Najświeższe wątki:
Zasady gry
Rozszerzanie mapy
Wątek w temacie: Problemy techniczne
Wyniki od 1 do 6. Przejdź do strony: 1
Otóż od jakiegoś czasu udało mi się "wyjść" z mapą poza ten startowy obszar (żeby wszystko zobaczyć muszę rozszerzyć mapę). I teraz mam takie pytanko - czy mogę jakoś ustawić automatyczną szerokość i wysokość, czy za każdym razem muszę klikać 'aurora', 'aquilo' itp?
trzeba klikać.
kiedyś już była propozycja, żeby móc sobie ustawić parametry środka i wielkość mapy, ale nie spotkało się to z zainteresowaniem twórcy.
kiedyś już była propozycja, żeby móc sobie ustawić parametry środka i wielkość mapy, ale nie spotkało się to z zainteresowaniem twórcy.
Szkoda.
Parametry środka ustawić się da (wprawdzie trochę naokoło): wybierasz pole, które jest środkiem, po czym dajesz mu opis "Środek mapy". I wtedy można używać linku z listy opisów :)
jest jeszcze inny prosty sposób by łyknąć łatwo całą mapę;-) Pasek widoku rozwija się tak, że jak wybierzesz południowo-wschodni kraniec pożądanego widoku, to rozwijając mapę na zachód i północ mapa przesuwa się tak, że cały czas masz link pod myszka i trwa to kilka sekund;-)
Apropo, nie dało by się zrobić guzika który powoduje rozwinięcie mapy o jedno pole dalej niż zasięg odkrytego terenu? Guzik: Pokaż całą widoczną mapę.
Sęk w tym że można sobie 'odZOOMOWAĆ' (CTRL+gałka na myszce) mapę i wtedy na ekranie widać wszystko. Tylko żeby taką mapę rozwinąć to trzeba się na klikać za każdym razem.
Sęk w tym że można sobie 'odZOOMOWAĆ' (CTRL+gałka na myszce) mapę i wtedy na ekranie widać wszystko. Tylko żeby taką mapę rozwinąć to trzeba się na klikać za każdym razem.
Wyniki od 1 do 6. Przejdź do strony: 1
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.