Odkładanie transportu

Wątek w temacie: Zasady gry

Wyniki od 1 do 5. Przejdź do strony: 1
Post #1, autor: Wienzu
napisany: 15. października 2010, piątek, 17:15
awatar
Czy można dodać do opcji transportowania towarów opcję "Cały ładunek"? Sprawiałoby, że oddział/wóz odkładałyby na ziemię czy do magazynu osady wszystko co mają załadowane. Lekko pomogłoby to organizowaniu logistyki państwa a powinno być bardzo proste do zrobienia (rozkaz kazałby odłożyć nieskończona ilość/bardzo dużą ilość każdego towaru; działając na silniku gry).

Post #2, autor: Wortigern
napisany: 15. października 2010, piątek, 17:25
brak awatara
Już Adam to w którymś wątku sugerował. Z tego co pamiętam nie spotkało się to z specjalnie życzliwym przyjęciem graczy.

Post #3, autor: Luty
napisany: 15. października 2010, piątek, 17:45
zmieniany przez autora, 15. października 2010, 17:53
awatar
może nie tyle, z nieżyczliwym przyjęciem ile ze stwierdzeniem, że jednoczesny wyładunek i załadunek 4 towarów z automatu w nieograniczonej ilości jest dostateczny. Chyba sporadycznie się zdarza , że na dłuższą metę wozimy więcej jak 4 towary, więc sporadycznie trzeba kliknąć z ręki.

w transportach jest raczej inna niedogodność = jak nam zależy aby transport chodził "po prostej" w trójkącie, szczególnie w różnorodnym terenie to trzeba co przeliczenie zmieniać trasę i to jest bardziej uciążliwe niż te załadunki i wyładunki = ale absolutnie nie wnioskuję o jakieś zmiany.

Post #4, autor: mularzx
napisany: 15. października 2010, piątek, 22:48
awatar
Ja tylko raz miałem kłopot w EM i na jednej trasie trzeba było ustanowić dwa łańcuchy transportowe, ale przyznać muszę że wyjątkowo mnie to denerwowało - marnotrawstwo jedne :P

Post #5, autor: Wienzu
napisany: 18. października 2010, poniedziałek, 10:38
awatar
Przypominam się w temacie.

Ponownie chciałem dodać, iż to mała zmiana i jeśli ograniczymy się do wyładunku (a nie również załadunku "całości") to nie powinno być problemów od strony skryptu.

Wyniki od 1 do 5. Przejdź do strony: 1
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.
Wyszukiwarka: