Przegląd magazynów osad

Komentowana aktualność: Przegląd magazynów osad

Wątek w temacie: Komentarze do aktualności

Wyniki od 21 do 40. Przejdź do strony: 1 2 3
Post #21, autor: jedidia
napisany: 19. lutego 2010, piątek, 20:26
awatar
ee- po co minimalizować? czymze było by sredniowiecze bez krwawego szturmu?:)

Post #22, autor: Lethian
napisany: 19. lutego 2010, piątek, 23:49
brak awatara
od razu czołgi w wersji da Vinciego

Post #23, autor: Andrazar
napisany: 20. lutego 2010, sobota, 15:16
zmieniany przez autora, 20. lutego 2010, 15:17
awatar
Japońskie latawce (prostsze niż kopter Da Vinciego) - do latawca przywiązujemy jednego ludka i daje widoczność na 3 pola.

Najpierw muszę się nauczyć obsługiwać ten magazyn, buuuu.... tyle nowej nauki przede mną.

Post #24, autor: von bati
napisany: 20. lutego 2010, sobota, 21:38
awatar
Szydercy ;/

Post #25, autor: Wortigern
napisany: 21. lutego 2010, niedziela, 00:01
brak awatara
przepraszam, ale dla mnie idea łodzi jest na prawdę znakomita, a moje słowa o Wersji Angielskiej miały na celu podtrzymanie twej nadziei.

Post #26, autor: jedidia
napisany: 21. lutego 2010, niedziela, 18:03
zmieniany przez autora, 21. lutego 2010, 18:04
awatar
to ja proponuje drewniane Uboty zeby te Batiszony zatopić zdradziecko .....Z pomostem do desantu kawalerii rzecz jasna. No i te aluminiowe wieszaki na jarzeniówki:)

Post #27, autor: Andrazar
napisany: 21. lutego 2010, niedziela, 18:57
awatar
Ale tak szczerze, wprowadzenie łodzi znacznie zmieniłoby grę i wymiar sojuszy blisko-sąsiedzkich.

Post #28, autor: Ubot Dobry
napisany: 21. lutego 2010, niedziela, 20:40
brak awatara
100% poparcia dla Ubotów w Lavie, byle Dobrych :D

Post #29, autor: Malcolm II
napisany: 11. maja 2010, wtorek, 13:30
awatar
Wreszcie jest to co co w "czarnym" Laventarze.
A nawet lepiej, bo można trzy towary na raz wyświetlać.

Dzięki Boro.

Post #30, autor: Chudy Loco
napisany: 30. września 2010, czwartek, 23:33
awatar
A co, gdyby powstało to samo tylko że do wyszukiwania budynków ?

Działało by na tej samej zasadzie, po lewej stronie lista osad po prawej u góry 'wybierz' i wybieramy budynek i pokazało by ile budynków w danej osadzie jest.
Wbrew pozorom całkiem przydatny gadżet. Każdy pamięta gdzie na mapie leży każda osada ale co w której jest zbudowane (tak jak i co w magazynie jest) już nie bardzo, a gdy wróg na granicy i trzeba w kilku osadach podostawiać np. fosę lub przestawiamy się na łuki i trzeba warsztaty postawić itp. itd. to funkcja okazała by się całkiem przydatna...

Post #31, autor: Samuraj
napisany: 1. października 2010, piątek, 00:33
awatar
fajny pomysł, już kilka razy złapałem się na szukanie warsztatów, w którym mógłbym robić wozy czy łuki

Post #32, autor: Pablo Larmo
napisany: 1. października 2010, piątek, 11:24
awatar
Genialne

Post #33, autor: Wienzu
napisany: 1. października 2010, piątek, 12:19
awatar
Dobrze by było gdyby z tego ekranu dało się zmieniać budowę nie otwierając innego okienka.

Jest to pewna fanaberia ale oszczędza dość dużo klikania.

Post #34, autor: Samuraj
napisany: 1. października 2010, piątek, 12:49
awatar
zmienianie budowy? znowu zamiast palca rękę chcecie...
przecież aby zmienić budowę musisz sprawdzić stan magazynów i ustawić odpowiednią ilość ludków do pracy, często zmieniając ich przypisanie do poszczególnych czynności, także raczej to niewykonalne.

Post #35, autor: Luty
napisany: 1. października 2010, piątek, 13:10
awatar
marudzicie panowie - co daje przeglądanie budynków w miastach " na odległość" ? - to jakiś żart - nie wyobrażam sobie abym miał z grubsza nie wiedzieć gdzie co mam w miastach i jaki jest plan gospodarczy - no może przy 30 miastach był by jakiś kłopot... ale nie widziałem we współczesnych księstwach aby ktoś miał więcej niż 15 miast. A te działania "w obliczu wroga" ... znowu sobie nie wyobrażam aby nie zajrzeć do miasta "w obliczu wroga". Ja powiem szczerze, że nawet z obecnego sytemu przeglądania magazynów rzadko korzystam, bo zwyczajnie wolę kliknąć raz na jakiś czas bezpośrednio w miasto i rozwiązać lokalne problemy, niż bawić się w zestawienia i wykresy. No ale może ja nie rozumiem postępu i "nowoczesności" a migające światełka na telefonie raczej mnie drażnią niż bawią...

Post #36, autor: Aguirre
napisany: 1. października 2010, piątek, 13:33
awatar
[35] Po prostu starzejesz się ksiażę:)
Problem jest wtedy gdy wchodzi się na zastępstwo do kogoś i trzeba znaleźć ta cholerną stajnię, w swoim księstwie wstyd nie wiedzieć gdzie co pobudowane. Jeśli miały by być jakieś nowe zestawienia to proponuje np. jakie uzbrojenie maja regimenty albo ile miejsca wolnego w jukach mają oddziały (w zestawieniu transport na oko widać po prędkości który oddział przeciążony ale który ma luzy to się trzeb wpatrzeć w cyferki)

Post #37, autor: nieznany
napisany: 1. października 2010, piątek, 15:19
Jeśli ma być ograniczana ilość klikania, to zarówno pomysł z zestawieniem [30] budynków w miastach, jak i [36] uzbrojenia, uważam za pomocne i popieram. Ilość wolnego miejsca w jukach można byłoby dodać gdzieś w nawiasie na zestawieniu transportu.

Ja ze swej strony dorzuciłbym pomysł zestawienia w miastach przyrostów / ubytków, w taki np. sposób, że tam gdzie już jest zestawienie w magazynach - po wyświetlanej ilości towaru, w nawiasie pojawia się + lub - ilość, np:
żywność
180(+2,5)

Post #38, autor: Chudy Loco
napisany: 1. października 2010, piątek, 21:10
awatar
Luty - to są moim zdaniem funkcjonalności które prędzej czy później zostaną wprowadzone (lub powinny) bo tak jak ludzie mówią pozwalają się nieco lepiej zorientować co gdzie jest i kiedy. Argument Aquirre z zastępstwem jest jeszcze lepszy niż te moje i uważam, że dla takich sytuacji właśnie jak zastępstwa (które są kluczową kwestią w tej grze) powinny być wprowadzane:)

Post #39, autor: Luty
napisany: 1. października 2010, piątek, 21:59
awatar
Loco, może masz i rację, w takim razie to ja marudzę :)
- nie jestem przekonany czy nowe możliwości zestawień pomogą zorientować się gdzie co i kiedy - po prostu dadzą możliwość zrobienia kilku zestawień więcej - o wiele istotniejsze są wytyczne i informacje od prawowitego władcy.
- nie powiem aby zastępstwa były kwestią kluczową w tej grze - ale może o czymś nie wiem :)

Post #40, autor: Pablo Larmo
napisany: 2. października 2010, sobota, 09:17
awatar

Luty spróbuj zrozumieć o co chodzi koledze. Budujesz księstwo cały rok i nagle zaskakuje cię lato i dwa tygodnie urlopu. Jeżeliby nie było zastępstw, to dobry gracz po 4 dniach wie, o braku Twojej aktywności. Stąd jest to kwestia kluczowa. Teraz tobie na Majorce będzie się zdawało że wszystko hula, że tak fajnie wytłumaczyłeś zastępcy na 2 strony A4, ale na pewno popełniłeś masę skrótów myślowych wynikających z orientacji w Twoim księstwie. Więc teraz stwierdzę ostatecznie że Loco ma rację, a zastępstwa są kwestia kluczową w tej grze, gdyż pozwalają przez cały czas znajdywać sens w wysiłkach i odpocząć na urlopie.

Wyniki od 21 do 40. Przejdź do strony: 1 2 3
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.
Wyszukiwarka: