Najświeższe wątki:
Zasady gry
Romanum - Beerland
Wątek w temacie: Anima Solidus
Witam,
wczoraj wieczorem Legion I pod dowództwem Konsula Maximusa należący do Księstwa Romanum naruszył umowną granicę pomiędzy Księstwami Romanum i Beerlandu rozpoczynając oblężenie byłej stolicy Księstwa Cin a aktualnie należącej do Księstwa Beerland - Tianjin, jednocześnie Legion II pod dowództwem Atenodor'a Muskularnyego podszedł pod miasto górskie Fornost (bodaj dawny Dyskert) i przechwycił wycofujących się osadników poza osadą.
W związku z powyższym stan wojny pomiędzy w/w Księstwami stał się faktem.
wczoraj wieczorem Legion I pod dowództwem Konsula Maximusa należący do Księstwa Romanum naruszył umowną granicę pomiędzy Księstwami Romanum i Beerlandu rozpoczynając oblężenie byłej stolicy Księstwa Cin a aktualnie należącej do Księstwa Beerland - Tianjin, jednocześnie Legion II pod dowództwem Atenodor'a Muskularnyego podszedł pod miasto górskie Fornost (bodaj dawny Dyskert) i przechwycił wycofujących się osadników poza osadą.
W związku z powyższym stan wojny pomiędzy w/w Księstwami stał się faktem.
japkof
Szalejesz:P
Szalejesz:P
od czegoś trzeba zacząć :P
Post #4, autor:
jedidia
napisany: 3. czerwca 2008, wtorek, 10:51
zmieniany przez autora, 3. czerwca 2008, 10:52
napisany: 3. czerwca 2008, wtorek, 10:51
zmieniany przez autora, 3. czerwca 2008, 10:52
Eryku-to ty jesteś następcą Piwożłopa?
Go, go, go młode wilki:) Szkoda, ze Piwozlop nie dozył tego dnia:)
Go, go, go młode wilki:) Szkoda, ze Piwozlop nie dozył tego dnia:)
jedidia nie nie mam juz tyle zapału jak rok temu
starczy mi to co mam u siebie nie biorwe narazie nic nowego bo jestem na garnicy wypalenia a chyba byś tego niechciał jak i reszta zapaleńców i tak nas sporo ostatnio ubylo przynajmnije tych aktywnych forumowiczów
starczy mi to co mam u siebie nie biorwe narazie nic nowego bo jestem na garnicy wypalenia a chyba byś tego niechciał jak i reszta zapaleńców i tak nas sporo ostatnio ubylo przynajmnije tych aktywnych forumowiczów
Racja- ja dąże do stanu jednoswiatowego. Najgorsze to wziac zbyt duzo-wtedy abdykacja po jakims czasie gwarantowana.
Oj oj. A można wiedzieć czy Oostenreede też na liście celów koalicjantów z zachodu i południa znajduje się?:)
Jak narazie cel jest jasny i przejrzysty ... rozbiór Beerland! :) Każdemu należy się kapka browarka heh :)
Przejdź na Jasną Stronę Mocy Auqirre i po kłopocie:) Ta mania przesladowcza Cie zgubi:)
a która to ta jasna - dla mnie wszystkie ciemne jak tak tu siedzę na dogodnej trasie przemarszu wojsk wszystkich zainteresowanych stron:)
Post #11, autor:
jedidia
napisany: 3. czerwca 2008, wtorek, 14:53
zmieniany przez autora, 3. czerwca 2008, 14:55
napisany: 3. czerwca 2008, wtorek, 14:53
zmieniany przez autora, 3. czerwca 2008, 14:55
Widzisz- lepiej czasmi zgodzic sie na korytarz i stracic Gdansk niz stracic niepodległosc na 50 lat:)
Ale przesadzasz- Centrum wg mnie to ziemie Dyskertu i Babilonii, moze Cin, fakt- masz chyba sporo sąsiadów:) ale ze tak powiem nie jestes na pierwszej linii strzału. Od Ciebie zalezy czy bedziesz kaczką czy wilkiem:)
Własnie-najwieksiejsze Centrum to chyba Bizancjum-ale jak widac sobie radzi. Nawet Piwozłop go nie zmógł:)
Ale przesadzasz- Centrum wg mnie to ziemie Dyskertu i Babilonii, moze Cin, fakt- masz chyba sporo sąsiadów:) ale ze tak powiem nie jestes na pierwszej linii strzału. Od Ciebie zalezy czy bedziesz kaczką czy wilkiem:)
Własnie-najwieksiejsze Centrum to chyba Bizancjum-ale jak widac sobie radzi. Nawet Piwozłop go nie zmógł:)
no toś mi wyjechał z tym korytarzem...
To tylko kwestia do której strony się przyłączysz zanim ktoś wybierze za Ciebie ;)
Typowa sytuacja, na zachodzie Niemcy, na wschodzie Rosjanie, albo jesteś przeciw nam alby my przeciwko Tobie:) Czemu w każdym świecie wykształca się układ wschód zachód, a nie np. północ południe, nie sądzicie, że mamy jakieś narodowe skrzywienie?
A Ty Kabaksiu przyznaj się, macie ten sojusz z Jedim czy to tylko kłamliwa i oszczercza propaganda co poniektórych książąt:)?
A Ty Kabaksiu przyznaj się, macie ten sojusz z Jedim czy to tylko kłamliwa i oszczercza propaganda co poniektórych książąt:)?
Jak w każdym? Nie pamiętam jak się świat zwał bo to dawne dzieje. Tam gdzie Ventorem grałem był to chyba układ północ-południe?
A takie układy powstają bo ukształtowanie terenu temu sprzyja.
Na Twoje pytanie odpowiem tak: A jak chcesz, żeby było? ;) Przypomina mi się opowieść o księgowym, którego klient pyta czy w rachunkowości wyjdzie na straty czy na zyski na co księgowy pyta go: A jak chce Pan żeby wyszło?
A takie układy powstają bo ukształtowanie terenu temu sprzyja.
Na Twoje pytanie odpowiem tak: A jak chcesz, żeby było? ;) Przypomina mi się opowieść o księgowym, którego klient pyta czy w rachunkowości wyjdzie na straty czy na zyski na co księgowy pyta go: A jak chce Pan żeby wyszło?
Ot polityk, nagadał się i nic nie powiedział:)
Post #17, autor:
japkof
napisany: 5. czerwca 2008, czwartek, 11:48
zmieniany przez autora, 5. czerwca 2008, 11:49
napisany: 5. czerwca 2008, czwartek, 11:48
zmieniany przez autora, 5. czerwca 2008, 11:49
Pierwsza potyczka:
Beerland stracił 34 własnych ludzi z czego 3 do niewoli się dostało.
Dzisiaj kolejna bitwa o osadę Tianjin (97 osadników Beerland + 60 łuków))
Tak więc jak wszystko dobrze pójdzie 130 osadników narodowości Beerland zostanie zabitych bądź wzięta do niewoli.
Kropla po kropli i uzbiera się Browarek :)
Pozdrawiam
Beerland stracił 34 własnych ludzi z czego 3 do niewoli się dostało.
Dzisiaj kolejna bitwa o osadę Tianjin (97 osadników Beerland + 60 łuków))
Tak więc jak wszystko dobrze pójdzie 130 osadników narodowości Beerland zostanie zabitych bądź wzięta do niewoli.
Kropla po kropli i uzbiera się Browarek :)
Pozdrawiam
Dziś odbędzie się też inna bitwa. A mianowicie długo zapowiadany przeze mnie szturm sił Beerlandu na ostatnią osadę Babylonu (Umma).
200 wojów Babylonu uzbrojonych po zęby z obojętnym morale przeciwko 166 osadniokom bliskim dezercji. W osadzie Umma znajdują się obecnie takie budowle: ostrokół, fosa, 8 systemów irygracji.
Budynki, które udało mi się w międzyczasie wyburzyć to z najważniejszych: warsztat, zbrojownia, zakład płatnerza, kuźnia, świątynia, tawerna i kilka innych mniej ważnych. :)
Skarbiec pusty, talary porozsyłane :D
Życzę ciekawej gry i pozdrawiam!
200 wojów Babylonu uzbrojonych po zęby z obojętnym morale przeciwko 166 osadniokom bliskim dezercji. W osadzie Umma znajdują się obecnie takie budowle: ostrokół, fosa, 8 systemów irygracji.
Budynki, które udało mi się w międzyczasie wyburzyć to z najważniejszych: warsztat, zbrojownia, zakład płatnerza, kuźnia, świątynia, tawerna i kilka innych mniej ważnych. :)
Skarbiec pusty, talary porozsyłane :D
Życzę ciekawej gry i pozdrawiam!
Ja nic nie dostałem :( :P
talary porozsyłane - ale do mnie to nic nie dotarło, nikt mnie nie lubi, buuuu
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.