Najświeższe wątki:
Zasady gry
PRYMAT FALANGI
Wątek w temacie: Zasady gry
Wyniki od 1 do 5. Przejdź do strony: 1
Post #1, autor:
jedidia
napisany: 1. października 2006, niedziela, 15:13
zmieniany przez autora, 1. października 2006, 15:17
napisany: 1. października 2006, niedziela, 15:13
zmieniany przez autora, 1. października 2006, 15:17
Gram kilka miesiecy w testówce lesnikiem i tam niewielkim wysilkiem produkuje tyle uzbrojenia ze mi sie poprostu wala po ulicach!!!!!!Wczesniej tez tak bylo jeno nie bylo pik!!!!!!!
1.Załosne jest gadanie ze konny to pakiet ofensywny bo jedyna jego ofenywna zaleta sa superdrogie konie.Ofensywny pakiet to lesnik!!!! Po 3 miesiacah gry wyczlapia z lasów kompletnie uzbrojone armie pikinierow i w konfontacji jeden na jeden zaden konny nie ma szns!!!!!Teraz to konny musi szukac sojuszów obronnych zeby sie obronic przed jednym lesnikiem-powiedz mi Boro jak konnym mam zatrzymac armie lesnika jak nie bede w stanie wypodukowac luku czy maczugi?przeciez z golymi rekami nie bede szrzowal na piki!!!!!
2.Moim zdaniem nalezy zmniejszyc produkcje pik do 8 conajmniej-inni i tak ich nie zrobia za duzo z braku drewna a lesnik bedzie mial mniej-ale zlitujcie sie i nie zwiekszajcie drewna potrzebnego na piki bo wtedy juz tylko lesnik je bedzie w stanie zrobic.
Mowie o poczatkowych 3 miesiacach,ktore sa kluczowe dla gry-pozniej kazdy jakos sobie zalatwi drewno-tyle ze lesnik bedzie mial juz wtedy jakas setke pik!!
NIE POTZREBUJE GRAC KILKA MIESIECY W TA GRE ZEBY SIE W KONCU OKAZALO ,ZE LESNIK ZOSTAŁ PRZEGIETY!!
Ps.czy istnieje jakis opis ujemnych modyfikacji do walki ze wzgledu na teran?czy sa ujemne modyfikacje do szrzy falanga w lesie?bo chyba ciezko utrzymac formacje miedzy drzewami-mam nadzieje ze ujemne modyfikatory nie dotycza tylko konnicy..
1.Załosne jest gadanie ze konny to pakiet ofensywny bo jedyna jego ofenywna zaleta sa superdrogie konie.Ofensywny pakiet to lesnik!!!! Po 3 miesiacah gry wyczlapia z lasów kompletnie uzbrojone armie pikinierow i w konfontacji jeden na jeden zaden konny nie ma szns!!!!!Teraz to konny musi szukac sojuszów obronnych zeby sie obronic przed jednym lesnikiem-powiedz mi Boro jak konnym mam zatrzymac armie lesnika jak nie bede w stanie wypodukowac luku czy maczugi?przeciez z golymi rekami nie bede szrzowal na piki!!!!!
2.Moim zdaniem nalezy zmniejszyc produkcje pik do 8 conajmniej-inni i tak ich nie zrobia za duzo z braku drewna a lesnik bedzie mial mniej-ale zlitujcie sie i nie zwiekszajcie drewna potrzebnego na piki bo wtedy juz tylko lesnik je bedzie w stanie zrobic.
Mowie o poczatkowych 3 miesiacach,ktore sa kluczowe dla gry-pozniej kazdy jakos sobie zalatwi drewno-tyle ze lesnik bedzie mial juz wtedy jakas setke pik!!
NIE POTZREBUJE GRAC KILKA MIESIECY W TA GRE ZEBY SIE W KONCU OKAZALO ,ZE LESNIK ZOSTAŁ PRZEGIETY!!
Ps.czy istnieje jakis opis ujemnych modyfikacji do walki ze wzgledu na teran?czy sa ujemne modyfikacje do szrzy falanga w lesie?bo chyba ciezko utrzymac formacje miedzy drzewami-mam nadzieje ze ujemne modyfikatory nie dotycza tylko konnicy..
Post #2, autor:
Adamn2
napisany: 1. października 2006, niedziela, 19:31
zmieniany przez autora, 1. października 2006, 19:50
napisany: 1. października 2006, niedziela, 19:31
zmieniany przez autora, 1. października 2006, 19:50
Błedenie myśliszl, jeszcze nie słyszałem zeby ktoś wygrał bez koni... wole mieć o połowe mniej ludzi ale konnych, mało kto wygrywa jesli obudzi sie z reką w nocniku widząc wroga armie... pozatym patrzysz na wojne tylko z jednej strony... a pomysl co robi leśnik jesli wpadnie mu nagle kilka odziałów konnych... jedyne co mu pozostaje to siedzieć w Osadach i liczyć na cód... przecierz nigdy nie dogoni konnicy... jesli zbierze sie wojsko nawet licznijsze i lepiej zbrojne w jedną duza Armie to konny poprostu ją ominie i pójedzie dalej niszczyć i palić osady... jesli roproszy ludzi w garnizonach to konny zrobi koncetracje i sie przebije...
Konica daje wiele mozliwości taktycznych i najprostszym rozwiazanim jest zebrać ją w kupe i ruszyć na wroga... tak to też mozesz robić z piechotą i wsumie tylko to jesli masz konice jako wroga... konicą mozesz wpasc w odziałach po 25 ludzi... z kilku stron... szybko uderzając na nie bronione osady.... i omijając wrogie odziłay... jak to zrobisz piechota to jestes trupem...
Jesli nie widzisz siły w koniach to porostu wybierz leśnika... bo ja ją widze...
Konica daje wiele mozliwości taktycznych i najprostszym rozwiazanim jest zebrać ją w kupe i ruszyć na wroga... tak to też mozesz robić z piechotą i wsumie tylko to jesli masz konice jako wroga... konicą mozesz wpasc w odziałach po 25 ludzi... z kilku stron... szybko uderzając na nie bronione osady.... i omijając wrogie odziłay... jak to zrobisz piechota to jestes trupem...
Jesli nie widzisz siły w koniach to porostu wybierz leśnika... bo ja ją widze...
Post #3, autor:
jedidia
napisany: 1. października 2006, niedziela, 20:54
zmieniany przez autora, 1. października 2006, 21:04
napisany: 1. października 2006, niedziela, 20:54
zmieniany przez autora, 1. października 2006, 21:04
ehh ty wiecznie o partyzantce a ja mówie o regularnej wojnie...
zareczam ci ze jak ci ktos stanie pod stolica nie bedziesz myslal o lupieniu wiosek na tyłach wroga-chyba ze jestes samobójcą
partyzantka ma sens gdy twoje ziemie sa zabezpieczone ale wystarczy stanac po Twoim duzym miastem i jestes zmuszony na konfrontacje-wtedy przy stosunku jeden na jeden konny przegra z lesnikiem z kretesem
no i podejrzewanie mnie ,ze nie znam zalet konnego skwituje tym-phi..
zareczam ci ze jak ci ktos stanie pod stolica nie bedziesz myslal o lupieniu wiosek na tyłach wroga-chyba ze jestes samobójcą
partyzantka ma sens gdy twoje ziemie sa zabezpieczone ale wystarczy stanac po Twoim duzym miastem i jestes zmuszony na konfrontacje-wtedy przy stosunku jeden na jeden konny przegra z lesnikiem z kretesem
no i podejrzewanie mnie ,ze nie znam zalet konnego skwituje tym-phi..
OK... masz inną wizje prowadzenia wojny.... i własnie po to są jeźdźcy dla takich jak ja...
też gram leśnikiem w testówce i rzeczywiście pod względem uzbrojenia ten pakiet góruje nad innymi, no ale nie zapominajmy że broń to nie wszystko. są problemy z kamieniem, ciężko też rozwinac populację, więc geenralnie broni jest znacznie więcej niż ludzi do jej noszenia. do tej pory bardzo mało graczy decydowało sie na leśnika, myślę że to powinno się zmienić, ale do oceny czy jakiś pakiet jest teraz przegięty w tą czy inną stronę poczekajmy aż się trochę rozkręci choć nowa testówka
Wyniki od 1 do 5. Przejdź do strony: 1
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.