Najświeższe wątki:
Zasady gry
Start Adamans Fortitudo przesunięty
Komentowana aktualność: Start Adamans Fortitudo przesunięty
Wątek w temacie: Komentarze do aktualności
Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2
Bo trzeba dać jakoś zachętę:p forum, łodzie itp. jak by weszły łodzie to pewnie i ze 2 nowe światy by ruszyły w jednym terminie:P
ja z łodzi wysiadam, mnie tam za bardzo buja i muszę brać tabletki co się jedzie i się nie wraca.
Czy dołączenie do świata rycerzy wiąże się z utratą władzy w świecie odkrywców? ;>
Nie. Po prostu grasz na dwóch światach równocześnie.
Świetnie, to mam jeszcze chwile czasu na zastanowienie i zorganizowanie funduszy.
A myślicie, że z ok. miesięcznym stażem mam co szukać w świecie rycerzy??
I ile tak na oko księstw bieże udział w rozgrywce??
A myślicie, że z ok. miesięcznym stażem mam co szukać w świecie rycerzy??
I ile tak na oko księstw bieże udział w rozgrywce??
hmm około 12, do 13 księstw.
ja miałem staż 2 miesięczny, kiedy pierwszy raz zagrałem w świecie rycerzy.
Także na prawdę, nie masz się czym martwić, ewentualnie zawsze możesz poprosić, jakiegoś doświadczonego gracza, jako zastępcę, aby Ci doradzał.
ja miałem staż 2 miesięczny, kiedy pierwszy raz zagrałem w świecie rycerzy.
Także na prawdę, nie masz się czym martwić, ewentualnie zawsze możesz poprosić, jakiegoś doświadczonego gracza, jako zastępcę, aby Ci doradzał.
tak tak - to ostatnio bardzo modne = na przednim siedzeniu wesoły księciunio a na tylnym stary kark z tatuażem
Myślę, że poradziłbym sobie, pewnie jakieś porady by się przydały, ale zastępstwo to chyba wątpliwie uczciwe i mało satysfakcjonujące rozwiązanie. ;)
pozdrawiam!
pozdrawiam!
Polecam zastępstwo z całego serca. Jeśli chcesz zgłębić tajniki tej gry. Można oczywiście samemu na własnej skórze uczyć się wszystkiego ale ja polecam instytucje Mentora.
Suburbian ja zacząłem po kilku dniach w rycerzach i doszedłem do końca świata mało tego byłem w drużynie zwycięskiej, tak że śmiało startuj a z zastępco to dobry pomysł lub dopytuj się intensywnie na forum jak masz wątpliwości
Sybyrbian najstarsi gracze chwalą się jak to na pierwszym świecie dostali po dupci ;) Ostatnio było wiele ofert aukcji holenderskich, na coś takiego powinieneś zapolować. Ja na pierwszym świecie rycerskim zagrałem właśnie na koncie z aukcji ;)
Suburbian - możesz dołączyć do republiki, gdzie można sobie pooglądać jak wygląd świat rycerzy i jakie Cię problemy czekają.
Ale tak naprawdę nie ma jak samodzielny start i nauka na błędach :)
Ale tak naprawdę nie ma jak samodzielny start i nauka na błędach :)
@Suburbian
W najgorszym wypadku po 3 miesiącach przegrasz... za 50zł?!
Warto!
W najgorszym wypadku po 3 miesiącach przegrasz... za 50zł?!
Warto!
A w jaki sposób mogę "pozyskać" Mentora??
Napewno muszę się z nim umówić, to wiem. Ale gdzie jest opcja w mechanizmie gry??
Jestem coraz bliższy dołączenia. :))
Napewno muszę się z nim umówić, to wiem. Ale gdzie jest opcja w mechanizmie gry??
Jestem coraz bliższy dołączenia. :))
Przez patrona swojego świata.
jeżeli zdecydujesz się na grę, to po starcie świata piszesz do patrona z prośba zastępstwo w postaci osoby, która mogłaby być doradcą/mentorem;
patron daje odpowiednie ogłoszenie i zawsze wcześniej czy później ktoś zgłosi się;
warto zacząć w świecie rycerzy, gdyż to jest najlepsze szkoła; chociaż ja pierwszy świat rycerski nabyłem na aukcji holenderskiej;
zachęcałbym więc do wystartowania w nowym świecie, gdzie na początku jednak nie wiele się dzieje, a jeżeli już to raczej to są mało czasochłonne wydarzenia (co nie oznacza, że mogą być mało istotne dla rozwoju księstwa);
jeżeli pojawi się jakaś aukcja to też warto wziąć ją, ponieważ od razu masz obraz funkcjonowania dużego księstwa, lub przynajmniej księstwa z jakąś historią;
powodzenia!
patron daje odpowiednie ogłoszenie i zawsze wcześniej czy później ktoś zgłosi się;
warto zacząć w świecie rycerzy, gdyż to jest najlepsze szkoła; chociaż ja pierwszy świat rycerski nabyłem na aukcji holenderskiej;
zachęcałbym więc do wystartowania w nowym świecie, gdzie na początku jednak nie wiele się dzieje, a jeżeli już to raczej to są mało czasochłonne wydarzenia (co nie oznacza, że mogą być mało istotne dla rozwoju księstwa);
jeżeli pojawi się jakaś aukcja to też warto wziąć ją, ponieważ od razu masz obraz funkcjonowania dużego księstwa, lub przynajmniej księstwa z jakąś historią;
powodzenia!
A do kiedy najpóźniej można się zgłosić do gry??
Ile dni przed startem??
Ile dni przed startem??
Chcesz, to się zgłaszasz po prostu. Nie ma sztywnych ram, bo Laventhar to nie ZUS :) Im szybciej jednak, tym lepiej, ponieważ łatwiej jest wtedy oszacować ilość chętnych i zaplanować konkretną datę startu.
A jak ustala się połażenie księstw na mapie?
losowo
Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.