Muzyka łagodzi obyczaje

Wątek w temacie: Inne

Wyniki od 21 do 40. Przejdź do strony: 1 2 3 4 ... 7
Post #21, autor: kozak
napisany: 15. grudnia 2008, poniedziałek, 21:54
zmieniany przez autora, 15. grudnia 2008, 21:54
awatar
Zielone żabki - takie punkowe brzmienia? Ja znam, ktoś mi raz przy jakiejś okazji mp3 z ich nagraniami podrzucił, niestety nie trafia do mnie taka muza, przy ostatnim czyszczeniu dysku - wywaliłem :P

Post #22, autor: pawlo77
napisany: 15. grudnia 2008, poniedziałek, 23:03
zmieniany przez autora, 15. grudnia 2008, 23:26
awatar
ja z młodych lat to punkiem byłem:P nawet zaliczyłem Jarocin 92r byłem najmłodszy z ekipy z Ostrołęki.
Ale głównie obracałem się wśród kudłatych metalowców i lubiłem posłuchać czegoś mocniejszego, głównie doom metal a potem gotyk metal, kapel to teraz nawet nie wymienię bo i sporo nie pamiętam ale moja ulubiona kołysanka to płyta Paradise Lost "Gothic"
pamiętam też jak z kumplem u jego babci po imprezach słuchaliśmy Black Sabat z płyt winylowych jego ojca to były czasy jeszcze mi trochę brakowało do pełnoletności a nieraz nie wiedziałem jak żeśmy do tej babci doszli:P Bo na chatę było lipa a babcia była wyrozumiała :)

Przyznam się tez że miałem w swym życiu epizod narodowca i słuchałem kapel skinowskich Legion itp powiem szczerze robią większą sieczkę w głowie niż kapele Punkowe.

teraz rożnie w sumie mało słucham muzyki ale głównie rockowo i trochę z muzyki klubowej, bardzo lobię Grechutę i stare dobre małżeństwo ale to już mi zostało po czasach w ZHP tam się to sporo śpiewało przy ogniskach.
Zdjęcie z archiwum X:P
http://img515.imageshack.us/my.php?im(...)1cr6.jpg

Post #23, autor: mularzx
napisany: 15. grudnia 2008, poniedziałek, 23:36
awatar
O bulwa Crex a kolejność jak wymienieni? Bo ja bym co poniektóre pozycje zamieniał, choć dużej części nie znam, ale Tobie ufam w każdym względzie :)

Post #24, autor: mularzx
napisany: 15. grudnia 2008, poniedziałek, 23:41
awatar
Pawlo nie określiłeś perymetru trafienia :P

Post #25, autor: pawlo77
napisany: 15. grudnia 2008, poniedziałek, 23:42
zmieniany przez autora, 15. grudnia 2008, 23:43
awatar
taki kudłaty z tyłu grupy można by rzec fryzura afro:P trochę mnie jakiś irokez przysłania:D

Post #26, autor: mularzx
napisany: 15. grudnia 2008, poniedziałek, 23:56
zmieniany przez autora, 15. grudnia 2008, 23:58
awatar
Aaaaa to Totenham :P

Post #27, autor: nieznany
napisany: 16. grudnia 2008, wtorek, 00:38
Mularz, nie szeregowałem tego w jakiejś szczególnej kolejności - po prostu pisałem jak leci. A co do tych których nie znasz, to podejrzewam że słyszałeś, tylko nie kojarzysz po nazwach/nazwiskach.

Post #28, autor: Anna B
napisany: 16. grudnia 2008, wtorek, 07:23
awatar
Pawlo - Kudłaty jest, a gdzie Scoobi ???

Mularzx - Muzyki poważnej unikaj jak ognia. Przez tą puszką, w której chodzisz, przy instrumentach dętych blaszanych mógłbyś wpaść w rezonans. A jako elektrotechnik wiesz czym to grozi. :P

Post #29, autor: Lomion
napisany: 16. grudnia 2008, wtorek, 19:04
awatar
Cytat:
W sumie może masz rację. Dla przedszkolaków jestem staruchą.
Ale pocieszam się, że dla wielu ludzi jestem siksą :P

To przez tą elfią urodę - czy masz lat 20 czy 120 tak wyglądasz tak samo :)

Zauważyłem że jak na razie o swoich gustach piszą prawie wyłącznie osoby o mocno eklektycznych upodobaniach, więc i ja się dołączę. Choć w dużej mierze to i tak będzie powtórka z tego co już padło

Iron Maiden (było), Pearl Jam (nie było, ale chyba przez przypadek), Paradise Lost, Queen, Bjork, Disturbed, Rammstein, Sting, Edyta Bartosiewicz, i pewnie jeszcze kilku innych nie mniej dla mnie ważnych, ale nie przychodzących mi obecnie na myśl.

Post #30, autor: pawlo77
napisany: 16. grudnia 2008, wtorek, 22:40
awatar
Lomion coś w tym może jest że ludzie z takimi upodobaniami grają w gry w takim klimacie.

Post #31, autor: Anna B
napisany: 16. grudnia 2008, wtorek, 23:24
awatar
Cytat:
To przez tą elfią urodę - czy masz lat 20 czy 120 tak wyglądasz tak samo :)

No i wydało sie. :P

A widzicie. Zapomniałam o Black Sabbath (Tyr - moja ulubiona płyta), Rammstein też niczego sobie.

Post #32, autor: Czarny
napisany: 29. grudnia 2008, poniedziałek, 11:57
awatar
Zielone Żabki- "A kultura tu podobno jest"- to tyle, co pamiętam.
Mularzu, zapomniałeś dodać, że szanty jeszcze słuchamy a także, ostatnio coraz rzadziej niestety- śpiewamy. Nie ma to jak pojechać w Bieszczady i ogniskowy wieczór rozpocząć "Diamentem" :)

Post #33, autor: Luty
napisany: 10. marca 2010, środa, 13:37
awatar
taaa - ....nasz Diament prawie gotów już w cieśninach nie ma kry...

w zimie, kiedy silny mróz i sypie śnieg uwielbiam słuchać

1. "got a feeling" mamas&papas
2. "twelve thirty" mamas&papas

to są kawałki ponadczasowe dla mnie, im dłużej tego słucham tym są lepsze :)

Post #34, autor: Czarny
napisany: 10. marca 2010, środa, 21:00
awatar
Luty, przesłuchałem sobie. He he. Akurat Ciebie w życiu nie podejrzewałbym o takie rzeczy... Nie znaczy to, że mi nie pasuje, tylko, w porównaniu Twoimi postami to jakoś tak dziwnie.

Post #35, autor: Luty
napisany: 10. marca 2010, środa, 21:07
awatar
hehe - to z czasów kiedy Luty miał grzywę gęstą jak lew i była ona szamotana wiatrem :) - teraz pozostał tylko wiatr = no ale może na drugą nóżkę coś z nieco innej beczki :

The Bird and The Bee 1) again, again 2) la la la

Post #36, autor: Czarny
napisany: 10. marca 2010, środa, 22:04
awatar
Cytat:
again, again 2) la la la

Powtarzasz się :P

Post #37, autor: Luty
napisany: 11. marca 2010, czwartek, 11:54
awatar
nie "się" Czarny , to artystka lubi się mocno powtarzać :), mam nadzieję, że nie zaczęła łykać odlotowych specyfików w nadmiarze jak inni ojcowie i matki wielkiej muzyki i z jej paplania muzycznego urodzi się jeszcze coś miłego dla ucha :).

Post #38, autor: Pablo Larmo
napisany: 12. marca 2010, piątek, 14:19
awatar
A ja słucham również wszystkiego. Jednak najczesciej szant, Kazika i Kultu, Theriona, Nightwisha i im podobnych, Kaczmarskiego i mu podobnych, szant, trochę klasyki i muzy filmowej, oraz szant

Post #39, autor: Luty
napisany: 12. marca 2010, piątek, 15:50
awatar
Ha! kolega Pablo jest wśród nas. On tu niby zasłuchany w szanty ale ukradkiem sposobi armię inwazyjną do wymarszu, no chyba, że wymarsz już był i teraz pozostały tylko szanty :)

dodam na marginesie, że ja też lubię szanty ale co gorsza lubię też je śpiewać - myślę, że mularz i Czarny przyjmą to ze zrozumieniem :)

Post #40, autor: Wortigern
napisany: 13. marca 2010, sobota, 01:07
brak awatara
Ehh szanty to jest to, no iSzkockie ballady śpiewane przez the corries, albo Irlandzkie przez Clancy brothers.

Wyniki od 21 do 40. Przejdź do strony: 1 2 3 4 ... 7
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.
Wyszukiwarka: