Osady będą płonąć...

Komentowana aktualność: Osady będą płonąć...

Wątek w temacie: Komentarze do aktualności

Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2 3 ... 14
Post #1, autor: Ubot Dobry
napisany: 21. czerwca 2010, poniedziałek, 22:01
brak awatara
od kiedy tak ?

Post #2, autor: Boro
napisany: 21. czerwca 2010, poniedziałek, 22:07
awatar
Od jutra.

Post #3, autor: Ubot Dobry
napisany: 21. czerwca 2010, poniedziałek, 22:13
zmieniany przez autora, 21. czerwca 2010, 22:17
brak awatara
bez tygodnia na przygotowanie :(?

edit:
... sprawdziłem, na szczęście nie jestem zagrożony :)

Post #4, autor: Boro
napisany: 21. czerwca 2010, poniedziałek, 22:23
awatar
Ale do czego byś chciał się przygotowywać? :)

Post #5, autor: Luty
napisany: 21. czerwca 2010, poniedziałek, 22:57
awatar
to są te historyczne błędy w zrozumieniu ekologii. przez takie płonące wioski w średniowieczu mamy dzisiaj kłopot z CO2. ciekawe czy będą przypadki, że niezależni zaczną się przykuwać łańcuchami do zabudowań zagrożonych wiosek w ramach protestu. mam nadzieje, że niezależne media nagłośnią i napiętnują takie zajścia - a winni pożarów i ich główny prowodyr zostaną ukarani !

Post #6, autor: Ubot Dobry
napisany: 22. czerwca 2010, wtorek, 00:02
zmieniany przez autora, 22. czerwca 2010, 00:03
brak awatara
chodzi o sytuację, gdy jakaś wiocha niezależnych jest pusta - do jutra do 14 nikt nie będzie w stanie jej zdobyć, a wioska może pójść z dymem

Post #7, autor: von bati
napisany: 22. czerwca 2010, wtorek, 08:20
zmieniany przez autora, 22. czerwca 2010, 08:51
awatar
Czekam na czasie kiedy Boro wprowadzi podobną zasadę dla łodzi;P.

Post #8, autor: Pablo Larmo
napisany: 22. czerwca 2010, wtorek, 08:32
awatar
że będą płonąć;>?

Post #9, autor: von bati
napisany: 22. czerwca 2010, wtorek, 08:53
zmieniany przez autora, 22. czerwca 2010, 08:53
awatar
Chodzi o to że to są takie usprawnienia do wersji Lav 1.000001 ;P. Komu robi różnice czy jakaś wioska spłonie czy nie spłonie;P. Kwestia oszczędności kilku talarów tygodniowo, dla księstwa o stażu >2 miesięcy sprawa bez znaczenia żadnego.

Post #10, autor: Chudy Loco
napisany: 22. czerwca 2010, wtorek, 10:06
awatar
Osady mają płonąć jeżeli m.in. nie należą do księstwa żadnego, czyli to chyba tylko kwestia 'świątecznych porządków' na mapie ;)

Post #11, autor: Loti
napisany: 22. czerwca 2010, wtorek, 10:07
awatar
Może Boro wyjaśniłby sens tego usprawnienia? Ja go nie dostrzegam poza zmniejszeniem ilości informacji do przeliczeń

Post #12, autor: Larkana
napisany: 22. czerwca 2010, wtorek, 11:09
awatar
Sens jest taki, że jeszcze wczoraj rano mogłeś oddać niezależnym 40 wioseczek (bo nie są Tobie potrzebne) nic za nie nie płacić a gdy nadeszła by potrzeba ich posiadania odbić - i mieć.
Sytuacja bardzo podobna do sytuacji z końmi - w mniejszej skali bo 2 talary to tyle ile 1 niewolnik wypracuje - ale Boro najwidoczniej jest konsekwentny :)

Post #13, autor: Luty
napisany: 22. czerwca 2010, wtorek, 11:35
awatar
Kierunek jest bardzo słuszny , jeśli mamy zwalczać nadmiar pustych wiosek co psują klimat gry. Przypominam, że nie tak dawno bati osobiście narzekał na nadmiar wiosek , więc powinien być zadowolony z akcji "POdpal wiochę", a czemuś nie jest.

Post #14, autor: Avathar
napisany: 22. czerwca 2010, wtorek, 11:49
awatar
A czy po takim samoczynnym spaleniu zostaje jakieś coś na ziemi jako pozostałość po zapasach magazynowych?

Post #15, autor: Wortigern
napisany: 22. czerwca 2010, wtorek, 14:56
brak awatara
14, owszem, wspomnienie.

Post #16, autor: Malcolm II
napisany: 22. czerwca 2010, wtorek, 15:52
awatar
Tylko co za problem zostawić jednego swojego ludka, oddać niezależnym i nie przyjmować jak się zbuntują.
W ogóle całe to płacenie za wioski jest tak samo bez sensu.
Zostawiam 20 ludzi na łące i oddaję niezależnym. Nie płacę za wioskę, a żarcie się produkuje. Jak jest potrzebne to odbieram osadę niezależnym.

Post #17, autor: Wortigern
napisany: 22. czerwca 2010, wtorek, 16:04
brak awatara
trzeba tylko kontrolować wynaradawianie.

Post #18, autor: Loti
napisany: 23. czerwca 2010, środa, 10:00
awatar
Wasze opinie to cenne elementy w koszyku wiedzy ale nie jest to sens według Bora.

Post #19, autor: jedidia
napisany: 23. czerwca 2010, środa, 15:19
zmieniany przez autora, 23. czerwca 2010, 15:31
awatar
W sumie słuszna zmiana jeno spóźniona jakieś 3 lata.

Dopóki warunkiem zwycęstwa w lav będzie osiagnięcie jakiegokolwiek pułapu populacji dopóty lav będzie rodził rózne mniej czy bardzej odjechane pomysły na budowę megalopolis. Osady to pikuś.

Zlikwidujmy zasadę ze wygrywa się wg populacji na chocby wygrywanie wg ilosci oczek-no to juz bardziej sensowne mi sie zdaje. Poczujemy klimat średniowiecza bo teraz to klimat simsów mamy.

Ja się bardzo cieszę że niektórzy władcy piszą klimatyczne księgi -tyle ze co z tego skoro kazdy trzeźwo myślący wie ze rzeczywistość ksiąg(bazująca głównie na bujnej wyobraźni) a rzeczywistość obsługi księstwa to dwie rózne bajki.

Żebyście zrozumieli wyobraźcie sobie świat bez ksiąg , opisów i listów. Połowa władców zrezygnowałaby po kilku miechach z nudów.

Chwała bujne wyobraźni Czarnego, Williama, Puszkarza, Batiego, Aguirre i wielu innych znakomitych, czasami bezimiennych pisarzy. Bo chce im sie pisac. Ja swego czasu tez pisałem ale po prostu stwierdziłem ze zabiera to kupe czasu a dwa- z niby czemu mam budować klimat dla innego gracza który np., klimatem sie nie przejmuje i z kalkulatorem w ręku radośnie zdobywa średniowieczne zaszczyty?

Wytępmy doszczętnie duch Tulipana z zasad. Kto jest za mną? Do broni Republikanie:)

Poważnie. Zasada zwycięstwa w lav powinna jakoś odzwierciedlać średniowieczną zasadę dochodzenia do Hegemonii. Co jak co-w średniowieczu populacji to chyba był ostani czynnik który decydował o tym kto jaką władzę osiągał.

Proponuję prosta zmianę- wygrywa ten kto zdobywa 51% oczek na mapie. W Wiadomościach powinna byc podana dokładną ich ilość.

W ten sposób bardziej atrakcyjny będzie agresywny styl gry, znaczenie populacji zmaleje jeżeli chodzi o zdobywanie hegemonii ale przecież populacja nadal będzie ważna jeżeli chodzi o budowanie, rekrutowanie,etc.

Post #20, autor: jedidia
napisany: 23. czerwca 2010, środa, 15:28
zmieniany przez autora, 23. czerwca 2010, 15:40
awatar
Ba-mam kolejny genialny pomysł:)

Zróbmy tak-wygrywa ten kto zdobywa 51% oczek ale... jeżeli w ciagu 2 tyg od pojawienia sie komunikatu nadal będzie miał 51% oczek lub wiecej. Co myślicie? To by załatwiło wszystkie problemy poprzedniego świata.

Pomyślcie. Hegemon nie moze wyskakiwać jak pandora z puszki. Hegemon to postać na świeczniku i każdy wiedział że Cezar to Cezar, że Rzym to Rzym. Że Święte Cesartwo to święte Cesartwo.

Wyobrażacie sobie zeby średniowieczu Mieszko wylazł z lasu z portkami pozszywanymi na tyłku i ogłosił sie hegemonem bo własnie nachodował 50% +1 ludka świata? Śmiech na sali.

Cytat:
Laventhar: gra strategiczna on-line, rozgrywana w świecie średniowiecza.

Zasady zobowiązują.

Ba-tak sobie myślę- status średniowioecznego władcy zaeżał od różnorodnych zaszczytów. To zróbmy tak żeby był jakiś ranking księstw wg ilości osad. W zależnosci od ilosci osad i ich nazw zmieniała by się tytulatura. Np. Patron ogłaszałby wszystkim książetom że ten i ten władca po zdobyciu tego miasta stawał sie hrabim takim a takim.

Jawność w tym zakresie była by najzdrowszą motywacją do atakowania najsilniejszych a nie wybijania się słabszych księstw między sobą. Ba-wtedy ten kto zostanie hegemonem będzie mógł bez cienia wątpliwości stwierdzić ze zdobył to nie bo zasady tak orzekły, nie bo miał farta ale dlatego że po prostu zmiażdzył wszystkich innych konkurentów....

Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2 3 ... 14
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.
Wyszukiwarka: