Najświeższe wątki:
Zasady gry
Osadnictwo
Wątek w temacie: Dla początkujących
Wyniki od 1 do 7. Przejdź do strony: 1
co mam zrobic zeby ich osiedlic gdy pojawia sie taki komunikat: Oddział nie znajduje się w osadzie. Wydaj rozkaz marszu w kierunku na osadę.
Osada, przy której się znajdujesz, nie należy do Ciebie
Osada, przy której się znajdujesz, nie należy do Ciebie
ps dodam ze tam nikogo nie mam w miejscu zrudla
- Jeżeli jest tam osada, to musisz kazać swym ludziom wejść do niej
- jeżeli nie ma tam osady, to musisz swoim ludziom kazać ją najpierw zbudować i dopiero wtedy będziesz mógł ich osadzić w owej osadzie
- do budowy osad oddział który ma ją zbudować, musi mieć ze sobą 10 szt. drewna i 10 szt. kamienia
- jeżeli nie ma tam osady, to musisz swoim ludziom kazać ją najpierw zbudować i dopiero wtedy będziesz mógł ich osadzić w owej osadzie
- do budowy osad oddział który ma ją zbudować, musi mieć ze sobą 10 szt. drewna i 10 szt. kamienia
ma potrzebne material jest tulkoy ps to jest zrudlo i tam moja armia
Post #5, autor:
Hejtar
napisany: 28. września 2011, środa, 20:02
zmieniany przez autora, 28. września 2011, 20:03
napisany: 28. września 2011, środa, 20:02
zmieniany przez autora, 28. września 2011, 20:03
Jeżeli nie ma tam osady, a jest samo źródło i stojący na tym polu oddział ma potrzebne do budowy materiały, to wydaj mu komendę: "Utwórz osadę"
z prawej strony
Rozkazy:
Marsz i trening
Atakuj / Bitwy
Zamaskuj
Wyrzuć / podnieś towary
Utwórz osadę
I wtedy Twoi ludzie zbudują Ci osadę i natychmiast się w niej znajdą [ale tylko ci, którzy będą ją budować], wtedy wydaj komendę "Rozwiąż (osadź)"
z prawej strony
Rozkazy:
Marsz i trening
Atakuj / Bitwy
Zamaskuj
Wyrzuć / podnieś towary
Utwórz osadę
I wtedy Twoi ludzie zbudują Ci osadę i natychmiast się w niej znajdą [ale tylko ci, którzy będą ją budować], wtedy wydaj komendę "Rozwiąż (osadź)"
[1] ja zrozumiałem, że tam jest już osada, ale OBCA - więc jak bramy zamknięte to nie można wejść - zresztą, jak obca to najpierw trzeba ja zdobyć (nawet jak jest pusta) = czyli najpierw dajesz szturm na osadę, zdobywasz ją, jesteś automatycznie w środku i wtedy możesz osadzić swoich osadników lub wysłać tam innych osadników - dając rozkaz marsz do osady X (która to osada jest już twoja)
najlepszą odpowiedź otrzymasz jeśli w tej sprawie napiszesz do patrona świata w którym to się dzieje :)
Wyniki od 1 do 7. Przejdź do strony: 1
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.