Poradnik dla początkujących

Wątek w temacie: Dla początkujących

Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2
Post #1, autor: Aguirre
napisany: 10. sierpnia 2007, piątek, 09:32
zmieniany przez autora, 21. grudnia 2010, 13:20
awatar
Zapraszam początkujących graczy do poczytania sobie
http://lav.aq.pl/

Post #2, autor: Boro
napisany: 21. sierpnia 2007, wtorek, 10:48
awatar
Rewelacyjna stronka Aguirre, aż dziw, że nikt nie komentuje - czyżby odebrało Wam głos? :)

Post #3, autor: wiliam
napisany: 21. sierpnia 2007, wtorek, 10:52
awatar
Opis jest perfekcyjny - przydałby się ten link na głównej stronie laventhara :D

Post #4, autor: Taiho
napisany: 21. sierpnia 2007, wtorek, 10:54
awatar
jakoś chyba jak byłem na urlopie to powstało. Jak zawsze złożę konstruktywną krytykę po lekturze :)

Post #5, autor: Taiho
napisany: 21. sierpnia 2007, wtorek, 11:15
awatar
Bardzo miły opis, choć nie wiem czy sugerowanie pakietów nie wpłynie na ich rozkład w światach.

1. Opis też sugeruje, że irygacje należy stawiać tylko na łące a chatkę tylko w lesie, a wiadomo że zamiar autora był inny. Wiadomo, że lepiej zaczynać od irygacji bo mniej potrzebują materiałów, których brakuje na początku.

2. Warto może dodać, że głodują jak nie ma nic w magazynie, bo można odnieść wrażenie z opisu, że jest tak gdy tylko są na minusie.

3. Brakuje mi jedej rzeczy. To znaczy pare razy opisywany jest cel gry, ale nie jest jasno zdefiniowany. Może warto dopisać, że celem jest supremacja i czym to się je. Że nie jest to gra ekonomiczna, w której można wygrać siedząc na tyłku z tulipanem w dłoni, tylko aby wygrać trzeba walczyć, przy czym zaznaczyć iz poczatkujacy powinni torche okrzepnac zanim rusza na wojne :)

Post #6, autor: jedidia
napisany: 21. sierpnia 2007, wtorek, 12:10
zmieniany przez autora, 21. sierpnia 2007, 12:11
awatar
Mości Auqirre, nawet taki krytyk jaka ja musi powiedziec ze to bardzo zgrabnie napisane i wcale nie tylko dla zoltodziobów do lektury polecam:) Dobra robota!

Post #7, autor: Rouge
napisany: 21. sierpnia 2007, wtorek, 12:14
awatar
Myślałem o czymś podobnym ale moje możliwości techniczne są zadne.Co nie znaczy , że ktoregoś dnia nie pokuszę się o napisanie wlasnego poradnika(w formie ciągu postów).
Czy byłąby możliwość ujawniania map po zakończeniu światów?

Post #8, autor: Taiho
napisany: 21. sierpnia 2007, wtorek, 12:22
awatar
Mapy sa jawne po zakonczeniu. Ja skompletowałem takowa po zakonczeniu Orsusa :)

Post #9, autor: Draconis
napisany: 22. sierpnia 2007, środa, 10:21
awatar
W tym wypadku brak krytyki mowi o poziomie artykulu. Czytalem go pare razy - super. Czekam na lekture prowadzenia bitew przykladowych ustawien w zalenosci od liczebnosci i skladu przeciwnika, typu rozkazow by uzyskac zamierzony efekt itp. Napewno ktos ma dosc doswiadczenia by sie nim podzielic. Moze byc praca zbiorowa ;D Sam opis w zasadach to zdecydowanie za malo dla nowicjusza.

Post #10, autor: nieznany
napisany: 30. września 2007, niedziela, 13:57
ja nie wiem jak sie buduje bo mam ciagle 0 %

Post #11, autor: Hadrian
napisany: 30. września 2007, niedziela, 14:39
awatar
a masz surowce do budowy? zatrudniłeś budowniczych?

Post #12, autor: nieznany
napisany: 30. września 2007, niedziela, 14:42
a jak to sie robi zatrudnic bo mam coś 50 rolników 60 budowniczych o to chodzi

Post #13, autor: nieznany
napisany: 30. września 2007, niedziela, 14:42
surowce mam

Post #14, autor: Hadrian
napisany: 30. września 2007, niedziela, 18:21
awatar
No to powinno się budować. Pamiętaj jednak, że przeliczenie ekonomiczne jest tylko raz dziennie - o godzinie 14.00 i tylko o tej porze coś się buduje.

Post #15, autor: Warewolf
napisany: 14. października 2008, wtorek, 12:34
awatar
Nareszcie przeczytałem coś konstruktywnego dla zielonego gracze. Prosto, zwięźle i na temat.

Wiem że w zasadach i w innych wątkach też to jest napisane ale nie w jednym miejscu. A tutaj wszystko jak na dłoni i nie trzeba przekopywać się przez masę postów by wygrzebać perełkę.

Dzięki wielkie.

Post #16, autor: Aguirre
napisany: 21. grudnia 2010, wtorek, 13:27
awatar
Umieściłem kalkulator Lomiona
http://lav.aq.pl/kalkulator-Lomiona.xlsx
Przy okazji trochę odświeżyłem, przeniosłem na inną domenę bo zapomniałem jak się zalogować do tej starej:).
Marzy mi się żeby dokończyć rozdział o taktyce bitwy (odnieść się np. do wpisów Adama), jakaś galeria herbów, FAQ którego Boro tak nie lubi:)
Może w lepszych czasach
Gdyby były jakieś pomysły sugestie, zauważone błędy etc to bardzo proszę

Post #17, autor: Luty
napisany: 21. grudnia 2010, wtorek, 23:34
zmieniany przez autora, 21. grudnia 2010, 23:34
awatar
O! coś do poczytania na leniwe dni które przed nami :) Przyznam szczerze, że pierwszy raz to widzę - dobrze, że odkurzyłeś i koniecznie dokończ :)

Post #18, autor: greghor
napisany: 22. grudnia 2010, środa, 00:03
awatar
Jak to się uruchamia?

Post #19, autor: Lomion
napisany: 22. grudnia 2010, środa, 08:57
awatar
Excelem, tyle że w wersji 2010. Zapiszę w formacie z wersji 2003 żeby nie było z tym problemów.

Post #20, autor: Larkana
napisany: 22. grudnia 2010, środa, 09:59
awatar
Open Office też daje radę.

Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.
Wyszukiwarka: