Najświeższe wątki:
Zasady gry
Problemy z przeliczeniami
Komentowana aktualność: Problemy z przeliczeniami
Wątek w temacie: Komentarze do aktualności
A jak dlugo trwają takie przenosiny na nowy serwer ? Zna się kto na tym ?
To zależy od tego kto przenosi ;)
Najwięcej problemów przeważnie mają ludzie z przenoszeniem bazy danych i kodowaniem. Ogólnie można to zrobić w ciągu godziny jednak sama propagacja DNSów trwa około 24 h więc mniej więcej tyle czasu strona by nie działała. Także akurat podczas propagacji DNSów można przenieść serwis.
Najwięcej problemów przeważnie mają ludzie z przenoszeniem bazy danych i kodowaniem. Ogólnie można to zrobić w ciągu godziny jednak sama propagacja DNSów trwa około 24 h więc mniej więcej tyle czasu strona by nie działała. Także akurat podczas propagacji DNSów można przenieść serwis.
Bez Adaqueo to troche nudnawo. Inne światy się załatwia w 5 minut, a te pare tysięcy ludności troszkę czasu zajmowało. Mam nadzieje, że ten świat jeszcze odżyje, bo chciałbym go normalnie zakończyć :P
e~! pare tysiecy? i to jeszcze za darmo? hehh! to wszystko wyjasnia! to przez was sa te problemy! :P
jakich nas? aaa jest nas dwuch... ja i mój topór
Hadrian: Zobacz na listę światów. Jest wpisana data zakończenia. Czyli te światy raczej nie zostaną uruchomione ponownie.
O ile ja umiem czytać to "Jeśli problemy powtórzą się jutro, wszystkie przeliczenia zostaną wstrzymane do chwili przeniesienia serwisu na nowy serwer."
Zgadza się. Wszystkie przeliczenia w innych światach.
wyszło na to, że nie umiem czytać :)
Tak czy siak naprawdę jest nudno bez adaugeo - żaden inny świat jeszcze nie osiągnął takiego poziomu rozgrywki.
Nie zgodze się. Paluster Longaminus, czyli obecnie najstarszy świat pełny dostarcza emocji, a i inne są bardzo ciekawe,;)
[11] Nie chodzi o brak emocji ale o intensywność gry. Na Palusterze wystarczy 7 minut dziennie, a ja mam troszeczke więcej czasu do "wydania" i adaugeo był dla mnie akuracik, tym bardziej, że dopiero co opublikowałem kronikę.
Z tymi Kronikami to ostatnio było cosik krucho, może teraz nastąpi większy urodzaj...
mnie tam nie nudno. Po kilkumiesięcznym kieracie w Macelarius jeszcze długo nie będę tesknił za kilkutysięcznym księstwem
Post #15, autor:
Hadrian
napisany: 15. kwietnia 2007, niedziela, 00:03
zmieniany przez autora, 15. kwietnia 2007, 00:04
napisany: 15. kwietnia 2007, niedziela, 00:03
zmieniany przez autora, 15. kwietnia 2007, 00:04
A wracając do tego co napisał Boro to nadal mam nadzieję, że świat ruszy. No bo co oznacza słowo "wstrzymanie"?
Cytat:
wstrzymać, wstrzymywać
1. spowodować zatrzymanie się czegoś będącego w ruchu
2. odłożyć na później, zawiesić coś
3. powstrzymać się przez chwilę od czegoś
1. spowodować zatrzymanie się czegoś będącego w ruchu
2. odłożyć na później, zawiesić coś
3. powstrzymać się przez chwilę od czegoś
Ano wstrzymałem jeno, a ustawiłem datę zakończenia, bo tak najłatwiej zlikwidować przeliczenia :)
Hadrianie finitio byłoby gdybys został zdetronizowany:)
Post przeniesiony do wątku: http://www.laventhar.org/forum.html?watek=8
[17] Może Ty będziesz tym śmiałkiem, który zechce mnie pozbawić korony?
no raz mi sie udało pospołu z innymi:)
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.