Rozszerzanie mapy

Wątek w temacie: Problemy techniczne

Wyniki od 1 do 6. Przejdź do strony: 1
Post #1, autor: BurashiKuteru
napisany: 22. maja 2010, sobota, 19:48
awatar
Otóż od jakiegoś czasu udało mi się "wyjść" z mapą poza ten startowy obszar (żeby wszystko zobaczyć muszę rozszerzyć mapę). I teraz mam takie pytanko - czy mogę jakoś ustawić automatyczną szerokość i wysokość, czy za każdym razem muszę klikać 'aurora', 'aquilo' itp?

Post #2, autor: nieznany
napisany: 22. maja 2010, sobota, 19:54
trzeba klikać.
kiedyś już była propozycja, żeby móc sobie ustawić parametry środka i wielkość mapy, ale nie spotkało się to z zainteresowaniem twórcy.

Post #3, autor: Valerian
napisany: 14. lipca 2010, środa, 19:55
awatar
Szkoda.

Post #4, autor: nieznany
napisany: 15. lipca 2010, czwartek, 10:48
Parametry środka ustawić się da (wprawdzie trochę naokoło): wybierasz pole, które jest środkiem, po czym dajesz mu opis "Środek mapy". I wtedy można używać linku z listy opisów :)

Post #5, autor: Pablo Larmo
napisany: 15. lipca 2010, czwartek, 12:28
awatar
jest jeszcze inny prosty sposób by łyknąć łatwo całą mapę;-) Pasek widoku rozwija się tak, że jak wybierzesz południowo-wschodni kraniec pożądanego widoku, to rozwijając mapę na zachód i północ mapa przesuwa się tak, że cały czas masz link pod myszka i trwa to kilka sekund;-)

Post #6, autor: von bati
napisany: 17. lipca 2010, sobota, 12:05
awatar
Apropo, nie dało by się zrobić guzika który powoduje rozwinięcie mapy o jedno pole dalej niż zasięg odkrytego terenu? Guzik: Pokaż całą widoczną mapę.

Sęk w tym że można sobie 'odZOOMOWAĆ' (CTRL+gałka na myszce) mapę i wtedy na ekranie widać wszystko. Tylko żeby taką mapę rozwinąć to trzeba się na klikać za każdym razem.

Wyniki od 1 do 6. Przejdź do strony: 1
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.
Wyszukiwarka: