Najświeższe wątki:
Zasady gry
Świat Rufus Legatus zakończony!
Komentowana aktualność: Świat Rufus Legatus zakończony!
Wątek w temacie: Komentarze do aktualności
No w końcu... :P
Pozdrowienia dla zwycięzcy składa najkrótszy z książąt, Arr Szpetny z księstwa Ea.
Pozdrowienia dla zwycięzcy składa najkrótszy z książąt, Arr Szpetny z księstwa Ea.
W jakim sensie najkrótszy? :P
Pozdrawiam Hardeknut z Oxhoved! To był najlepszy świat w jakim grałem - niestety do czasu później moja fantazja ułańska zmarginalizowała znaczenie mojego księstwa. Ale fajnie było toczyć wojnę z 3-4 przeciwnikami na raz ...
A i najważniejsze skończył się ostatni świat z komunikacją gg ...
A i najważniejsze skończył się ostatni świat z komunikacją gg ...
A kto był władco Oficjum??
Podsumowanie dla księstwa: Oxhoved
W księstwie służy 820 żołnierzy (w tym: piechota - 718, konnica - 101, wóz transportowy - 1).
W 20 osadach mieszka 1558 osadników. Ponadto 1500 talarów w skarbcu i 138 koni ...
W księstwie służy 820 żołnierzy (w tym: piechota - 718, konnica - 101, wóz transportowy - 1).
W 20 osadach mieszka 1558 osadników. Ponadto 1500 talarów w skarbcu i 138 koni ...
wiliam ty to zawsze przychomikujesz tą kase:P
ja nigdy tyle nie miałem:P
ja nigdy tyle nie miałem:P
Post #7, autor:
wiliam
napisany: 16. lipca 2008, środa, 10:51
zmieniany przez autora, 16. lipca 2008, 12:20
napisany: 16. lipca 2008, środa, 10:51
zmieniany przez autora, 16. lipca 2008, 12:20
I jeszcze na dokładkę wymienię listę księstw z którymi wojowałem:
Gardariget
Ea
Karpatia
Korona (symboliczna raczej pomoc dla Officium)
Ksertalia
Litwa
Rebelia
Ruś Czarna
Wikingia
Wszystkim przeciwnikom dziękuję za naprawdę fajną grę.
Gardariget
Ea
Karpatia
Korona (symboliczna raczej pomoc dla Officium)
Ksertalia
Litwa
Rebelia
Ruś Czarna
Wikingia
Wszystkim przeciwnikom dziękuję za naprawdę fajną grę.
znowu wygrales william?
Hmm a walkę składakiem(podobno miało ich nie być) z Wikingią przemilczasz ? Jako zbyt wstydliwy fakt ?
Ja grałem Wikingią i nieźle mi szło(samodzielnie zniszczyłem Mardów i Śląsk) ale poległem w walce ze składakiem.Potem zaś wysyłano na mnie misje samobójcze.Przychodziłą armia,ginęła,potem zaraz następna aż do skutku.Pamiętam jak przyszła armia chyba 200 ludzi a po pokonaniu jej to księstwo następnego dnia przeszł ow Mroki.
Bardzo mnie cieszy że nie ma już pogaduszek na gg i bardzo mnie cieszy że nie można bezkarnie pozbawiać swoich oddziałów uzbrojenia(strata umiejętności).
Ja grałem Wikingią i nieźle mi szło(samodzielnie zniszczyłem Mardów i Śląsk) ale poległem w walce ze składakiem.Potem zaś wysyłano na mnie misje samobójcze.Przychodziłą armia,ginęła,potem zaraz następna aż do skutku.Pamiętam jak przyszła armia chyba 200 ludzi a po pokonaniu jej to księstwo następnego dnia przeszł ow Mroki.
Bardzo mnie cieszy że nie ma już pogaduszek na gg i bardzo mnie cieszy że nie można bezkarnie pozbawiać swoich oddziałów uzbrojenia(strata umiejętności).
Rouge poległeś bo walczyłeś z całą północno - zachodnią ćwiartką:)
Post #11, autor:
Gwynbleidd
napisany: 16. lipca 2008, środa, 11:55
zmieniany przez autora, 16. lipca 2008, 11:56
napisany: 16. lipca 2008, środa, 11:55
zmieniany przez autora, 16. lipca 2008, 11:56
No proszę pierwszy mój Świat zakończony :D Szkoda, że dla mnie zakończył się ciut wcześniej - nadmierne zaufanie nie popłaca. No jak mogło być inaczej jak się kilka księstw przeciw jednemu zmówiło... Bardzo przyjemną i pełną w bogate lekcje agonię na długie miesiące przedłużyła pomoc sąsiada, władcy Oxhoved - dzięki Hardeknucie. Dzięki wszystkim za rozgrywkę.
Jeżu, książę Erenwaldu.
I oczywiście gratulacje dla zwycięscy :)
Jeżu, książę Erenwaldu.
I oczywiście gratulacje dla zwycięscy :)
Tyle to ja wiem.Tylko że ja walczyłem z uzbrojeniem tej ćwiartki skupionym u jednej osoby.Wmawiano mi że nie , ale jak widzę Majów uzbrojonych a za chwilę gołych za to konny oddział Oxoved uzbrojony w kolczugi to 2+2 jest cztery.
Gratulacje dla Torqemady , ale ciekawi mnie jak doszedł do potęgi.Coś mi się zdaje że na moim trupie ! Piękne i rozległe tereny całkiem puściutkie za to z miastami zabudowanymi :-).
Gratuluje Wielkiemu Inkwizytorowi!
Od dluzszego czasu widac bylo, ze ma spora szanse na dotarcie na sam szczyt.
Osobiscie uwazam ze, Saurus jako badz co badz znakomity strateg uswiadomil sobie, ze w tym swiecie nie ma juz realnych szans na wygrana i odszedl.
Szkoda, bo szykowala sie piekna kampania w ktorej mialbym okazje wziac udzial razem z Torquemadą, pomimo moich skromnych zasobow ludnosciowo - militarnych.
Pytanie do patrona, w systemie nie ma informacji o holdach lennych, Sanctum zdobylo 75% populacji?
Od dluzszego czasu widac bylo, ze ma spora szanse na dotarcie na sam szczyt.
Osobiscie uwazam ze, Saurus jako badz co badz znakomity strateg uswiadomil sobie, ze w tym swiecie nie ma juz realnych szans na wygrana i odszedl.
Szkoda, bo szykowala sie piekna kampania w ktorej mialbym okazje wziac udzial razem z Torquemadą, pomimo moich skromnych zasobow ludnosciowo - militarnych.
Pytanie do patrona, w systemie nie ma informacji o holdach lennych, Sanctum zdobylo 75% populacji?
Rouge - masz już swoja opinię na tą sprawę - możesz mi nie wierzyć ale nie był to składak - dla mnie to był najczystszy interes. Do końca świata nie opanowałem ani jednego złoża rudy, sojusznicy nie chcieli mi jej sprzedawać ale dzięki zaangażowaniu się przeciwko Tobie miałem stałe, regularne dostawy rudy ... O ile mnie pamięć nie zawodzi te kolczugi oddałem majom dopiero po bardzo długim czasie i to nie wszystkie... Była to jedna z najbardziej opłacalnych transakcji w lavie jakiej dokonałem. I mało tego jestem pewny, że jak będzie możliwość to ją powtórzę i nie wierzę by Boro albo którykolwiek z patronów ją zakwestionował.
[8] - zdecydowanie nie wygrałem - z tak wielkim zacięciem i butą wpychałem swe wojska w każdy region tego świata, że w końcu dostałem po łapkach .... Na końcu świata Oxhoved to malutka wysepka wciśnięta pomiędzy Majów a Officium.
[8] - zdecydowanie nie wygrałem - z tak wielkim zacięciem i butą wpychałem swe wojska w każdy region tego świata, że w końcu dostałem po łapkach .... Na końcu świata Oxhoved to malutka wysepka wciśnięta pomiędzy Majów a Officium.
Nie no to już k**wa szczyt. Znowu mi to zrobiliście? To ja sie tu organizuję w siedem oddzielnych armii na trzech frontach, a Wy mi znowu świat kończycie? Poza tym Aguirre co za wały robisz, bo nawet z poparciem Capaca nie mam 75%. Same bezkrólewia liczą jeszcze jakieś 5000 ludzi, Sambor ma jakieś 5000, są jeszcze Hardeknut, Iwan, Boemund, Jeż... Faktem jest że mogę walczyć ze wszystkimi na raz, ale żeby od razu świat zamykać?
Widać taktyka mularzx skutkuje dobrze a tak na niego psioczyli po DQ:P
Chłopie ty to juz chyba do konca życia bedziesz grał w lav za friko:P
Chłopie ty to juz chyba do konca życia bedziesz grał w lav za friko:P
[16]Nie sroż się tak waść, bo od dłuższego czasu księstwa w RL dzieliły się na 2 rodzaje: te, które z Tobą współpracowały oraz te, które nie chciały współpracować i napadnięte przez Ciebie zostały opuszczone przez władców:) Jedynym wyjątkiem byli Majowie, jak sam mi pisałeś, ten gracz opuścił ostatnio wszystkie swoje księstwa, ale dlatego, że ma nową żonę i nowe dziecko:) Ponieważ nie udało się znaleźć następcy trzeba było kończyć
Supremacja:
1. Sanctum Officium 75%
2. Karpatia 13%
3. Oxhoved 8%
4. Gardariget 3%
5. Ruś Czarna 2%
Siła:
1. Sanctum Officium 38% (11487) popiera: siebie
2. Majowie 21% (6320) popiera: Sanctum Officium
3. Karpatia 13% (3884) popiera: siebie
4. Korona 8% (2523) popiera: Sanctum Officium
5. Oxhoved 8% (2378) popiera: siebie
6. Ksertalia 8% (2349) popiera: Sanctum Officium
7. niezależni 3% (884) popiera: siebie
8. Gardariget 3% (760) popiera: siebie
9. Ruś Czarna 2% (647) popiera: siebie
Majowie, Ksertalia, Korona - bezkrólewie
1. Sanctum Officium 75%
2. Karpatia 13%
3. Oxhoved 8%
4. Gardariget 3%
5. Ruś Czarna 2%
Siła:
1. Sanctum Officium 38% (11487) popiera: siebie
2. Majowie 21% (6320) popiera: Sanctum Officium
3. Karpatia 13% (3884) popiera: siebie
4. Korona 8% (2523) popiera: Sanctum Officium
5. Oxhoved 8% (2378) popiera: siebie
6. Ksertalia 8% (2349) popiera: Sanctum Officium
7. niezależni 3% (884) popiera: siebie
8. Gardariget 3% (760) popiera: siebie
9. Ruś Czarna 2% (647) popiera: siebie
Majowie, Ksertalia, Korona - bezkrólewie
Wieści dla Twego świata - Rufus Legatus
Krążą plotki, że największe osady liczą około 500 mieszkańców. Z kolei za średniej wielkości uważane są osady, w których żyje 18 - 30 ludzi.
Niektórzy ludzie opowiadają legendy o wielkich oddziałach, liczących po 200 żołnierzy. Zwykle spotykane oddziały mają jednak tylko po około 20 wojowników.
Pytani o szacowaną ilość ludzi, podróżnicy zwykle wymieniają liczbę 30 000, z czego 8 000 ma trudnić się rzemiosłem wojennym.
Najbardziej powszechne towary
1. żywność ok. 40 000
2. skóry ok. 30 000
3. drewno ok. 10 000
4. kamień ok. 6 000
5. skóry wyprawione ok. 4 000
6. włócznia ok. 4 000
7. pancerz skórzany ok. 4 000
8. łuk zwykły ok. 3 000
9. ruda żelaza ok. 2 000
10. tarcza skórzana ok. 2 000
Najczęściej spotykane budynki1. system irygacji ok. 500
2. chata myśliwska ok. 200
3. tartak ok. 100
4. przystań rybacka ok. 100
5. tawerna ok. 100
6. świątynia ok. 100
7. garbarnia ok. 50
8. fosa ok. 50
9. zakład kuśnierza ok. 50
10. wieża obserwacyjna ok. 50
Najpopularniejsze bronie, aktualnie używane przez żołnierzy
1. włócznia ok. 3 000
2. tarcza skórzana ok. 3 000
3. pancerz skórzany ok. 2 000
4. kusza ok. 1 500
5. łuk zwykły ok. 1 000
6. kolczuga ok. 1 000
7. tarcza metalowa ok. 20
8. topór ok. 20
9. maczuga ok. 15
10. miecz ok. 8
Krążą plotki, że największe osady liczą około 500 mieszkańców. Z kolei za średniej wielkości uważane są osady, w których żyje 18 - 30 ludzi.
Niektórzy ludzie opowiadają legendy o wielkich oddziałach, liczących po 200 żołnierzy. Zwykle spotykane oddziały mają jednak tylko po około 20 wojowników.
Pytani o szacowaną ilość ludzi, podróżnicy zwykle wymieniają liczbę 30 000, z czego 8 000 ma trudnić się rzemiosłem wojennym.
Najbardziej powszechne towary
1. żywność ok. 40 000
2. skóry ok. 30 000
3. drewno ok. 10 000
4. kamień ok. 6 000
5. skóry wyprawione ok. 4 000
6. włócznia ok. 4 000
7. pancerz skórzany ok. 4 000
8. łuk zwykły ok. 3 000
9. ruda żelaza ok. 2 000
10. tarcza skórzana ok. 2 000
Najczęściej spotykane budynki1. system irygacji ok. 500
2. chata myśliwska ok. 200
3. tartak ok. 100
4. przystań rybacka ok. 100
5. tawerna ok. 100
6. świątynia ok. 100
7. garbarnia ok. 50
8. fosa ok. 50
9. zakład kuśnierza ok. 50
10. wieża obserwacyjna ok. 50
Najpopularniejsze bronie, aktualnie używane przez żołnierzy
1. włócznia ok. 3 000
2. tarcza skórzana ok. 3 000
3. pancerz skórzany ok. 2 000
4. kusza ok. 1 500
5. łuk zwykły ok. 1 000
6. kolczuga ok. 1 000
7. tarcza metalowa ok. 20
8. topór ok. 20
9. maczuga ok. 15
10. miecz ok. 8
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.