Najświeższe wątki:
Zasady gry
Symulacje...
Wątek w temacie: Zasady gry
Wyniki od 1 do 13. Przejdź do strony: 1
Zawsze się zastanawiałem czemu nie można by rozbudować systemu symulacji bitew. Czuję się lekko ograniczony faktem, że nie mogę sprawdzić np potencjalnego ustawienia, ilości wojsk i ich uzbrojenia.
wow, przecież to jest od zawsze,;) Bitwa/Symulator bitew
hmm. nie zrozumieliśmy się. Symulować mogę tylko ustawienia wojsk które posiadam. Brak mi możliwości testowania oddziałów, których nie posiadam, lub np zdobywania miast, które odkryłem. itp...
Chyba ma to na celu promowanie twardej lekcji w dostawaniu w d**ę.
pewnie tak :D:D:D
hmm ja do symulatora dodałbym jedną rzecz, mianowicie możliwość ustawiania odpowiedniego rozkazu walki dla regimentów. Teraz muszę szukać oddziału zmieniać rozkazy po tem znowu to samo, po tem znowu wracać do starych.
Jeśli dałoby się wszystko załatwić w symulatorze, oczywiście tylko na potrzeby symulacji w ustawieniach oddziałów nic by się nie zmieniało.
Jeśli dałoby się wszystko załatwić w symulatorze, oczywiście tylko na potrzeby symulacji w ustawieniach oddziałów nic by się nie zmieniało.
twoj postulat ma sens Wortigern. Co do reszty to nie widze sensu by byla mozliwosc czerpania nauki z czegos czego sie fizycznie nie posiada. Jak by to mialo byc? Wojsko nie majace w reku wloczni symulowalo by atak wlocznia? Osada ktora nie ma fosy ani umocnien symulowala by obrone jak gdyby miala te umocnienia? Przeciez dopoki nie wbijesz paznokci w mur zamku nie dowiesz sie czy sie mozna na niego wspiac.
dlatego to jest tylko symulator. ja nie chcę by w taki symulator dawał Ci definitywną odpowiedz na pytanie, czy jakiś atak Ci się opłaca i jak drogo za to zapłacisz. nawet obecny symulator taki odpowiedzi nie daje. (Już dawno temu była dyskusja na ten temat, że wynik symulacji nie zgadza się z wynikiem realnej walki.) jest bardo wiele zmiennych: uzbrojenie, doświadczenie, morale... Ja chcę tylko, by w symulatorze można było eksperymentować wirtualnym oddziałem, na którym można by testować różne ustawienia wojsk. to wszystko.
otóż moi drodzy, ja kiedyś chyba już marudziłem, że symulator w rycerzach powinien być CAŁKOWICIE zlikwidowany.
Wiem , niektórzy by się pochlastali z braku sesji 1000 bitew ... jak tu wyruszyć na wojnę skoro nie ma pewności, że wygram .
Symulator tylko u odkrywców - każdy może tam eksperymentować do upadłego.
Wiem , niektórzy by się pochlastali z braku sesji 1000 bitew ... jak tu wyruszyć na wojnę skoro nie ma pewności, że wygram .
Symulator tylko u odkrywców - każdy może tam eksperymentować do upadłego.
w sumie nie mam nic przeciw temu, i tak korzystam z symulatora niezmiernie żadko. ale jeśli już zostawić ten symulator u odkrywców to zmożliwością zmiany niektórych parametrów, tj. rozkazów dla regimentów na bierząco, a nie za każdym razem w oddziale.
Post #11, autor:
Amras DelMonte
napisany: 12. grudnia 2011, poniedziałek, 19:19
zmieniany przez Samuraj, 13. grudnia 2011, 07:38
napisany: 12. grudnia 2011, poniedziałek, 19:19
zmieniany przez Samuraj, 13. grudnia 2011, 07:38
Ostatnio wiele się pisze o tzw. „młodych graczach”, mam więc i ja pewną propozycję.
Otóż mamy coś takiego jak symulator, ale, że bitwa jest nieco losowa to kilkakrotna symulacja daje inne wyniki, a bitwa jeszcze inne;)
Dlatego moja propozycja brzmi: dodać w symulatorze
”Symulator przedstawia tylko przybliżone wyniki starcia. Wynik bitwy może się nieznacznie różnić w związku z tzw. „czynnikiem losowym”.”
Otóż mamy coś takiego jak symulator, ale, że bitwa jest nieco losowa to kilkakrotna symulacja daje inne wyniki, a bitwa jeszcze inne;)
Dlatego moja propozycja brzmi: dodać w symulatorze
”Symulator przedstawia tylko przybliżone wyniki starcia. Wynik bitwy może się nieznacznie różnić w związku z tzw. „czynnikiem losowym”.”
Post przeniesiony do wątku: http://www.laventhar.org/forum/watek/(...)post2209
Post przeniesiony do wątku: http://www.laventhar.org/forum/watek/(...)post2208
Wyniki od 1 do 13. Przejdź do strony: 1
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.