Romanum - Beerland

Wątek w temacie: Anima Solidus

Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2 3 4 5
Post #1, autor: japkof
napisany: 3. czerwca 2008, wtorek, 10:48
awatar
Witam,

wczoraj wieczorem Legion I pod dowództwem Konsula Maximusa należący do Księstwa Romanum naruszył umowną granicę pomiędzy Księstwami Romanum i Beerlandu rozpoczynając oblężenie byłej stolicy Księstwa Cin a aktualnie należącej do Księstwa Beerland - Tianjin, jednocześnie Legion II pod dowództwem Atenodor'a Muskularnyego podszedł pod miasto górskie Fornost (bodaj dawny Dyskert) i przechwycił wycofujących się osadników poza osadą.
W związku z powyższym stan wojny pomiędzy w/w Księstwami stał się faktem.

Post #2, autor: pawlo77
napisany: 3. czerwca 2008, wtorek, 10:49
awatar
japkof
Szalejesz:P

Post #3, autor: japkof
napisany: 3. czerwca 2008, wtorek, 10:51
awatar
od czegoś trzeba zacząć :P

Post #4, autor: jedidia
napisany: 3. czerwca 2008, wtorek, 10:51
zmieniany przez autora, 3. czerwca 2008, 10:52
awatar
Eryku-to ty jesteś następcą Piwożłopa?

Go, go, go młode wilki:) Szkoda, ze Piwozlop nie dozył tego dnia:)

Post #5, autor: pawlo77
napisany: 3. czerwca 2008, wtorek, 10:57
awatar
jedidia nie nie mam juz tyle zapału jak rok temu
starczy mi to co mam u siebie nie biorwe narazie nic nowego bo jestem na garnicy wypalenia a chyba byś tego niechciał jak i reszta zapaleńców i tak nas sporo ostatnio ubylo przynajmnije tych aktywnych forumowiczów

Post #6, autor: jedidia
napisany: 3. czerwca 2008, wtorek, 11:00
awatar
Racja- ja dąże do stanu jednoswiatowego. Najgorsze to wziac zbyt duzo-wtedy abdykacja po jakims czasie gwarantowana.

Post #7, autor: Aguirre
napisany: 3. czerwca 2008, wtorek, 11:55
awatar
Oj oj. A można wiedzieć czy Oostenreede też na liście celów koalicjantów z zachodu i południa znajduje się?:)

Post #8, autor: japkof
napisany: 3. czerwca 2008, wtorek, 12:18
awatar
Jak narazie cel jest jasny i przejrzysty ... rozbiór Beerland! :) Każdemu należy się kapka browarka heh :)

Post #9, autor: jedidia
napisany: 3. czerwca 2008, wtorek, 14:00
awatar
Przejdź na Jasną Stronę Mocy Auqirre i po kłopocie:) Ta mania przesladowcza Cie zgubi:)

Post #10, autor: Aguirre
napisany: 3. czerwca 2008, wtorek, 14:31
awatar
a która to ta jasna - dla mnie wszystkie ciemne jak tak tu siedzę na dogodnej trasie przemarszu wojsk wszystkich zainteresowanych stron:)

Post #11, autor: jedidia
napisany: 3. czerwca 2008, wtorek, 14:53
zmieniany przez autora, 3. czerwca 2008, 14:55
awatar
Widzisz- lepiej czasmi zgodzic sie na korytarz i stracic Gdansk niz stracic niepodległosc na 50 lat:)

Ale przesadzasz- Centrum wg mnie to ziemie Dyskertu i Babilonii, moze Cin, fakt- masz chyba sporo sąsiadów:) ale ze tak powiem nie jestes na pierwszej linii strzału. Od Ciebie zalezy czy bedziesz kaczką czy wilkiem:)

Własnie-najwieksiejsze Centrum to chyba Bizancjum-ale jak widac sobie radzi. Nawet Piwozłop go nie zmógł:)

Post #12, autor: Aguirre
napisany: 3. czerwca 2008, wtorek, 15:09
awatar
no toś mi wyjechał z tym korytarzem...

Post #13, autor: kabraxis
napisany: 3. czerwca 2008, wtorek, 15:20
awatar
To tylko kwestia do której strony się przyłączysz zanim ktoś wybierze za Ciebie ;)

Post #14, autor: Aguirre
napisany: 3. czerwca 2008, wtorek, 15:37
awatar
Typowa sytuacja, na zachodzie Niemcy, na wschodzie Rosjanie, albo jesteś przeciw nam alby my przeciwko Tobie:) Czemu w każdym świecie wykształca się układ wschód zachód, a nie np. północ południe, nie sądzicie, że mamy jakieś narodowe skrzywienie?
A Ty Kabaksiu przyznaj się, macie ten sojusz z Jedim czy to tylko kłamliwa i oszczercza propaganda co poniektórych książąt:)?

Post #15, autor: kabraxis
napisany: 3. czerwca 2008, wtorek, 17:15
awatar
Jak w każdym? Nie pamiętam jak się świat zwał bo to dawne dzieje. Tam gdzie Ventorem grałem był to chyba układ północ-południe?

A takie układy powstają bo ukształtowanie terenu temu sprzyja.

Na Twoje pytanie odpowiem tak: A jak chcesz, żeby było? ;) Przypomina mi się opowieść o księgowym, którego klient pyta czy w rachunkowości wyjdzie na straty czy na zyski na co księgowy pyta go: A jak chce Pan żeby wyszło?

Post #16, autor: Aguirre
napisany: 3. czerwca 2008, wtorek, 20:25
awatar
Ot polityk, nagadał się i nic nie powiedział:)

Post #17, autor: japkof
napisany: 5. czerwca 2008, czwartek, 11:48
zmieniany przez autora, 5. czerwca 2008, 11:49
awatar
Pierwsza potyczka:

Beerland stracił 34 własnych ludzi z czego 3 do niewoli się dostało.

Dzisiaj kolejna bitwa o osadę Tianjin (97 osadników Beerland + 60 łuków))

Tak więc jak wszystko dobrze pójdzie 130 osadników narodowości Beerland zostanie zabitych bądź wzięta do niewoli.

Kropla po kropli i uzbiera się Browarek :)

Pozdrawiam

Post #18, autor: kozak
napisany: 5. czerwca 2008, czwartek, 11:55
awatar
Dziś odbędzie się też inna bitwa. A mianowicie długo zapowiadany przeze mnie szturm sił Beerlandu na ostatnią osadę Babylonu (Umma).

200 wojów Babylonu uzbrojonych po zęby z obojętnym morale przeciwko 166 osadniokom bliskim dezercji. W osadzie Umma znajdują się obecnie takie budowle: ostrokół, fosa, 8 systemów irygracji.

Budynki, które udało mi się w międzyczasie wyburzyć to z najważniejszych: warsztat, zbrojownia, zakład płatnerza, kuźnia, świątynia, tawerna i kilka innych mniej ważnych. :)

Skarbiec pusty, talary porozsyłane :D

Życzę ciekawej gry i pozdrawiam!

Post #19, autor: kabraxis
napisany: 5. czerwca 2008, czwartek, 14:02
awatar
Ja nic nie dostałem :( :P

Post #20, autor: Aguirre
napisany: 5. czerwca 2008, czwartek, 14:05
awatar
talary porozsyłane - ale do mnie to nic nie dotarło, nikt mnie nie lubi, buuuu

Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2 3 4 5
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.
Wyszukiwarka: