Najświeższe wątki:
Zasady gry
Niezależni.
Wątek w temacie: Zasady gry
Prawdziwi niezależni zawsze mają rozkaz "dąż do walki w zwarciu", czy też mogą mieć "czekaj na wroga"?
Zawsze dążą.
Oj chyba nie zawsze ....
Oj chyba zawsze :-)
Oj zdecydowanie nie zawsze :P
Post #106, autor:
Larkana
napisany: 25. lutego 2010, czwartek, 17:07
zmieniany przez autora, 25. lutego 2010, 17:12
napisany: 25. lutego 2010, czwartek, 17:07
zmieniany przez autora, 25. lutego 2010, 17:12
Sugerujesz, że Twoi też są prawdziwi ?? :P
chyba, że w jakiejś starej wersji Lava było inaczej.
Nigdy osobiście nie spotkałem się z niezależnymi mającymi rozkaz czekania.
Chyba, że byli to "niezależni" jednoosobowi - Ci czasem czekają ;)
Ale o dziwo tacy czasem morale koło 7 mają, albo długi czas 3.
Albo jakoś podtrenowani są ;)
Chyba, że ludzie "porwani" przez niezależnych mają rozkaz czekania i się zasymilują.
Ale ilu ich by musiało być aby nie uciekli z powodu morale=0 ? Oj chyba nie możliwe w obecnej wersji Lava.
chyba, że w jakiejś starej wersji Lava było inaczej.
Nigdy osobiście nie spotkałem się z niezależnymi mającymi rozkaz czekania.
Chyba, że byli to "niezależni" jednoosobowi - Ci czasem czekają ;)
Ale o dziwo tacy czasem morale koło 7 mają, albo długi czas 3.
Albo jakoś podtrenowani są ;)
Chyba, że ludzie "porwani" przez niezależnych mają rozkaz czekania i się zasymilują.
Ale ilu ich by musiało być aby nie uciekli z powodu morale=0 ? Oj chyba nie możliwe w obecnej wersji Lava.
Larakana wierz mi możliwe i zdarza się ale faktycznie niezbyt często.
Tak tu sobie dywagujecie, żartujecie, cóż może jak księstwo odejdzie w mroki dziejów i pozostawi po sobie swoje dawne oddziały przekazane wcześniej niezależnym to nadal kierują się one wcześniej wydanymi rozkazami.
Uwaga - zauważono niespotykany wcześniej (i zupełnie nieuzasadniony) optymizm niezależnych w ocenie szans na zwycięstwo w bitwie - atakują sporo liczniejsze osady i oddziały, chyba Boro podkręcił im jakąś śrubkę:)
Czy niezależni zawsze atakują jak spotykają oddział mniejszy lub niewiele większy?
Tak
A jeśli już przygotowują się do bitwy z innym oddziałem?
Bo mi nie zaatakowali jednego chłopka, który przypadkiem wlazł na pole na którym miała być bitwa. Rano wlazł, a wieczorem miała być bitwa.
Bo mi nie zaatakowali jednego chłopka, który przypadkiem wlazł na pole na którym miała być bitwa. Rano wlazł, a wieczorem miała być bitwa.
Post #113, autor:
mularzx
napisany: 23. lutego 2011, środa, 22:15
zmieniany przez autora, 23. lutego 2011, 22:15
napisany: 23. lutego 2011, środa, 22:15
zmieniany przez autora, 23. lutego 2011, 22:15
Niezależni, którzy wydali bitwę są związani. Nie wydają następnej bitwy póki nie rozstrzygną już wydanej jeśli ktoś wejdzie na pole w następnej turze po wydaniu bitwy. Niemniej jednak niezależni wydadzą bitwę wszystkim oddziałom znajdującym się na polu w jednej turze jeśli oddziały nie mają zbyt dużej liczebności każdy z osobna, ale bez wzgledu na liczbę oddziałów. Czyli 1 niezależny zaatakuje dowolną liczbę oddziałów 1-liczba nieznana osobowych w tej samej turze. Stosunek liczebności wystarczający do zaatakowania jest nieznany, ale jak się zdaje nie wynosi więcej niż 1:2.
Mam nadzieję, że wyrażam się jasno, bo... :)
Mam nadzieję, że wyrażam się jasno, bo... :)
Poniał...
A osada niezależnych atakuje zwiadowcę?
A osada niezależnych atakuje zwiadowcę?
Nie
To jeszcze jeden przypadek.
Moja pusta osada zdobyta przez niezależnych. Czy atakują gdy siedzą w osadzie oddziały będące na zewnątrz?
I kolejny.
Moja osada zdobyta przez niezależnych... ale kilku osadników przeżyło. Co się stanie? Niezależni odejdą z osady i osada wróci do mnie? Czy będą okupować osadę?
Moja pusta osada zdobyta przez niezależnych. Czy atakują gdy siedzą w osadzie oddziały będące na zewnątrz?
I kolejny.
Moja osada zdobyta przez niezależnych... ale kilku osadników przeżyło. Co się stanie? Niezależni odejdą z osady i osada wróci do mnie? Czy będą okupować osadę?
II. nie wróci sama z siebie. kiedy niezależni odejdą twoi ludzie się zbuntują. na samym dole zakładki 'osady' dostaniesz propozycję przejęcia osady. Jeśli nie skorzystasz osada dalej będzie niezależna.
ech Ci niezależni. od kiedy pamiętam budzili emocje :D:D:D
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.