Najświeższe wątki:
Zasady gry
Sukcesy debiutantów
Wątek w temacie: Dla początkujących
Wyniki od 1 do 16. Przejdź do strony: 1
Zważywszy na ostatnie spekulacje dotyczące wpływy starych zawodników na młodych debiutantów, oraz poszukiwania i unicestwiania tychże mam pytanie, czy jakiś "młodziak" jest w stanie się pochwalić sukcesem w debiucie i odgrywaniem tam roli jednej z czołowych. Dla uściślenia debiutant, czy tesz młody to w moim przekonaniu koleś grający po raz pierwszy, albo w swoim drugim świecie. Chodzi mi jednak o światy rycerzy by była jasność.
Pablo, sporo jest takich przykładów. Tylko, że teraz jest coraz trudniej, bo ci starzy siedzą i nie chcą przestać grać. Zawsze się paru w świecie napatoczy.
Dlatego optowałem już niejednokrotnie za światami "stażowymi".
Dlatego optowałem już niejednokrotnie za światami "stażowymi".
Czarny tzn z podziałem na easy i hardcore?
"odgrywanie czołowej roli" w debiucie = bardzo subiektywne kryteria... jedynym obiektywnym jest wygrana = czy komuś się udało w pierwszym starcie? [nie licząc pierwszego historycznie świata :) ]
Avathar - tak. Luty- Mularz wygrał Rufusa. I chyba Jedi... ale to dlatego, że mnie przy nim nie było :)
[2] - jakie zasady podziału byś proponował? bo czy ktoś kto gra 4 lata i jeszcze nic nie wygrał to już weteran czy ciągle uczeń ?
Pablo, a to nie Ty grałeś Wybrzeżem Kardung w pierwszym pełnym?:)
Ale to stare czasy były - inny Lav
Luty, jak dla mnie wystarczy, ktoś miał za sobą jakiekolwiek uczestnictwo w jednym świecie. Tyle, by nie komplikować. Jak ktoś grał raz i chce mu się jeszcze, to jest ok :)
hehe - może się okazać , że weteranów mamy jak za przeproszeniem mrówków, a młodzieży brak nawet na jedno porządne starcie. Moim zdaniem to zbyteczne podziały. Światy gdzie startuje 15-17 graczy są mieszanką młodości i doświadczenia - nic nie jest w nich przesadzone z góry, trafiają się "doświadczone" zastępstwa - poziom rozgrywki dzięki temu wzrasta.
Taki podział jak proponujesz to mi przypomina obecną sytuację z EURO gdzie starzy wyjadacze mają dysponować prawdziwym pieniądzem a nowi jakimś bliżej nie określonym szajsem :)
Taki podział jak proponujesz to mi przypomina obecną sytuację z EURO gdzie starzy wyjadacze mają dysponować prawdziwym pieniądzem a nowi jakimś bliżej nie określonym szajsem :)
A mnie się wydaje, że młodzi obyci w innych systemach, otwarci i analizujący (początkowo matematycznie) zasady mogą namieszać i to zdrowo. Tym bardziej, że może wpaść im do głowy coś, co starym, przyzwyczajonym do gry w "jedynie słusznym stylu". No ale na potwierdzenie chciałem posłuchać o takich smaczkach
Notabene w ID Klan był grany przez niezbyt doświadczonego gracza a nie próżnował (tak żech słyszoł)
Notabene w ID Klan był grany przez niezbyt doświadczonego gracza a nie próżnował (tak żech słyszoł)
Luty, ale ja myślę o młodych właśnie! Wiem, że trudno w to uwierzyć, ale tak jest. Zaraz mi Hejtar przypomni, bym nikogo na siłę nie uszczęśliwiał. Może to i racja... Jednak faktem jest, że w półfinałach pojawiają się ciągle te same, za przeproszeniem, mordy... Rufus był chyba ostatnim światem, w którym wygrał debiutant. A potem?
Rośnie obeznanie z grą, rośnie stopień cynizmu i wyrachowania wszystkich. O takich epopejach i entuzjazmie i, przyznajmy, naiwności jak w pierwszych światach można zapomnieć. To były zapewne piękne momenty, ale one, jak każde początki, kończą się. Może tacy początkujący, pozostawieni sami sobie zrobiliby epos? Ale jest warunek: z boku nie może siedzieć Wiliam, który poczeka, poczeka, grzmotnie gościa, beknie i będzie jak zawsze.
Rośnie obeznanie z grą, rośnie stopień cynizmu i wyrachowania wszystkich. O takich epopejach i entuzjazmie i, przyznajmy, naiwności jak w pierwszych światach można zapomnieć. To były zapewne piękne momenty, ale one, jak każde początki, kończą się. Może tacy początkujący, pozostawieni sami sobie zrobiliby epos? Ale jest warunek: z boku nie może siedzieć Wiliam, który poczeka, poczeka, grzmotnie gościa, beknie i będzie jak zawsze.
EEeee tam - mnie zawsze kręci jak mogę grzmotnąć lepszym. lub psuć im krew do końca - bo wszak cóż innego mi pozostaje. Chciałbym przynajmniej zostawić doświadczonego chłopa z myślą "Po co się pchałem na niego, teraz już nie mam szans tak się wykrwawiłem/zapóźniłem". Ja bym nie spisywał chłopeczków od razu na straty.
Cytat:
Ale jest warunek: z boku nie może siedzieć Wiliam, który poczeka, poczeka, grzmotnie gościa, beknie i będzie jak zawsze.
Ja Ciebie najmocniej przepraszam od czasu NA zwyczajowo nie wchodzę nawet do półfinałów - gram sobie górnikami, zbieram bęcki, jak dobrnę do 10% populacji to z automatu wiem, że coś jest nie tak ale w finalnie i tak dobrze się bawię.
o wiliamie się nie wypowiadam... miałem przyjemność wyciąć w pień jego herosów :) - ja rozumiem twoją myśl i sam dopłacił bym do takiego interesu :) , tyle tylko, że "mlodzież" jest piekielnie inteligentna i w zastraszającym tempie nasiąka paskudnymi metodami starzyzny - wykłady ma nieustannie na forum :) - to chyba zawracanie rzeki kijem... prędzej taki szalony świat przytrafi się doświadczonym graczom, którzy niewiele "muszą", piszą listy, knują i opisują swe księstwa bez lęku "puszczenia farby" . Dla mnie milczek i maskujący się to pierwszy cel do kasacji - raz się uda, raz nie... .
Post #16, autor:
pawlo77
napisany: 30. czerwca 2010, środa, 14:54
zmieniany przez autora, 30. czerwca 2010, 14:57
napisany: 30. czerwca 2010, środa, 14:54
zmieniany przez autora, 30. czerwca 2010, 14:57
wiliam często jest milczkiem nie rozpisuje się zbytnio w listach:P
nie chwaląc się mój debiut zakończyłem zwycięstwem w sojuszu z Wiliamem Hadrianem i Wilkem (nie pamiętam kto nim grał) ale jak teraz na to popatrzę to miałem wypaczone pojęcie o grze jeszcze w DQ mi się czkawko te pojęcie odbiło, wydawało mi się że ilość to podstawa a teraz wiem że jakość z ilością to dopiero podstawa:P
nie chwaląc się mój debiut zakończyłem zwycięstwem w sojuszu z Wiliamem Hadrianem i Wilkem (nie pamiętam kto nim grał) ale jak teraz na to popatrzę to miałem wypaczone pojęcie o grze jeszcze w DQ mi się czkawko te pojęcie odbiło, wydawało mi się że ilość to podstawa a teraz wiem że jakość z ilością to dopiero podstawa:P
Wyniki od 1 do 16. Przejdź do strony: 1
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.