Niewolnicy - co z nimi robić

Wątek w temacie: Dla początkujących

Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2 3
Post #1, autor: karol64
napisany: 19. lipca 2007, czwartek, 14:49
brak awatara
Zanim przekonam się empirycznie najpierw chciałbym podpytać doświadczonych graczy.
Jaka jest korzyść z niewolników ?
Czy lepiej żeby służyli w wojsku czy też przekazać ich do pracy fizycznej ?

Pozdrawiam,
Karol64

Post #2, autor: Taiho
napisany: 19. lipca 2007, czwartek, 14:55
awatar
W wojnie na niewiele się zdadzą, bo nie uczestniczą w bitwach. Największy pożytek to jako podatnik i ręce do pracy :)

Post #3, autor: mularzx
napisany: 19. lipca 2007, czwartek, 14:57
awatar
Niewolnicy nie walczą. Są do roboty, tylko przy osadzaniu uważaj żeby zanadto nie obniżyć morale osady bo niewolnicy maja z reguły morale 0 i osadzanie takich może spowodować, że morale obniży się poniżej 3 i od razu zaczną Ci uciekać ludzie z osady.

Post #4, autor: kabraxis
napisany: 19. lipca 2007, czwartek, 15:09
awatar
Niewolnicy najlepiej się nadają na tragarzy bo nie trzeba im płacić ;) A tak poza tym to powinno się ich osadzać w osadach, byle nie w stolicy gdzie masz największe morale i przyrost ludności bo oni będą Ci to obniżać.

Post #5, autor: karol64
napisany: 19. lipca 2007, czwartek, 20:50
brak awatara
Dzięki za pomoc.

Post #6, autor: Ophis
napisany: 21. lipca 2007, sobota, 21:52
awatar
A jak Twoje osady będą już mocno zatłoczone możesz wywołać małe zamieszki na tle narodowościowym... garnizon otrzyma doświadczenie, a problem zatłoczenia odsunie się nieco w czasie :)

Post #7, autor: Barthozz
napisany: 14. września 2010, wtorek, 12:48
awatar
Czytałem o egzekucjach niewolników, ale nie bardzo wiem jak to ma wyglądać.

Zostawiam oddział niewolników tak żeby się zbuntowali a na tym samym polu już czeka oddział żołnierzy gotowych do podniesienia swoich umiejętności kosztem nieszczęśników, czy jak?

Post #8, autor: nieznany
napisany: 14. września 2010, wtorek, 12:53
dokładnie tak.

Post #9, autor: Krzywy
napisany: 14. września 2010, wtorek, 13:05
awatar
możesz tez wydzielić oddział i dać rozkaz "przekaż". I zaraz potem wydać bitwę.

Post #10, autor: Wienzu
napisany: 14. września 2010, wtorek, 14:20
awatar
Potworność...

Ostrzyć topory chłopaki! :D

Post #11, autor: Luty
napisany: 17. grudnia 2010, piątek, 22:39
awatar
chyba się starzeję przedwcześnie, ale mam zapis dziwnej bitwy i nie bardzo wiem czemu tak :

wydzieliłem w mieście kilku niewolników, przekazałem i zaatakowałem w celach szkoleniowych /rozkaz dąż do/ i... w komunikacie po bitwie jest , w bitwie wzięło udział co najmniej 0 ludzi , 7 trafiło do niewoli. Wszyscy cali i zdrowi. Ale do niewoli można brać ponoć od 3 rundy - czemu??? Nawet w mieście choć jedna runda walki powinna się odbyć...

Post #12, autor: Lomion
napisany: 17. grudnia 2010, piątek, 22:40
awatar
A może nie przekazałeś, albo oddałeś niezależnym, a mieli narodowość? Opis jest taki, jakbyś walczył z niewolnikami.

Post #13, autor: Luty
napisany: 17. grudnia 2010, piątek, 22:44
zmieniany przez autora, 17. grudnia 2010, 22:50
awatar
przekazać przekazałem bo inaczej bym nie zaatakował = ale ciepło, ciepło bo to byli X ,a księstwo X już w mrokach, więc mogłem przekazać tylko w ręce żołnierzy /kiedyś po drodze tacy się jeszcze dodatkowo buntowali, i w ogóle kasowało bitwę ale to ponoć już zmienione??? // ale plus buntu był taki, że kolejna bitwa już była na bank a teraz to ja nie wiem co robić - dać im się zbuntować i dopiero atak ?? - ludu mój, toż to kampania 30 letnia...

Post #14, autor: mularzx
napisany: 17. grudnia 2010, piątek, 23:06
awatar
Ciekawe, ale skoro bitwy nie było po przekazaniu nieistniejącemu księstwu to chyba jedyne wyjście dać im się zbuntować. Po światach odkrywców krążą nieopłacone oddziały zeszłych już ksiestw i bitwe im wydać na pewno można, ale przyznam, że nie zwróciłem uwagi czy walczą.

Post #15, autor: Luty
napisany: 17. grudnia 2010, piątek, 23:10
awatar
mularz - problem w tym, że jak księstwo w mrokach to już nie możesz jemu przekazać, więc pozostaje "w ręce żołnierzy" i tu jest pewna niespójność bo jak mają narodowość to najlepiej aby ją przyjmowali od razu , a nie po buncie = z tego cały kłopot - ale może ja tylko zapomniałem jak to się robi i teraz się miotam :)

Post #16, autor: Barthozz
napisany: 17. stycznia 2011, poniedziałek, 15:39
awatar
Zamaskowany oddział widziany jest jako oddział niezależnych.

Co jeśli mam podejrzenia(lub ich nawet nie mam), rozbije wrogi, podejrzany oddział, a jeden z niezależnych(zamaskowanych poddanych księstwa X) dostanie się do niewoli. Czy jak osadzę nieszczęśnika to będzie on nadal niezależny? Czy wyda się jego prawdziwa narodowość i zarazem tożsamość szpiega?

Post #17, autor: Luty
napisany: 17. stycznia 2011, poniedziałek, 15:48
awatar
jeśli go osadzisz zdradzi swoją prawdziwą narodowość , nawet kiedy jego księstwo trafiło już w mroki.

Post #18, autor: Barthozz
napisany: 17. stycznia 2011, poniedziałek, 15:52
awatar
Dzięki bardzo.

Post #19, autor: Chudy Loco
napisany: 17. stycznia 2011, poniedziałek, 16:03
awatar
W sumie to kiedy pojmiesz go jako niewolnika, jego narodowość powinna się ujawnić, czy tak nie jest ?

Post #20, autor: Barthozz
napisany: 17. stycznia 2011, poniedziałek, 16:10
awatar
Jest, jak się kliknie w szczegóły regimentu...

Narodowość : i wsio jasne

Nie wpadłem na to. Dzięki bardzo.

Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2 3
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.
Wyszukiwarka: