Najświeższe wątki:
Zasady gry
Nowa zasada dla światów pełnych
Komentowana aktualność: Nowa zasada dla światów pełnych
Wątek w temacie: Komentarze do aktualności
Tylko jedna lukę widzisz? Ja widzę kilka, ale skończyłam o nich pisać na forum bo reszta graczy zawsze ma inne zdanie. A nie chce mi się już więcej udowadniać, że nie jestem wielbłądem.
Hmm... i teraz zaczynam się zastanawiać : wykorzystuję tą luke czy nie...Żebym choć wiedział z czym związana..
Post #3, autor:
Walkiria
napisany: 21. lipca 2007, sobota, 20:31
zmieniany przez autora, 21. lipca 2007, 21:04
napisany: 21. lipca 2007, sobota, 20:31
zmieniany przez autora, 21. lipca 2007, 21:04
Rouge: I na tym polega chytry plan Boro. Będziesz musiał podać wszystkie myki jakie wykorzystujesz. Hihi
[2]o tym samym pomyślałem... nie sposób wyczuć co jest luką a co szczwanym planem....
Ja to głupi jestem i nie wiem co to znaczy luka w tej grze.
A może korzystam z jakiejś luki nieświadomie ?
A może korzystam z jakiejś luki nieświadomie ?
Był kiedy takiś taki wątek - "Niewolnicy - osadnicy". Dyskutowaliśmy tam czy pilnowanie osadników obcej narodowości przez żołnierzy tej samej narodowości jest zgodne z zasadami, czy też nie. Może to właśnie jest ta tajemnicza - "jedna taka luka" z najnowszego komunikatu...
Post #7, autor:
Hadrian
napisany: 22. lipca 2007, niedziela, 15:44
zmieniany przez autora, 23. lipca 2007, 19:44
napisany: 22. lipca 2007, niedziela, 15:44
zmieniany przez autora, 23. lipca 2007, 19:44
[6] Nie wydaje mi się :P
Przeczytałem całe zasady i nie wykorzystuję żadnej luki...chyba
Boro nie daj się prosić, z czym ta luka związana? Spać nie będę mógł w nocy, buuu
Cytat:
luka: puste, wolne miejsce; przerwa, wyrwa
Boro nie daj się prosić, z czym ta luka związana? Spać nie będę mógł w nocy, buuu
Najważniejsze, że jest już paragraf na chytrych :) Dżuma nadchodzi :)
Post #10, autor:
Aguirre
napisany: 23. lipca 2007, poniedziałek, 15:29
zmieniany przez autora, 23. lipca 2007, 15:31
napisany: 23. lipca 2007, poniedziałek, 15:29
zmieniany przez autora, 23. lipca 2007, 15:31
Nie ma to jak Wiki
http://pl.wikipedia.org/wiki/Luka_w_prawie
http://pl.wikipedia.org/wiki/Luka_w_prawie
Cytat:
Luka w prawie
Luka w prawie to sytuacja, która nie ma uregulowania w przepisach prawa, choć z logiki pokrewnych regulacji wynika, że powinna zostać uregulowana.
Luki wynikają z tego, że prawo tworzone przez ustawodawcę tworzone jest do zdarzeń przyszłych.
Luka w prawie to sytuacja, która nie ma uregulowania w przepisach prawa, choć z logiki pokrewnych regulacji wynika, że powinna zostać uregulowana.
Luki wynikają z tego, że prawo tworzone przez ustawodawcę tworzone jest do zdarzeń przyszłych.
Cytat:
Czasami luka w prawie jest wynikiem nieudolności ustawodawcy.
:)Cytat:
Luki w prawie dzielą się na:
logiczne, które występują w sytuacji sprzeczności lub przeciwieństwa norm prawnych;
konstrukcyjne - ustawodawca z góry pozostawia sytuacje nie uregulowaną, pozwalając, aby sytuacja sama się wyjaśniła, dojrzała.
logiczne, które występują w sytuacji sprzeczności lub przeciwieństwa norm prawnych;
konstrukcyjne - ustawodawca z góry pozostawia sytuacje nie uregulowaną, pozwalając, aby sytuacja sama się wyjaśniła, dojrzała.
Post #11, autor:
jedidia
napisany: 23. lipca 2007, poniedziałek, 22:16
zmieniany przez autora, 23. lipca 2007, 22:22
napisany: 23. lipca 2007, poniedziałek, 22:16
zmieniany przez autora, 23. lipca 2007, 22:22
Kurcze-Boro napisał
To rozwiewa me watpliwosci-jak nie jestesmy czegos pewni winnismy zglosic Patronowi i wypytac czy to legalne.Proste. A swoja droga to ostro sie u nas robi:) Tak jakos policyjnie:) I dobrze.....
Cytat:
Ci, którzy będą wciąż z niej korzystać lub korzystali, a nie zgłoszą - zostaną ukarani.
To rozwiewa me watpliwosci-jak nie jestesmy czegos pewni winnismy zglosic Patronowi i wypytac czy to legalne.Proste. A swoja droga to ostro sie u nas robi:) Tak jakos policyjnie:) I dobrze.....
Jak ludzie nie koncentruja sie na tym jak grac, tylko jak wykorzystujac luki wygrac bitwe lub w inny sposob oszukac to nie ma sie co dziwic ;]
No nie wiem....trochę jak proces Kawki....każdego można oskarżyć. Sęk w tym, że przewagę daje jechanie po bandzie. Trzymanie garnizonów na zerowym żołdzie itp.... I tutaj Boro powinien zająć jakieś stanowisko. Co jest legalne a co nie. Albo podawać listę rzeczy nielegalnych. A tak to kiszka. Jeśli nie jest coś zabronione to jest dozwolone... tak mnie uczono zawsze.
Post #14, autor:
jedidia
napisany: 23. lipca 2007, poniedziałek, 22:57
zmieniany przez autora, 23. lipca 2007, 22:58
napisany: 23. lipca 2007, poniedziałek, 22:57
zmieniany przez autora, 23. lipca 2007, 22:58
heh-tu mi sie zawsze Slaton kojarzy(wybacz) - to chyba byl taki rasowy gracz który pierwsze co robil to zastanawial sie jak obejsc daną zasade:) Slaton-grasz jeszcze? No bo 2 karniaki w pierszym swoim swiecie to niezla recydywa na początek:) Ciekawo jak dalej kariera sie rozwinela:)
Cytat:
Trzymanie garnizonów na zerowym żołdzie itp.
- to jest przestępstwo?? W moim księstwie by dostać żołd najpierw trzeba przejść szkolenie. Dopiero wyszkolony wojak może liczyć na zapłatę. Mam nadzieję, że to nie łamie zasad.
skoro dawanie zerowego żołdu miałoby być łamaniem zasad to nie widze powodu dlaczego taka opcja wogóle jest dostępna. wybaczcie ale zerowy żołd łamaniem zasad? bezsens. zwyczajnie strategia gry.
Post #17, autor:
von bati
napisany: 23. lipca 2007, poniedziałek, 23:08
zmieniany przez autora, 23. lipca 2007, 23:14
napisany: 23. lipca 2007, poniedziałek, 23:08
zmieniany przez autora, 23. lipca 2007, 23:14
Wiesz... z newsa bora nie wynika, że ktoś włamał się do serwera i zamienia wartości w rejestrach;P tylko że metodami dostępnymi w grze ogółowi graczy - czytaj wciskając ogólnie dostępne guziki - doprowadza do sytuacji nielegalnej, cokolwiek to znaczy;P.
że zacytuje: "Władca nie ma prawa wykorzystywać znalezionych luk w grze, lecz ma obowiązek zgłosić je administratorowi gry lub patronowi świata."
Trudno powiedzieć czy trzymanie armii na zerowym żołdzie przez 100 dni (chyba tyle schodzi 5,0 lojalności) jest luką nie przewidzianą przez autora... oczywiście ja sobie zdaje sprawę że nie jest. Ale dlaczego? Czy aby nie dlatego że większość graczy tak robi? I przez to sankcjonujemy coś co jest nie realne bo jak wiemy armia bez żołdu to już nie armia tylko stado wilków.
że zacytuje: "Władca nie ma prawa wykorzystywać znalezionych luk w grze, lecz ma obowiązek zgłosić je administratorowi gry lub patronowi świata."
Trudno powiedzieć czy trzymanie armii na zerowym żołdzie przez 100 dni (chyba tyle schodzi 5,0 lojalności) jest luką nie przewidzianą przez autora... oczywiście ja sobie zdaje sprawę że nie jest. Ale dlaczego? Czy aby nie dlatego że większość graczy tak robi? I przez to sankcjonujemy coś co jest nie realne bo jak wiemy armia bez żołdu to już nie armia tylko stado wilków.
mam nadzieje, że nie masz racji :) jesli masz - to jestem winny. choć ciężko mi będzie przyjąć kare za stosowanie sie do zasad gry czy też za dokonanie wyboru zgodnego z jej zasadami.
zerowy żołd nie jest łamaniem zasad - bez przesady panowie
Ale dlaczego?
A dlaczego wybicie osadników sojusznika po to żeby sobie podnieść morale już jest łamaniem zasad?
Widzisz. Do tego zmierzałem na początku.... potrzebna jest lista w stylu. Władcy nie wolno:
- bekać przy damach
- oddawać moczu w zbroi
- wsadzać miecza do cudzej pochwy....
i wtedy wszystko było by jasne
A dlaczego wybicie osadników sojusznika po to żeby sobie podnieść morale już jest łamaniem zasad?
Widzisz. Do tego zmierzałem na początku.... potrzebna jest lista w stylu. Władcy nie wolno:
- bekać przy damach
- oddawać moczu w zbroi
- wsadzać miecza do cudzej pochwy....
i wtedy wszystko było by jasne
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.