Najświeższe wątki:
Zasady gry
Napotkanie nowego ksiestwa
Wątek w temacie: Zasady gry
Wyniki od 1 do 14. Przejdź do strony: 1
Ja proponuje zrobic tak, ze przy wiadomosci na dworze ksiazecym o tym ze poznalem nowe ksiestwo XYZ dajmy na to, bylaby napisane wspolrzedne oddzialu ktory sie wykrylo, tudziez osady ktora sie spotkalo. Co do osady to domyslam sie ze jest ona widoczna caly czas, ale irytujace moze byc dla kogos kto byl nieobecny powiedzmy 2 dni i zobaczyl czyjegos zwiadowce wykrywajac jego ksiestwo, lecz niestetychoc oddzial go widzial to on nie wie ktory i gdzie, bo zwiadowca zdazyl juz uciec...
to nie takie proste.... zawsze ktoś moze nie chcieć być rozpoznany...
nie koniecznie Ty musisz kogoś napotkać ale Ktoś może Ciebie spotkać i moze się odezwać w każdym momencie.. :)
Co do osady to też nie jest widoczna cały czas. Twoi zwiadowcy szybko zapomną o niej :P
Wybacz, nie rozumie... Dlaczego mam cierpiec z powodu takiego ze nie siedze calymi dniami przy kompie tylko moze sie zdazyc ze nie ma mnie 2 dni? Przeciez oddzial go widzial skoro wykrylem to ksiestwo... To dlaczego ma on nie pisac gdzie widzial ten nowy oddzial? Albo chociaz niech bedzie napisane ktory oddzial/osada wykryl sasiada... No nie wiem, teraz to jakos tak smiesznie mi to wyglada...
Valanthir: Masz racje... taka informacja powinna być... poca mam puźniej szukać na mapie gdzie ten kontak nastąpił... i fakt jak badzie tylko na chwike bo akurat przez 2 dni mnie nie było to nie mam pojecia który mój odział zauwazył obcego.
Tja, a troche smiesznie brzmialby list "przepraszam panei ale gdzie Cie zobaczylem bo moji wojacy to tacy imbecyle ze zdazyli zapomniec po 2 dniach czy kogos widzieli czy nie, doniesli ze widzieli i zapomnieli" :D:D:D
hehe
z raz taki list pisalem w starym swiecie,,hehe
z raz taki list pisalem w starym swiecie,,hehe
ale jak oddział 20 osób spotka zwiadowcę drugiego to wcale nie musi już korzystać z kontaktu!!! może to zrobić później - więc księstwo zwiadowcy nie będzie wiedzieć gdzie nastąpiło "spotkanie" i niech tak zostanie!!
czy ten zwiadowca ma wiedzieć gdzie go spotkano? informacja o której pisze Valanthir musiałaby to wskazać.. :) chodzi o sytuację odwrotną...
Dopóki nie ma listu od tej 20 to nie ma kontaktu, więc władca tego pojedynczego i tak nie dostanie info.
Ta zmiana coś wniesie jedynie w początkowym okresie gry ale jak ktoś się codziennie nie loguje to i tak będziewcześniej czy później pokrzywdzony (podczas wojny chociażby). Istota gry polega na logowaniu powiedzmy 2x nadzień i tego się nie zmieni :P
Ta zmiana coś wniesie jedynie w początkowym okresie gry ale jak ktoś się codziennie nie loguje to i tak będziewcześniej czy później pokrzywdzony (podczas wojny chociażby). Istota gry polega na logowaniu powiedzmy 2x nadzień i tego się nie zmieni :P
Katarzyna: Istnieją dwa sposoby nawiązania kontaktu:
1) Przez zobaczenie osady lub oddziału z innego księstwa.
2) Przez to, że dostaniemy list od władcy tego drugiego księstwa.
Oczywistym jest, że tylko w pierwszej sytuacji owo zobaczenie jest związane z tym, że musiało być ono dokonane przez określony nasz oddział(y) i /lub osadę(y).
Hadrian: Jasne, że lepiej się logować częściej, ale czasem może się coś zdażyć, w nowej wersji są kolejki rozkazów, co jest super rozwiązaniem, ale jakby nastąpił kontakt, to naprawdę miło by było wiedzieć gdzie :)
1) Przez zobaczenie osady lub oddziału z innego księstwa.
2) Przez to, że dostaniemy list od władcy tego drugiego księstwa.
Oczywistym jest, że tylko w pierwszej sytuacji owo zobaczenie jest związane z tym, że musiało być ono dokonane przez określony nasz oddział(y) i /lub osadę(y).
Hadrian: Jasne, że lepiej się logować częściej, ale czasem może się coś zdażyć, w nowej wersji są kolejki rozkazów, co jest super rozwiązaniem, ale jakby nastąpił kontakt, to naprawdę miło by było wiedzieć gdzie :)
Post #13, autor:
Hadrian
napisany: 14. października 2006, sobota, 13:54
zmieniany przez autora, 14. października 2006, 13:54
napisany: 14. października 2006, sobota, 13:54
zmieniany przez autora, 14. października 2006, 13:54
Cytat:
ale jakby nastąpił kontakt, to naprawdę miło by było wiedzieć gdzie :)
Nie mówie, że nie. Niedługo jednak będziesz miał kontakty ze wszystkimi księstwami w okolicy i nie będzie to miało znaczenia. Może lepiej byłoby wprowadzić coś bardziej ogólnego czyli informację o każdym widzianym oddziale z innego księstwa w dzienniku oddziału czy osady. To mogłoby się także przydać na późniejszych etapach gry.
O to mi wlasnie chodzi. Nie kazdy ma czas by logowac sie tak czesto. Ja np czasem wracam dosyc duzo po 19. I odrazu mam byc poszkodowany przez to? I czemu boro sie nie odzywa zbuj jeden. :D
Wyniki od 1 do 14. Przejdź do strony: 1
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.