Najświeższe wątki:
Zasady gry
Pakiety w Anima Solidus
Wątek w temacie: Anima Solidus
Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2
Post #1, autor:
kozak
napisany: 30. października 2007, wtorek, 15:06
zmieniany przez autora, 30. października 2007, 15:06
napisany: 30. października 2007, wtorek, 15:06
zmieniany przez autora, 30. października 2007, 15:06
Jak tam z pakietami w nowym świecie?
Czy po zmianie parametrów broni opłaca się jeszcze wybierać myśliwych?
Kiedy upadną pierwsi górale? :P
Czy po zmianie parametrów broni opłaca się jeszcze wybierać myśliwych?
Kiedy upadną pierwsi górale? :P
Post #2, autor:
jedidia
napisany: 30. października 2007, wtorek, 15:07
zmieniany przez autora, 30. października 2007, 15:09
napisany: 30. października 2007, wtorek, 15:07
zmieniany przez autora, 30. października 2007, 15:09
4 górali, 5 rolników, 2 konnych, 2 lesników-cos tak- chyba ze cos jednak doszlo..
A widzieliscie te ostrokoly? Kto tak szaleje? To Boro dal nowym czy to nowa technika rozpoczynania swiata:)
A widzieliscie te ostrokoly? Kto tak szaleje? To Boro dal nowym czy to nowa technika rozpoczynania swiata:)
4+5+2+2=13 jakoś słabo?
Czyli jak? Mało leśnych - tak właśnie myślałem, ale dlaczego mało konnych?! Choć może ten świat zbyt mały i zbyt specyficzny jest, by na jego podstawie cokolwiek wnioskować...
Czyli jak? Mało leśnych - tak właśnie myślałem, ale dlaczego mało konnych?! Choć może ten świat zbyt mały i zbyt specyficzny jest, by na jego podstawie cokolwiek wnioskować...
Moim zdaniem leśny się nie osłabił na zmianach, bo włócznie dalej w cenie. Inna sprawa, że już wcześniej był raczej słaby.
Post #5, autor:
kozak
napisany: 30. października 2007, wtorek, 15:33
zmieniany przez autora, 30. października 2007, 15:34
napisany: 30. października 2007, wtorek, 15:33
zmieniany przez autora, 30. października 2007, 15:34
[4] Może i był słaby, ale ludzie jednak go brali :P A zobacz jak to wygląda tu: dwukrotnie więcej górali niż myśliwych... aż takiej dysproporcji chyba jeszcze nie było?
(Ale cały czas z zastrzeżeniem tego co napisałem w poście nr3.)
(Ale cały czas z zastrzeżeniem tego co napisałem w poście nr3.)
Ja widzę, że sporo rolników i to pomimo osłabienia pakietu zmianami. Zawsze krzyczałem, że rolnik to potęga i chyba dopiero teraz uwierzyli :)
rolnik to pakiet taki nijaki:P
Rolnik to pakiet wszechstronny, daje spore możliwości - pozatym jeśli świat jest ciasny, to warto mieć stolicę na łące :)
Choć czytając o składzie ekipy do tego świata to raczej można się dziwić popularności tego pakietu, forumowi wyjadacze: zawiodłem się na was :P
Choć czytając o składzie ekipy do tego świata to raczej można się dziwić popularności tego pakietu, forumowi wyjadacze: zawiodłem się na was :P
Post #9, autor:
jedidia
napisany: 30. października 2007, wtorek, 16:07
zmieniany przez autora, 30. października 2007, 16:10
napisany: 30. października 2007, wtorek, 16:07
zmieniany przez autora, 30. października 2007, 16:10
ja mysle ze jest 14:)
rolnik ma za dobrze-szczególnie w małych swiatach. Ale cóz poczac...
ps.-taki mój apel do tych co wzieli koniarza-Panowie- rozmanazanie koni zostawcie sobie na pozniej. Nie bede wam sugerował co sie robi z nieużywanymi budynkami..ale...
Chyba ze ktos ma idelana recepte jak pogodzic duze stado i duza ilosc osadników:) A przynajmniej taka liczbe osadników by byle rolnik nie straszył konnego swą masą..
rolnik ma za dobrze-szczególnie w małych swiatach. Ale cóz poczac...
ps.-taki mój apel do tych co wzieli koniarza-Panowie- rozmanazanie koni zostawcie sobie na pozniej. Nie bede wam sugerował co sie robi z nieużywanymi budynkami..ale...
Chyba ze ktos ma idelana recepte jak pogodzic duze stado i duza ilosc osadników:) A przynajmniej taka liczbe osadników by byle rolnik nie straszył konnego swą masą..
E tam... rozmnażajcie i później na okup będzie ;)
jedidia: sugerujesz, że ty nie konny? no nie wierzę :D
Post #12, autor:
jedidia
napisany: 30. października 2007, wtorek, 16:48
zmieniany przez autora, 30. października 2007, 16:52
napisany: 30. października 2007, wtorek, 16:48
zmieniany przez autora, 30. października 2007, 16:52
już nie konny:) Zmieniłem taktyke na pokojowe sadzenie buraków:)
Chociaz- zalezy od definicji...Mozna byc konnym z konmi, z jednym koniem, lub w trakcie zdobywania koni- Jedi ma sporo opcji w swej jednopakietowosci:)
Chociaz- zalezy od definicji...Mozna byc konnym z konmi, z jednym koniem, lub w trakcie zdobywania koni- Jedi ma sporo opcji w swej jednopakietowosci:)
W innych światach w ogóle podobno konnych nie ma...
Gdyby na starcie nie było po 1 koniu konny zyskałby duuużo ;)
Cytat:
Chyba ze ktos ma idelana recepte jak pogodzic duze stado i duza ilosc osadników
To chyba proste - dużo osadników jest po to żeby płacić duże podatki na utrzymanie dużego stada. Inaczej się nie da.
Lomion: ha! jasne, że inaczej się nie da, ale chodzi o to, jak zrobić, by jedno i drugie było duże :D
pakować na dwie hantle?:)
Chyba latwiej znalesc "frajera" ktory pozyczyl by troche kasy ;P
Cytat:
8. zbrojownia ok. 2
9. tartak ok. 2
9. tartak ok. 2
Może się mylę , ale czyzby ktos tu parł na wojnę?:)
Jeśli za miesiąc do dwóch zobaczymy napis, że coś zniknęło w mrokach dziejów to zapewne tak ;)
Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.