Nie dołączenie do świata mimo zgłoszenia

Wątek w temacie: Problemy techniczne

Wyniki od 1 do 18. Przejdź do strony: 1
Post #1, autor: SebekS
napisany: 4. września 2011, niedziela, 23:17
awatar
Dziś przeżyłem nie miłe rozczarowanie. Zgłosiłem się do świata i jak świat ruszył okazało się, że w nim nie gram. Było to tak po kolei. Miały wystartować dwa światy. Najpierw zgłosiłem się do pierwszego, po jakimś czasie zgłosiłem się do drugiego. Okazało się (tu cytuję Boro), że "w zasadzie możliwe jest tylko jedno aktywne zgłoszenie dla każdego gracza. Najpewniej 'dodając' nowe zgłoszenie po prostu modyfikowałeś stare i zmieniłeś świat.".

Ponieważ światy startują "automatycznie" nie ma możliwości dodania księstwa po starcie. Jeśli na chwilę obecną komuś przydarzy się podobna przygoda pozostaje czekać na kolejny świat, do którego jest ustawione zgłoszenie.

Przyznam, że byłem bardzo zaskoczony. Mam nadzieję, ze Boro doda stosowną informację o tym, że możliwe jest jedno "aktywne" zgłoszenie i poprawi mechanizm zgłoszeń w przyszłości by uniknąć tego typu niemiłych niespodzianek.

Post #2, autor: Eryk
napisany: 4. września 2011, niedziela, 23:28
awatar
Sebek, jak w obu zrobiłoby się gorąco (duża szansa, że w tym samym czasie), to nie miałbyś czasu na życie. Raczej podziękuj Borowi.
A informację można dodać. Choć jeśli nikt się przez tyle lat na tym nie wyłożył, to trudno winić twórcę gry, że tego nie przewidział w opisie.

Post #3, autor: Chudy Loco
napisany: 4. września 2011, niedziela, 23:35
awatar
To co, restarcik ? :D

A tak poważnie to, nie zdziwiło Cię, że w podglądzie zgłoszeń widzisz tylko jedno ? I to jeszcze nie pierwsze w kolejności startu, a ostatnie ? Ale tak jak pisze Eryk, zbrzydło by Ci granie w dwóch światach jednocześnie.

Post #4, autor: Hejtar
napisany: 4. września 2011, niedziela, 23:42
awatar
Cytat:
zbrzydło by Ci granie w dwóch światach jednocześnie.

Szczerze w to wątpię :)
Właściwie to myślę wręcz przeciwnie - SebekS ma takie "parcie" na grę, że na pewno by mu nie zbrzydło :)
Aaaaa... i tak ogólnie, to raczej Ci którzy zaczęli grę w Indicium Magis mają szczęście, a nie SebekS i to Oni powinni podziękować :)

Post #5, autor: SebekS
napisany: 4. września 2011, niedziela, 23:46
awatar
Nie zdziwiło mnie to. Wypełniłem i wysłałem. Nie zbrzydło by mi granie w dwóch światach, bo planowałem dwa różne pakiety. Poza tym na początku nic się nie dzieje, a potem pewnie poleciałbym w mroki w pierwszej wojnie, więc grałbym w drugim ;)

O ilość światów i grę miałem kiedyś zapytać Williama.

Stało się i już. Dołożyłem Borowi roboty, bo uważam, że istniejący system zgłoszeń jest co najmniej nieintuicyjny. Mam nadzieję, że to zmieni się na lepsze w przyszłości, a na już poprosiłem o dopisanie zdania w płatnościach o tylko jednym "aktywnym" zgłoszeniu.

Post #6, autor: wiliam
napisany: 4. września 2011, niedziela, 23:51
awatar
Cytat:
O ilość światów i grę miałem kiedyś zapytać Williama.
Nie szalej ze światami. Da się grać i w trzech na raz ale tylko do czasu aż w dwóch z nich będzie wojna. Wtedy to można oba pięknie położyć na łopatki.

Post #7, autor: Chudy Loco
napisany: 5. września 2011, poniedziałek, 00:17
zmieniany przez autora, 5. września 2011, 00:17
awatar
Z tym zbrzydnięciem to nie chodzi mi o to, że scenariusze się pokryją bo w ten sposób rozumując to i ja po pierwszym świecie nie powinienem startować w kolejnym. Chodzi mi o dwa światy w jednym czasie i o czas właśnie. Wzrasta też ryzyko popełnienia błędów i takie tam. Oczywiście można by grać w dwóch, trzech światach ale (bynajmniej dla mnie;)) to zabawa, a nie praca :P

Post #8, autor: Lomion
napisany: 5. września 2011, poniedziałek, 00:19
awatar
To ja mam jeszcze jedną prośbę - czy dałoby się dodać gdzieś informację że w danym świecie zostało mało miejsc? Tak żeby nie obudzić się z ręką w nocniku, kładąc się spać z myślą że jutro też zdążę się zapisać...

Post #9, autor: Piwosz
napisany: 5. września 2011, poniedziałek, 08:32
awatar
to dobry ruch dla i dla Bora i dla graczy. Motywuje do startu. Zawsze pare wpisow na forum zapelnia kandydatow w try migi bo brakuje dajmy na to 3 a tak to wszyscy czekaja bo prawdopodobnie i tak nie ma wystarczajacej ilosci chetnych.

Post #10, autor: Tommy
napisany: 5. września 2011, poniedziałek, 13:22
awatar
Cytat:
Nie szalej ze światami. Da się grać i w trzech na raz ale tylko do czasu aż w dwóch z nich będzie wojna. Wtedy to można oba pięknie położyć na łopatki.

Owszem, to prawda.
Ale to jedna strona medalu. Druga to taka,że Lav jest równocześnie i pasjonującą gra i .. śmiertelnie nudną grą :D
Bo po starcie świata po pierwszych 2 tygodniach poświęconych na poznawanie terenu wokół, następuje okres stagnacji. Przez kilka miesięcy człowiek wchodzi tylko po to by zobaczyć iż przybyło mu kilku ludzi w mieście i że budynek sie o 20, 40 % podbudował. A nie jest to jakoś specjalnie pasjonujące :)
I tak do pierwszej wony, bo potem to już owszem, jest ciekawie :)
Więc się nie dziwie (bo sam tak robię), że się bierze kilka światów, by emocje jakieś były. Bo przy kilku światach zawsze się coś w którymś będzie działo :)

Post #11, autor: SebekS
napisany: 5. września 2011, poniedziałek, 13:29
awatar
Ja ten okres stagnacji nadrabiam dyplomacją. Szkoda, że inni gracze nie odpisują na listy. A później gadanie o zielonych stolikach ;) Jak dwóch sąsiadów pisze do siebie to prędzej czy później jakiś sojusz z tego będzie oczywiście przeciwko temu co nie raczył odpisywać ;)

Piszę też kroniki w Wordpadzie.

Są takie dni kiedy klikanie zajmuje kilka minut. Potem pozostaje tylko forum, a są takie dni, że nie pojawia się żadna nowa wiadomość, lub góra 2-3 dziennie.

Post #12, autor: Tommy
napisany: 6. września 2011, wtorek, 10:57
awatar
No to chyba na mnie trafiasz :D bo nie przepadam za prowadzeniem dyplomacji. Nawet jeśli mnie 2 lub 3 sąsiadów rozbiera.
Zdecydowanie wole grę solo :)

Post #13, autor: SebekS
napisany: 6. września 2011, wtorek, 23:41
awatar
To jest wątek problemów technicznych. Może w innym pogadamy o dyplomacji, chyba że masz techniczny problem typu "jestem nieśmiały" ;)

Post #14, autor: SebekS
napisany: 31. października 2011, poniedziałek, 21:11
awatar
Dorzucę pytanie podobne w temacie. Jeśli gracz wypełni formularz zgłoszeniowy do świata, a potem rozmyśli się to jak można wycofać zgłoszenie?

Post #15, autor: wiliam
napisany: 31. października 2011, poniedziałek, 21:12
awatar
Pisząc do administratora?

Post #16, autor: Kurp
napisany: 1. listopada 2011, wtorek, 22:52
awatar
O ile dobrze pamiętam to jest opcja usuń zgłoszenie, ale można też zapisać się do innego świata a wtedy to pierwsze zgłoszenie jest usuwane ;)

Post #17, autor: Boro
napisany: 1. listopada 2011, wtorek, 23:01
awatar
Potwierdzam, jest taka opcja. Nad formularzem zgłoszenia.

Post #18, autor: SebekS
napisany: 1. listopada 2011, wtorek, 23:38
awatar
:/ Jak ja to przeoczyłem? Za długo ślęczę nad mapami ;)

Faktycznie jest.

Wyniki od 1 do 18. Przejdź do strony: 1
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.
Wyszukiwarka: