Oddział startowy księstwa...

Komentowana aktualność: Oddział startowy księstwa...

Wątek w temacie: Komentarze do aktualności

Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2 3 ... 9
Post #1, autor: Samuraj
napisany: 24. lipca 2010, sobota, 18:56
awatar
ciekawa zmiana.
Czy mógłby ktoś ją uzasadnić?
Czy chodzi o zachęcenie do szybszych starć i podjazdów?

Post #2, autor: kozak
napisany: 25. lipca 2010, niedziela, 09:31
awatar
Wydaje mi się, że może chodzić o zniechęcenie do rozwiązywania oddziału startowego na samym początku gry.

Post #3, autor: Lomion
napisany: 25. lipca 2010, niedziela, 10:23
awatar
A to ktoś tak robi?

Post #4, autor: greghor
napisany: 25. lipca 2010, niedziela, 10:33
awatar
Nawet przy dotychczasowej konfiguracji oddziału startowego jest to nieopłacalne.

Post #5, autor: Adam
napisany: 26. lipca 2010, poniedziałek, 10:54
awatar
Fajna zmiana w polaczeniu ze zmiana w treningu mamy gotowy oddzial do walki. Na podjazdy w sam raz, szczegolnie dla konnego ktory bezkarnie moze łupic nowo zalozone osady i wioski.

Post #6, autor: Boro
napisany: 26. lipca 2010, poniedziałek, 12:01
zmieniany przez autora, 26. lipca 2010, 12:02
awatar
Celem zmiany jest przyspieszenie gry na starcie, mamy od razu lepszy oddział i nie musimy go w takim stopniu kształtować przez walki z niezależnymi.

Poza tym umożliwia teraz większe zróżnicowanie pakietów - co sądzicie o tym, aby uciąć kilku żołnierzy rolnikowi? :)

Post #7, autor: Czarny
napisany: 26. lipca 2010, poniedziałek, 12:11
awatar
Rolnikowi? Uciąć? Jak dla mnie, można uciąć mu wszystkich :)

Post #8, autor: greghor
napisany: 26. lipca 2010, poniedziałek, 12:32
awatar
Boro, przemyśl to co w jakimś innym watku zaproponował William. Trzy pakiety - myśliwy, górnik, konny. Każdy startuje ze stolicą na łące i drugim miastem zależnie od pakietu. Bez wprowadzenia bardziej radkalnych zmian, obawiam się że za chwilę wszscy będą wybierać rolnika. Inne pakiety (w kolejności mysliwy, górnik, konny) będą wybierane jedynie przez młodych niedoświadczonych graczy, ewentualnie doświadczonych którzy mają jakieś skrupuły. Dodatkowo wobec tego, że i tak trafiają się górnicy z łąką obok, a także rolnicy z (prawie) startowym złożem rudy - taka zmiana będzie uzdrowieniem sytuacji.

Post #9, autor: Avathar
napisany: 26. lipca 2010, poniedziałek, 12:37
awatar
Czarny , toś pojechał ;)

Jak dla mnie zmniejszyć o 10 dla rolnika albo

minus 5 dla rolnika i po plus 5 żołnierzy dla pozostałych pakietów.

wtedy już chyba rolnik nie będzie tak atrakcyjny i na starcie masą tez nie pojedzie sąsiadów jak niektórzy się obawiają.

Post #10, autor: Czarny
napisany: 26. lipca 2010, poniedziałek, 12:42
awatar
Ten pomysł z trzema pakietami jest fajny. Ja bym jeszcze dorzucił możliwość wyboru rolnika temu, kto gra po raz pierwszy w świecie rycerzy :)

Post #11, autor: Wortigern
napisany: 26. lipca 2010, poniedziałek, 12:45
brak awatara
E tam, ja i tak zawsze wybiorę górnika.;d

Post #12, autor: Luty
napisany: 26. lipca 2010, poniedziałek, 12:54
awatar
nie nie CZARNY - błagam nie róbmy polowań na czarownice! jak są pakiety do wyboru to dostępne dla każdego - i bez jakichś odium, że rolnik wygrywa świat = jakieś korekty - zgoda , ale nie palenie na stosach /choć to bardzo klimatyczne by było/ === dla jasności dodam, że jeszcze nie grałem rolnikiem u rycerzy.

Post #13, autor: Czarny
napisany: 26. lipca 2010, poniedziałek, 12:59
awatar
Luty, to był żart :)

Post #14, autor: Luty
napisany: 26. lipca 2010, poniedziałek, 13:02
awatar
aaaa - taki czarny humor ? co za ulga :)

Post #15, autor: Adam
napisany: 26. lipca 2010, poniedziałek, 13:04
awatar
Nigdy nie bralem rolnika i dobrze mi z Tym:). Nie zapowiada sie abym zdecydowal sie jeszcze na gornika, od kiedy kusze nie strzelaja co runde stracil swoj urok. Kon zawsze sie zdobedzie jeszcze takiego swiata nie bylo aby koni nie mozna bylo dostac. Zostaje mysliwy. W sumie mozna by i rolnika, bo to na dwoje babka wrozyla. Mozna dostac mysliwego na lakach albo rolnika w lesie. Mozna tez dostac na bagnach czy w gorach, a jako ze drewno to najcenniejszy surowiec wole miec je pewne.

Post #16, autor: Aguirre
napisany: 26. lipca 2010, poniedziałek, 15:14
awatar
Przesadzacie z tymi pakietami, od dawna już nie ma klasycznych pakietów (co nie znaczy że np. czasem nie trafi się górnik z górskim terenm etc). Mam wypraktykowane że przy wyborze pakietu trzeba rzucić monetą bo i tak przy wyborze strategii gry główne znaczenie będzie miała mapa

Post #17, autor: wiliam
napisany: 26. lipca 2010, poniedziałek, 17:48
awatar
Cytat:
Poza tym umożliwia teraz większe zróżnicowanie pakietów - co sądzicie o tym, aby uciąć kilku żołnierzy rolnikowi? :)

To dobry pomysł.

Post #18, autor: Chudy Loco
napisany: 26. lipca 2010, poniedziałek, 20:10
awatar
ja też się zgadzam ;]

Post #19, autor: Hejtar
napisany: 13. października 2010, środa, 15:45
awatar
A gdyby tak dać oddziałowi startowemu włócznie zamiast łuków?
To rozwiązałoby ten cholerny problem "pozbywania" się łuków w oddziale startowym, który stał się z biegiem czasu zwarciowym oddziałem sławnych?

To rozwiązałoby problem o którym tyle rozmawialiśmy - a jak ktoś chciałby, by oddział ten dostał łuki czy kusze, to już jego sprawa.

Jednak włócznia to broń uniwersalna, którą każdy żołnierz w końcu ma [no chyba, że zamieni na kopię].

Post #20, autor: Luty
napisany: 13. października 2010, środa, 15:51
awatar
to może coś prostszego - oddział startowy jest bez broni, ma tylko trochę wyszkolenia - w magazynie osady zastajemy trochę uzbrojenia i od księcia zależy co komu założy. Jeśli bohater nie może mieć miecza od początku , to włóczniom też jestem przeciwny , bo ta broń robi już dużą różnicę i jak ktoś ma 25 a drugi 50 - to jest istotna różnica.

Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2 3 ... 9
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.
Wyszukiwarka: