Najświeższe wątki:
Zasady gry
Nowa szata graficzna Laventhara!
Komentowana aktualność: Nowa szata graficzna Laventhara!
Wątek w temacie: Komentarze do aktualności
Brakuje mi korony na orzełku.
Post #2, autor:
von bati
napisany: 15. września 2011, czwartek, 21:20
zmieniany przez autora, 15. września 2011, 21:28
napisany: 15. września 2011, czwartek, 21:20
zmieniany przez autora, 15. września 2011, 21:28
Będą boleć oczy... obecna (stara szata grficzna) może nie powala urodą. Natomiast jest surowa a przez to dość czytelna a to bardzo ważne zwłaszcza że się przy tej grze jednak bardzo dużo czasu spędza. Ale to kwestia gustu... każdy ma swój;P
Natomiast żeby nie było że nabijam posty ...
...łodzie będą?
Bo nie może być tak że w końcu doczekamy się grafiki 3d i animowanych smoków na motorach a w dalszym ciągu nie będzie złamanej łajby....
Natomiast żeby nie było że nabijam posty ...
...łodzie będą?
Bo nie może być tak że w końcu doczekamy się grafiki 3d i animowanych smoków na motorach a w dalszym ciągu nie będzie złamanej łajby....
Mnie się podoba. Stronka jest bardziej klimatyczna i ładniejsza. Na baner w starej wersji patrzeć już nie umiałem.
Post #4, autor:
Eryk
napisany: 15. września 2011, czwartek, 21:43
zmieniany przez autora, 15. września 2011, 21:44
napisany: 15. września 2011, czwartek, 21:43
zmieniany przez autora, 15. września 2011, 21:44
# 1 - Mi też. Orzełek jest zresztą taki jakiś drobiowy:#
# 3
Też tak uważam. Szare tło poza tym nie męczyło oczu.
W sumie zmiana mi się nie podoba, ale, tak jak Bati, uważam, że de gustibus...
PS. Cmentarza mi nie żal.
# 3
Cytat:
Będą boleć oczy... obecna (stara szata grficzna) może nie powala urodą. Natomiast jest surowa a przez to dość czytelna
Też tak uważam. Szare tło poza tym nie męczyło oczu.
W sumie zmiana mi się nie podoba, ale, tak jak Bati, uważam, że de gustibus...
PS. Cmentarza mi nie żal.
Uwaga!
Przy pisaniu listów coś się dzieje w blokach bo blok formularza jest za szeroki i jest poniżej instrukcji i uwag, które powinny być z prawej strony.
Zresztą nota bene czy nie można by było formularz listu rozszerzyć maksymalnie do centralnego bloku ?
Przy pisaniu listów coś się dzieje w blokach bo blok formularza jest za szeroki i jest poniżej instrukcji i uwag, które powinny być z prawej strony.
Zresztą nota bene czy nie można by było formularz listu rozszerzyć maksymalnie do centralnego bloku ?
generalnie, nie jest źle , bym powiedział = co do tego orła... to zamiast mieczy pasowały by dwie skrzyżowane pepesze
co innego mnie "rozwala" = to poszatkowane bielą forum, masakra, jak dla mnie :)
co innego mnie "rozwala" = to poszatkowane bielą forum, masakra, jak dla mnie :)
Cytat:
Poprawione.
umm zapewne wiele pracy na to poszło, ale z przykrością musze powiedzieć, że wolę starszą wersję. Nowa mnie od razu przypomina inne gry przeglądarkowe...
może będzie opcja wybrania szaty graficznej od upodobania?
może będzie opcja wybrania szaty graficznej od upodobania?
I to jest bardzo dobry pomysł. Można powiedzieć (nawiązując do nicku), że nawet Swietny.
I to jest bardzo dobry pomysł. Można powiedzieć (nawiązując do nicku), że nawet Swietny.
Pierwsze co zrobiłem to poleciałem na mapę. Niestety po staremu :/
Ogólnie jest ładnie i z tego co widzę to zmieniła się tylko szata. Nadal nie ma żadnych nowych dodatków typu sortowanie oddziałów po nazwie lub żołdzie.
Jest ładnie, a teraz czekamy na zmiany w grze :)
Ogólnie jest ładnie i z tego co widzę to zmieniła się tylko szata. Nadal nie ma żadnych nowych dodatków typu sortowanie oddziałów po nazwie lub żołdzie.
Jest ładnie, a teraz czekamy na zmiany w grze :)
Post #11, autor:
Cień Wiatru
napisany: 15. września 2011, czwartek, 23:41
zmieniany przez autora, 15. września 2011, 23:46
napisany: 15. września 2011, czwartek, 23:41
zmieniany przez autora, 15. września 2011, 23:46
Rzeczywiście, na podstawie strony startowej można stwierdzić - za kolorowo, jaskrawie itp..
Ale w środku według mnie jest lepiej niż w aktualnej wersji i bardzo chętnie przejdę na nową szatę.
Ale w środku według mnie jest lepiej niż w aktualnej wersji i bardzo chętnie przejdę na nową szatę.
troszku zrzędzicie jak zrzędliwi tetrycy - mi się podoba :)
nowa szata jest dużo mniej przejrzysta i czytelna oczy bolą, mam nadzieje ze nie tak będzie wyglądała ostateczna wersja bo szczerze powiem ta nowa zniechęca
wiadomo ze wszyscy sa przyzwyczajeni do starej wersji. Opcja wyboru wersji klasycznej zadowoli starych graczy a domyslna wersja nowa przyciagnie nowych.
Forum - biale wstawki rozwalaja koncepcje.
Kolorystyka tla jest ok, elementy graficzne w stopce czy naglowku zlagodzilbym az do efektu znaku wodnego nawet kosztem nasycenia koloru. Niech strona wyglada jak pergamin z zapiskami a nie pergamin wklejony w album z XX wieku.
Zdecydowanie kazdy najwieksza uwage zwroci na mape. Ta mapa pasuje do starej wersji - nie pasuje do nowej.
Wladca Pierscieni mial taka fajna mapke 'ala pergaminowa' Srodziemia. Mapa w tym stylu pasowala by do nowej wersji kol. strony. Mozna pomyslec o strzalkach kierunku przewijania mapy, mini mapce dajacej poglad jaki fragment mapy widzimy czy rozy wiatrow.
Same tereny na mapie przedstawialbym piktogramami pagorkow czy lasu a nie wypelnial calych kratek obrazkiem. Niech to wyglada jak średniowieczna mapa.
Pierwsza strona ktora sie laduje to informacje. 3 kolumny, masa tekstu a ktos nowy patrzy na te strone z 5 sek i w tym czasie trzeba mu pokazac z czym sie lava je. Pokazac mapke, pokazac jakis wynik bitwy, pokazac przykladowe jednostki, pokazac ze to gra turowa itd. Jedno zdjecie jest warte wiecej niz kolumna tekstu.
Intro to jedno, informacje dla graczy to drugie.
Slowem trzeba pokazac Lava jako cos innego od calej rzeszy innych gier. Turowosc i mapa tym sie trzeba chwalic.
Forum - biale wstawki rozwalaja koncepcje.
Kolorystyka tla jest ok, elementy graficzne w stopce czy naglowku zlagodzilbym az do efektu znaku wodnego nawet kosztem nasycenia koloru. Niech strona wyglada jak pergamin z zapiskami a nie pergamin wklejony w album z XX wieku.
Zdecydowanie kazdy najwieksza uwage zwroci na mape. Ta mapa pasuje do starej wersji - nie pasuje do nowej.
Wladca Pierscieni mial taka fajna mapke 'ala pergaminowa' Srodziemia. Mapa w tym stylu pasowala by do nowej wersji kol. strony. Mozna pomyslec o strzalkach kierunku przewijania mapy, mini mapce dajacej poglad jaki fragment mapy widzimy czy rozy wiatrow.
Same tereny na mapie przedstawialbym piktogramami pagorkow czy lasu a nie wypelnial calych kratek obrazkiem. Niech to wyglada jak średniowieczna mapa.
Pierwsza strona ktora sie laduje to informacje. 3 kolumny, masa tekstu a ktos nowy patrzy na te strone z 5 sek i w tym czasie trzeba mu pokazac z czym sie lava je. Pokazac mapke, pokazac jakis wynik bitwy, pokazac przykladowe jednostki, pokazac ze to gra turowa itd. Jedno zdjecie jest warte wiecej niz kolumna tekstu.
Intro to jedno, informacje dla graczy to drugie.
Slowem trzeba pokazac Lava jako cos innego od calej rzeszy innych gier. Turowosc i mapa tym sie trzeba chwalic.
Wyobraźcie sobie, Ze objawia się Bóg i mów - niebo od dziś będzie żółte. Nie do zniesienia dla dorosłych, dla dzieci normalne. Laventhar to gra wyobraźni, w naszej - tych co są dłużej - wykształciły się schematy oglądu, nas razi wszelka nowość bo taka jest natura ludzkiej percepcji.
Jak wczoraj wieczorem obejrzałem nową szatę, to trzy razy budziłem się w nocy w trakcie złowieszczych koszmarów. Czy mam temu ulec? Nie! Jednak wolałbym aby tło było w barwach lekkich odcieni zieleni. To by koiło moje nerwy.
Dobrze, że choć mapa się nie zmieniła. nie zmieniła się tez mechanika i ludzie na forum. To daje nadzieję, że jeszcze Laventhar nie zginął!!! - Póki my żyjemy!
Jak wczoraj wieczorem obejrzałem nową szatę, to trzy razy budziłem się w nocy w trakcie złowieszczych koszmarów. Czy mam temu ulec? Nie! Jednak wolałbym aby tło było w barwach lekkich odcieni zieleni. To by koiło moje nerwy.
Dobrze, że choć mapa się nie zmieniła. nie zmieniła się tez mechanika i ludzie na forum. To daje nadzieję, że jeszcze Laventhar nie zginął!!! - Póki my żyjemy!
Niebo nigdy nie będzie żółte, bo jego barwa wynika z tego, że białe światło słoneczne załamuje się na krawędzi atmosfery i rozprasza. Stąd kolor niebieski i stąd im wyżej tym inny odcień nieba ;)
Nie testowałem jeszcze strony na komórce :/
Piwosz, mapka jest "z poprzedniej epoki", żeby nie napisać żartując, że jest "przedwojenna" ;) Mi też nie podoba się.
Wczoraj rozmyślałem o mapce. Heksy to była by rewolucja, darcie szat i rzucanie tronami :D
Nie testowałem jeszcze strony na komórce :/
Piwosz, mapka jest "z poprzedniej epoki", żeby nie napisać żartując, że jest "przedwojenna" ;) Mi też nie podoba się.
Wczoraj rozmyślałem o mapce. Heksy to była by rewolucja, darcie szat i rzucanie tronami :D
Pytanie do Boro: czy nie dało by się zrobić dla "treści" czcionki Arial? Bo tą jakoś dziwnie czyta się :/
Cytat:
w naszej - tych co są dłużej - wykształciły się schematy oglądu, nas razi wszelka nowość bo taka jest natura ludzkiej percepcji.
Dokładnie:) Pamiętam jakie było rozczarowanie gdy Boro zrezygnował z bardzo klimatycznej "czarnej" grafiki w pierwszej wersji gry na rzecz tej surowej, niemal laboratoryjnie sterylnej obecnej - podobno od czarnego oczy nas bolały:)). Myślę że po kilku dniach "starzy" przyzwyczają się, a nowym bardziej to będzie wyglądać na stronę gry internetowej
Kwestia przyzwyczajenia - kilkuletnie patrzenia na "starą" wersję wraz z całymi emocjami, chwilami zwątpienia, radości i szczęścia ( :) ) skutkuje przywiązaniem które nazwać by można było emocjonalnym :) Ludzie Ci sami, mechanika ta sama, grafika obiektywnie lepsza ale hlip hlip - w nowej jeszcze nikomu tyłka nie złoiłem :)
Złoi się parę to się polubi :)
Złoi się parę to się polubi :)
"Niebo nigdy nie będzie żółte, bo jego barwa wynika z tego, że białe światło słoneczne załamuje się na krawędzi atmosfery i rozprasza. Stąd kolor niebieski i stąd im wyżej tym inny odcień nieba ;)"
SebekS - podważasz możliwości Demiurga ! :D
SebekS - podważasz możliwości Demiurga ! :D
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.