Nowa grafika już w serwisie

Komentowana aktualność: Nowa grafika już w serwisie

Wątek w temacie: Komentarze do aktualności

Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2
Post #1, autor: Lesconis
napisany: 25. września 2011, niedziela, 22:50
awatar
Witam wszystkich,

jakkolwiek konieczność modyfikacji wydaje się nieodzowna, to ja jednak, przyzwyczajony będąc do starej grafiki, entuzjastą zmiany nie jestem. Ale doceniam wkład pracy. Brakuje mi klimatycznego zdjęcia z cmentarzem.

Post #2, autor: Lesconis
napisany: 25. września 2011, niedziela, 22:55
awatar
Jeszcze jedna rzecz! Nie wiem jak szanowni koledzy admini i programiści uważają, ale generalnie lepiej wyglądają w serwisach czcionki bezszeryfowe, teksty tym samym zyskują na czytelności. No chyba, że planujecie tutaj jakieś zmiany.

Post #3, autor: Vorgoth
napisany: 25. września 2011, niedziela, 23:01
brak awatara
Ehh z tą czcionką to już nie jeden pisał ale się uparli ze tak jak teraz będzie bardziej "klimatycznie" ehh ...

Podsumowując tą grafikę nowa powiem tak, jakiś amator entuzjasta zapewne starał się i dołożył wszelkich sił żeby to jakoś wygladało ale nazywać tego kogoś grafikiem było by dużym nadużyciem.

Jesli jednak faktycznie jakims dziwnym zrządzeniem losu jest grafikiem z zawodu to niech tej strony lepiej do portfolio sobie nie wpisuje.

Wystarczy troche po internecie sie rozejżec po stronach które robia ludzie mający troche o tym pojecie

Post #4, autor: Chudy Loco
napisany: 25. września 2011, niedziela, 23:20
zmieniany przez autora, 25. września 2011, 23:20
awatar
Cytat:
Brakuje mi klimatycznego zdjęcia z cmentarzem.

Tylko w jaki sposób ono było klimatyczne bo jakoś nigdy nie zrozumiałem przekazu?

Cytat:
Podsumowując tą grafikę nowa powiem tak, jakiś amator entuzjasta zapewne starał się i dołożył wszelkich sił żeby to jakoś wygladało ale nazywać tego kogoś grafikiem było by dużym nadużyciem.

Jesli jednak faktycznie jakims dziwnym zrządzeniem losu jest grafikiem z zawodu to niech tej strony lepiej do portfolio sobie nie wpisuje.

Jesteś zwykłym hejterem czy coś innego Tobą kieruje ? Kolejny post i kolejna nagonka. Pomyślałeś może, że ludzie robią to co im każą ? Może takie było zlecenie i wizja Bora ?

Mnie tam grafika się raczej podoba widzę tylko jeden błąd. Dolna część grafiki jest za wąska w stosunku do górnej. Chodzi mi o tę brązową 'deskę' ;)

Przeglądarka Google Chrome 11.0.696.57

edit; a i jeszcze tego hasła mi nie zapamiętuje...

Post #5, autor: Vorgoth
napisany: 25. września 2011, niedziela, 23:25
zmieniany przez autora, 25. września 2011, 23:27
brak awatara
Jaka nagonka ? tak facet zrobił i tak jest. Ale czemu zaraz nazywać go grafikiem ?? To było by nieładnie w stosunku do prawdziwych grafików.

A że tobie sie podoba to juz twój problem i twojego gustu

Post #6, autor: SebekS
napisany: 25. września 2011, niedziela, 23:56
awatar
Grafika jest obojętna, liczą się ścięte głowy ;)

Post #7, autor: Kurp
napisany: 26. września 2011, poniedziałek, 00:10
awatar
Szkoda, że nie można kliknąć na rolę by ją zmienić i trzeba klikać przez Dwór książęcy.

Post #8, autor: Lesconis
napisany: 26. września 2011, poniedziałek, 03:42
awatar
Cytat:
Tylko w jaki sposób ono było klimatyczne bo jakoś nigdy nie zrozumiałem przekazu?

To już pewnie nie zrozumiesz. Bez obrazy, ale nie ma się co nad tym rozwodzić.

Grafika przysłowiowej du... nie urywa. Stara szata graficzna wyglądała bardziej profesjonalnie. Ta wygląda trochę jak blog sołtysa z Bździnówki Wielkiej. Starych graczy nie odstraszy, nowych raczej nie przyciągnie.

W pewnym stopniu podzielam zdanie Vorgotha. Ideę trzymania się czcionki szeryfowej na bazie jakiegoś Timesa uważam za lekko absurdalny. To nie jest kwestia gustu, ale zdolności percepcyjnych człowieka siedzącego przed monitorem. Jest o tym tyle w necie, że nie ma się co powtarzać.

Można też machnąć farbą olejną karoserię auta i twierdzić, że jest klimatycznie. Komuś się zawsze spodoba.

Życzę bardziej udanych projektów graficznych na przyszłość

Post #9, autor: Infelix
napisany: 26. września 2011, poniedziałek, 07:57
brak awatara
Jeśli chodzi o rodzaj czcionki popieram zdanie przedmówców.

Post #10, autor: SebekS
napisany: 26. września 2011, poniedziałek, 09:23
awatar
Jeśli chodzi o czcionki, to w poprzednim wątku prosiłem o Arial. Jest ona badzo czytelna i popularna, ale czy my musimy być jak wszyscy? I z tym pytaniem stwierdziłem, że w sumie to ja już nie zwracam uwagi na czcionkę. Przy okazji podejrzałem kilka czcionek "średniowiecznych" i są jeszcze mniej czytelne, choć bardzo klimatyczne ;)

Post #11, autor: Piwosz
napisany: 26. września 2011, poniedziałek, 09:54
awatar
proponuje dwie zmiany (bardzo niewiele pracy):

1) ujednolicilbym odcienie boksow z tekstem aby kolorystyka wszedzie byla taka jak na glownej stronie forum a cytaty osiagnely jasnosc maks taka jak ma teraz boks z informajca kto dokonal wpisu na forum. (albo cieple beze albo chlodne szarosci)

2) w gornym menu zastosowalbym rozwijane menu z rola gracza ktote od razu przechodziloby na wybrana role (bez dodatkowego przycisku potwierdzajacego wybor).

narazie wsjo

Post #12, autor: Samuraj
napisany: 26. września 2011, poniedziałek, 10:37
awatar
a mi akurat czcionka podoba się;

natomiast mam cały czas problem z oglądaniem strony w pomniejszeniu (nawet kolumny na stronie głównej rozjeżdżają się);

Post #13, autor: TheRiko
napisany: 26. września 2011, poniedziałek, 11:57
zmieniany przez autora, 26. września 2011, 12:00
brak awatara
Mnie layout się podoba, lubię zmiany. Jedynie czcionka zmniejsza czytelność strony (jest za wąska), jak większość zauważyła i jest delikatnie mówiąc - okropna. Poprzednia była dużo lepsza i czytelniejsza. I nie mówcie mi tylko, że ta czcionka zwiększa klimat gry...

Post #14, autor: TheRiko
napisany: 26. września 2011, poniedziałek, 12:00
zmieniany przez autora, 26. września 2011, 12:01
brak awatara
Ja osobiście zmieniłbym jednak czcionkę tylko przy wyświetlaniu postów, listów, oraz wydarzeniach na dworze. Poza tym w osadach, oddziałach i wszelkich linkach w prawej i lewej kolumnie ona nie przeszkadza.

Post #15, autor: Luty
napisany: 26. września 2011, poniedziałek, 12:41
awatar
ja nie bardzo rozumiem te jęki o czcionkę i szeryfy, jakoś wszystko jest dla mnie czytelne = może tu chodzi o dysgrafię, dyslekcję i dyskalkulię ?

Post #16, autor: Infelix
napisany: 26. września 2011, poniedziałek, 12:51
brak awatara
Luty a ja rozumiem te jęki, a nie mam żadnej z tych dolegliwości które byłeś łaskaw wymienić powyżej.

Oczywiście ze przeczytać się da, ale dużo lepsza była by jakaś czcionka bezszeryfowa i na pewno klimat na tym tym by nie ucierpiał uwierz mi.

A poza tym sugerować ludziom ze mają jakieś problemy z czytaniem kiedy proponują inną czcionkę hmm to tak nieładnie trochę.

Post #17, autor: Hejtar
napisany: 26. września 2011, poniedziałek, 13:02
awatar
Cytat:
ale dużo lepsza była by jakaś czcionka bezszeryfowa

Dlaczego?

Ja nie mam o tym pojęcia, aż musiałem "se" w Wiki sprawdzić o czym Wy rozmawiacie. Tiaaa... sprawdziłem "se" na czym polegają te różnice i dalej nie znam odpowiedzi na powyższe pytanie.

Jedyne co tam znalazłem, szukając tej odpowiedzi, to:
Cytat:
Przyjmuje się, że

Czemu? Kto to badał? Gdzie dowody poza tym zapisem? I wreszcie jeżeli to takie ważne to czemu ja dotąd nic o tym nie słyszałem choć czytam dużo książek i prasy?

Post #18, autor: Luty
napisany: 26. września 2011, poniedziałek, 13:08
zmieniany przez autora, 26. września 2011, 13:23
awatar
no, Hejtar w prasie i książkach, czyli druk na papierze, ponoć szeryfy są miłe dla oka, gorzej bywa na nośnikach elektronicznych, podobno - ale to nasze szeryfowanie w Lav nie jest jakieś nadmiernie zawijane , więc wydaje się, że to kwestia przyzwyczajeń oka bardziej, niż straszliwych uciążliwości.

Felix - nie bądź taki delikatniutki, że niby coś ci zarzucam = jak jest jazda po garbie grafika, to jakoś mało kto zastanawia się nad smakami i niesmakami = a ja zaraz posądzany jestem o imputacje i naruszanie dóbr = luzik Feliks, gratuluję dobrego zdrowia.

a tak na marginesie, był Lav czarny, był szaro różowy, to teraz mamy kakaowy - mi to jakoś przywodzi na myśl smaczne, ciepłe, poranne śniadanie :) = może dla tego lubię ten nowy imidż

Post #19, autor: Hejtar
napisany: 26. września 2011, poniedziałek, 13:14
zmieniany przez autora, 26. września 2011, 13:15
awatar
Cytat:
czyli druk na papierze, ponoć szeryfy są miłe dla oka

Od dziś będę na to zwracał uwagę i "za Chiny" nie kupię "se" książki w której użyto czcionki bezszeryfowej.
O NIE! Nie ma głupich!

ps.
Sprawdziłem i teraz już wiem czemu nie rozumiałem filozofii Amartya Sen`a, a już szczególnie Jego "nowoczesnej teorii sprawiedliwości".
Ha! To wina czcionki!
buahahahahahahaha...

Post #20, autor: mularzx
napisany: 26. września 2011, poniedziałek, 14:43
awatar
Cytat:
teraz mamy kakaowy

Oj Luty wkraczasz na grząski grunt :P

Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.
Wyszukiwarka: