass - a głównie takie jego odmiany, które są nieco industrialne w brzmieniu: Corrupt Souls, Black Sun Empire, Technical Itch, Current Value
ale też "klasyczne" d'n'b: Pendulum, Aphrodite, High Contrast
podoba mi się też polski hip-hop lat 90' głównie scena wrocławska: kaliber 44, abradab, paktofonika
w muzyce pop też znajdę kilka ciekawych rzeczy jak np: Amy Winehouse, Jamiroquai, KT Tunstall, Natasha Bedingfield, Dido, Roxette, Lenny Kravitz, Moby
a ostatnio fascynuję się post-rockiem: Red Sparowes, Sigur Ros, Isis, ctrl-alt-del
z polskich wykonawców warto by jeszcze dodać ciężkoklasyfikowalnych: Fisza czy Marię Peszek oraz Vavamuffin
jazz w sumie też lubię, ale raczej na żywo - zdarzyło mi się być na kilku koncertach jazzowych i mam jak najbardziej pozytywne zdanie o tej muzyce, acz komletnie się na niej nie znam...
aha no i Bjork! :)
:) jak słyszę rzeczownik preferencje od razu na myśl przychodzi mi pewien przymiotnik :P ale pewnie nie o to pytasz :)
Teraz jak już mówiłem skłaniam się ku ciszy, bo jak to mówią słoń mi na ucho nadepnął, ale były czasy tzw Krajowej Sceny Młodzieżowej ze szczególnym uwzględnieniem KSU, było trochę barbarian metalu ze szczególnym uwzględnieniem Manowaru, a potem była poezja śpiewana ze szczególnym uwzględnieniem Kaczmarskiego i jego (na owe czasy) kumpla Gintrowskiego. Czasami do czegoś wracam, ale rzadko, z reguły po paru browarach jak Czarny gra na gitarze :)
Teraz jak już mówiłem skłaniam się ku ciszy, bo jak to mówią słoń mi na ucho nadepnął, ale były czasy tzw Krajowej Sceny Młodzieżowej ze szczególnym uwzględnieniem KSU, było trochę barbarian metalu ze szczególnym uwzględnieniem Manowaru, a potem była poezja śpiewana ze szczególnym uwzględnieniem Kaczmarskiego i jego (na owe czasy) kumpla Gintrowskiego. Czasami do czegoś wracam, ale rzadko, z reguły po paru browarach jak Czarny gra na gitarze :)
O tych preferencjach też możesz napisać. Może będę zainteresowana :P
Ale Ty przyjeżdżasz ;D
KSU - to chyba nie Twoje rejony. Gdzie Słupsk, gdzie Ustrzyki
A może jeszcze Siekiera?
Ale Ty przyjeżdżasz ;D
KSU - to chyba nie Twoje rejony. Gdzie Słupsk, gdzie Ustrzyki
A może jeszcze Siekiera?
O preferencjach nie wypada, ale są w normie :)
Siekiera nie, i Nagły Atak Spawacza też nie :P, ale kiedyś był Doktor Hakenbusch (nie pamiętam już czy tak to się pisze)
Siekiera nie, i Nagły Atak Spawacza też nie :P, ale kiedyś był Doktor Hakenbusch (nie pamiętam już czy tak to się pisze)
KSU z kolei ja ostatnio w domu katuje. Zasłyszałem niedawno kawałek "'rok w okopie 44" i poszedłem za tropem.
Same staruchy tu.Kto te zespoły dziś pamięta...
Do wielu zespołów wymienionych przez szanownych poprzedników dodam od siebie ;
Stonsów,Led Zeppelin,Myslovitz,ZZTOP,Areosmith,Creedence Clearwater Revival,Johna Lee Hookera,BBKinga,Claptona,AC/DC,Budgie,Stevie Ray,Free i wiele wiele innych w zależności od nastroju.Aha i Zdzisławę Sośnicką.
Do wielu zespołów wymienionych przez szanownych poprzedników dodam od siebie ;
Stonsów,Led Zeppelin,Myslovitz,ZZTOP,Areosmith,Creedence Clearwater Revival,Johna Lee Hookera,BBKinga,Claptona,AC/DC,Budgie,Stevie Ray,Free i wiele wiele innych w zależności od nastroju.Aha i Zdzisławę Sośnicką.
A ktoś z was jeszcze kojarzy Zielone żabki z Jawora?
z Zielonego to tylko "Zielony Ogórek" Fasolek (notabene też zielonych ;) )
Rogue, Zdzirą Sośnicką przebijasz wszystko :) ale i ją pamiętamy :P
Szelma - ja sie jeszcze nie zaliczam do staruchów. Przynajmniej tak mi sie wydaje.
To się zawsze tak wydaje...:-)
W sumie może masz rację. Dla przedszkolaków jestem staruchą.
Ale pocieszam się, że dla wielu ludzi jestem siksą :P
Ale pocieszam się, że dla wielu ludzi jestem siksą :P
no to tak jak ja ;)
Gusta muzyczne mam dosyć mieszane: Bach, Beethoven, AC Piorun DC, Haendel, Mozart, Oldfield, Rolling Stones, Clannad, Enigma, Era, The Dubliners, The Chieftains, Carrantuohill, Rednex, Kaczmarski, Jaromir Nohavica, JMJarre, Leningrad Cowboys, Oldfield, Dire Straits, The Police, Led Zeppelin, Pink Floyd, Tom Waits, Zwoźniak, Zespół Reprezentacyjny, Wały Jagiellońskie, Zembaty, Kazik, Czajkowski, Dvorak, Vangelis, a poza tym to co mi w ucho wpadnie.
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.