Pomysł na propozycje zmian

Wątek w temacie: Zasady gry

Wyniki od 801 do 820. Przejdź do strony: 1 ... 39 40 41 42
Post #801, autor: wiliam
napisany: 30. stycznia 2012, poniedziałek, 14:50
awatar
To tak samo jak wybudujesz dom. Jeszcze w nim nie mieszkasz a płacić za niego musisz od razu. Opłata za budynki w lavie to nic innego jak koszty utrzymania. Płacisz je od chwili zakończenia budowy do chwili wyburzenia. To logiczne i oczywiste.

Post #802, autor: Luty
napisany: 30. stycznia 2012, poniedziałek, 14:51
awatar
to po co kończyć ? lepiej coś rozebrać...

nie chodzi o ulepszanie planu tylko o płacenie podatków i danin zgodnie z prawami nadania - zauważ, że ekonom Vincent nie skupia się na ulepszaniu planu tylko na tym aby KAŻDY został obdarty ze skóry zgodnie z obowiązującym " prawem".

Post #803, autor: wiliam
napisany: 30. stycznia 2012, poniedziałek, 14:54
awatar
Cytat:
to po co kończyć ?

bo mężczyznę poznaje się po tym jak kończy a nie jak zaczyna :P
Cytat:
lepiej coś rozebrać...

nie coś tylko kogoś

ale ogólnie się zgadzam :)

Post #804, autor: Amras DelMonte
napisany: 30. stycznia 2012, poniedziałek, 15:13
brak awatara
Nie takie oczywiste, bo budowanych domkow sie nie utrzymuje w Lavie. Budynek ukonczony juz tak, ale ze studni, dajmy na to, moge napic sie wody dopiero 2 dnia, mimo, ze pierwszego tuż po ukonczeniu budowy trza było remont robić?!;)

Problem leży najpewniej w automacie i kolejności rozliczania. Prod. surowców jest liczona chyba jako pierwsza, jako drugie budownictwo, ostatnie podatki, utrzymanie i morale. Dlatego np. karczma może chyba wpłynąć na morale (jak ktos napisał).
(musi tak byc żeby np brak żywności wpływał na morale w osadach)

Post #805, autor: Chudy Loco
napisany: 30. stycznia 2012, poniedziałek, 15:52
awatar
To jest 'problem' tak marginalny, że na prawdę nie ma się nad czym rozczulać.

Post #806, autor: SebekS
napisany: 30. stycznia 2012, poniedziałek, 18:10
awatar
Cytat:
Sprawa liczenia utrzymania domków ma pewne znaczenie (poza logicznym: nie ulepsza plonu a płacimy) w sytuacjach np. wojennych gdy mamy budżet na 0 do 1 talarów i pusty skarbiec.

Jeśli doprowadziłeś do takiej sytuacji, to masz za dużą armię, za dużo budynków, robisz przyrost w czasie wojny, itd. Rozwiązaniem jest wydzielić coś z armii obniżyć żołd lub osadzić, wyburzyć coś zbędnego (np.kamieniołom), albo zastanowić się czy przyrost jest aż tak istotny w tym momencie.

Ogólnie Laventhar to nie Grecja w UE ;)

Post #807, autor: Amras DelMonte
napisany: 30. stycznia 2012, poniedziałek, 19:39
brak awatara
Post #806, autor: SebekS [L]
napisany: 30. stycznia 2012, poniedziałek, 18:10

Oj tam;) Lav to nie Grecja, ale ministra finansów chyba w lavowym dworze mamy lepszego niz Grecy; wiec moglby opcjonalnie przewidziec koszt ukonczonych w nastepnej turze domkow;)
Ja tam zawsze mam lekki zapasik finansowy, ale roznie to moze byc i kiedys moge sie zapomniec w czasie wojny;)

Post #808, autor: Chudy Loco
napisany: 30. stycznia 2012, poniedziałek, 19:52
zmieniany przez autora, 30. stycznia 2012, 19:52
awatar
po to jest automatyczne podniesienie podatków, jak zapomnisz to podniesie podatki :P może jeszcze Ministra Obrony Narodowej mamy tak dobrego, że przewidzi wynik wojny zanim na nią pójdziemy ? ;PP

Post #809, autor: Lirasz
napisany: 18. lutego 2012, sobota, 21:02
awatar
A co powiecie na to, by dodać możliwość oglądania całej korespondencji z danym władcą w jednym oknie? Łatwiej można byłoby wyszukać potrzebne informacje. Taki wybór w stylu "ilość listów na stronie", aby można ustawić tak jak teraz, lub wszystkie na raz.

Post #810, autor: SebekS
napisany: 18. lutego 2012, sobota, 21:17
awatar
:O Lirasz nie masz innych strategiczno-ekonomicznych problemów w księstwie? ;) :D

Post #811, autor: Wortigern
napisany: 18. lutego 2012, sobota, 21:21
brak awatara
Pomysł niezły. Myślę że taki wybór nikomu by nie przeszkadzał

Post #812, autor: Amras DelMonte
napisany: 18. lutego 2012, sobota, 22:04
brak awatara
Post #808, autor: Chudy Loco [L]
Ale ja mam takiego ministra!;)
A anwet kilku, tylko, ze jeden mówi "wygrasz, masz więcej włóczni", nastepny "nie masz zarcia i przegrasz" i bądź tu mądry;)

Post #813, autor: SebekS
napisany: 18. lutego 2012, sobota, 22:25
zmieniany przez autora, 18. lutego 2012, 22:25
awatar
Cytat:
Ale ja mam takiego ministra!;)
A anwet kilku,

Hehehe :) Mi jeden pisał idź we włócznie, a drugi idź w łuki ;)

Wniosek jest jeden. Wygrasz bitwę (włócznie), ale nie będziesz w stanie kontynuować wojny(brak żarcia). Musisz zwiększyć produkcję jedzenia.

Post #814, autor: Lirasz
napisany: 19. lutego 2012, niedziela, 09:01
awatar
SebekS, taki przegląd korespondencji nikomu by nie wadził - a może pomóc. Gdy po dwóch miesiącach przypominam sobie coś i chcę znaleźć w korespondencji więcej szczegółów, to przekopywanie się przez kilkadziesiąt stron, by na każdej z nich wyszukiwać dane słowo typu "Praga", "Gerard" jest nużące. Gdyby otworzyć wszystkie listy na jednej stronie, to takie wyszukiwanie byłoby zdecydowanie szybsze.

Nie mówiąc już o tym, że chętnie bym sobie zapisał korespondencję z TA - tak dla potomnych. No ale wyszło mi łącznie 98 stron, więc nie bardzo mi się chce. :P

Post #815, autor: SebekS
napisany: 19. lutego 2012, niedziela, 23:47
awatar
Cytat:
Gdy po dwóch miesiącach przypominam sobie coś i chcę znaleźć w korespondencji więcej szczegółów, to przekopywanie się przez kilkadziesiąt stron,

Był pomysł, by listy w kancelarii kasować zbędne (z widoku gracza, nie z serwera), ale jakoś nie zostało to wprowadzone, a brakuje tam jeszcze listy kontaktów, możliwość tworzenia folderów i przenoszenia listów i pewnie jeszcze kilku podstawowych funkcji klienta poczty.

Można próbować promować takie pomysły, ale niektórzy wolą niefunkcjonalność niż dobre zmiany. A to pośrednio odbija się na ilości graczy, bo nowy gracz nie wnika dlaczego nie może skasować listu, tylko myśli, że gra jest nie dopracowana, bo wszędzie w grach da się kasować, a tu nie. Przez co może oceniać grę gorzej niż jest tego warta.

Post #816, autor: Loti
napisany: 16. maja 2012, środa, 09:48
awatar
Wraz ze zbliżającym się terminem startu nowego świata przychodzą do głowy pomysły, może nie nowe, ale nie czytałem tutaj o oborach.
Można by dodać nowy budynek - Obora - Dałoby to więcej żywności i ponadto woły do ciągnięcia wozów.

Post #817, autor: pawlo77
napisany: 16. maja 2012, środa, 10:54
awatar
kiedyś było:)

Post #818, autor: Piwosz
napisany: 16. maja 2012, środa, 12:43
awatar
chyba wolalbym taktyczny odwrot.

Po spadku morale do 50% poziomu morale wyjsciowego wojowie mjacy bohatera probuja sie wyrwac i kolejna runde walcza znacznie mniej skutecznie (zadawanie strat) a w kolejnej jak przezyli wieja - dokladnie tak jak podczas dezercji z pola walki.
Mozna by to poograniczac, chcialbym po prostu moc miec szanse walczyc wojskiem a nie miesem armatnim po raz 2 a nie wtopic w 1 bitwie i po zawodach.

Post #819, autor: Luty
napisany: 16. maja 2012, środa, 13:25
awatar
Panowie , opanujcie się :) = prowadzenie do walnego boju armii 1500 ludzi przez las i góry JUŻ jest niebywale upierdliwe , potem manewrowanie tym przez tydzień aby złapać przeciwnika to już wyższa szkoła jazdy, a wy chcecie dorabiać kolejne krzywe schody = porażka.

jeżeli już coś w tym zmieniać , to gruntowna przebudowa strony militarnej gry = w tym kierunku aby masy chłopstwa nie brały czynnego udziału w wojnach , tylko szkolone wojsko = ale to poważna sprawa do przemyślenia = a nie jakieś upierdliwe półśrodki

Post #820, autor: Piwosz
napisany: 16. maja 2012, środa, 13:39
awatar
ja chce tylko zapobiec stracie czasu, dajmy na to 200 dni gry z powodu 1 zlego dnia. Jezeli da sie to zrobic inaczej, lepiej, to juz jestem za.

Wyniki od 801 do 820. Przejdź do strony: 1 ... 39 40 41 42
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.
Wyszukiwarka: