Najświeższe wątki:
Zasady gry
Szturm na osadę
Wątek w temacie: Dla początkujących
Adam jak ma być tak samo jak oblegasz osadę to jak mają uciekać??
Przy bitwie polowej jest dokładnie tak samo.
to kiedy mają uciekać...
Cytat:
Gdy morale osiągnie 0, a liczebność danej strony bitwy nie jest ponad dwukrotnie wyższa niż wroga, wojacy przestają walczyć i próbują uciekać. Ucieczka zakończy się sukcesem w przypadku gdy ilość żołnierzy w oddziale to co najmniej połowa liczby przeciwników oraz gdy wojownicy przed bitwą nie znajdowali się w osadzie. W przeciwnym wypadku, żołnierze trafiają do niewoli.
Chodzi chyba o cos innego- wg mnie powinni uciekac kiedy maja 0 morale ale przynajmniej po turze walki. No bo jaki to argument ze przy walce w polu nie uciekaja bez walki bo nie ma umocnien, a przy szturmie to po drabinie tak długo wlazą ze jest czas białą chuste wywiesic?
Hmm zostalem niezrozumiany =)
Mam chrapke na taka wlasnie osade.
Osadnicy z morale okolo 0 (tragiczne) i oddzial zolnierzy wroga (w osadzie) z morale okolo 11 (pragna oddac zycie za ksiecia). Osada otoczona jest ostrokolem.
Dziekuje za podpowiedzi =)
Mam chrapke na taka wlasnie osade.
Osadnicy z morale okolo 0 (tragiczne) i oddzial zolnierzy wroga (w osadzie) z morale okolo 11 (pragna oddac zycie za ksiecia). Osada otoczona jest ostrokolem.
Dziekuje za podpowiedzi =)
No i bylbym zapomnial dodac, osada jest dosc duza ok. 140 mieszkancow a oddzial jej pilnujacy tez niemaly 50 osob i to doswiadczonych.
Heh to co zapomniałes dodać to najważniejsze:) Osadnicy mało się liczą ale doświadczony (więc pewnie wyszkolony) garnizon za ostrokołem to co innego. Nawet jeśli nie widać broni to obrońca mógł ją schować w magazynach osady, najbezpieczniej - jeśli Ci się nie śpieszy to pooblegać aż morale tego garnizonu zacznie siadać
No chyba że jesteś tam w 300-500 wojaków to nie ma co się szczypać:)
No chyba że jesteś tam w 300-500 wojaków to nie ma co się szczypać:)
Jeśli garnizon jest doświadczony, to raczej nie schował uzbrojenia do magazynu ;-)
heh... ciekawe jak on te doświadczenie nabił bez broni :P
No... garnizon jest uzbrojony =) Ale ja tez mam uzbrojonych i doswiadczonych wojakow tak z 150... Tylko martwila mnie ilosc osadnikow, bo jakby walczyli dlugo to moglbym zostac odparty.
Czy fosa spiesza konnice?
fosa nie-jezeli jest tylko fosa a on nie ma czym strzelac to po problemnie. Ilu masz konnych? Jak 150 daj dąz do zwarcia, jak dobrych łuczników-daj-strzelaj z dystansu. Jezeli TYLKO fosa.
TYLKO fosa =) Musialem sie pomylic jak wczesniej pisalem o ostrokole.
Konnych mam 50 a reszta to piechota. Mysle, ze tylko czesci dam rozkaz do strzelania a czesc z konnica posle do ataku.
Konnych mam 50 a reszta to piechota. Mysle, ze tylko czesci dam rozkaz do strzelania a czesc z konnica posle do ataku.
na ostrokole się spieszą
dziekuje za rady
kiepski pomysl
Jak masz dla wszystkich łuki-spiesz konnych i strzelaj wszystkimi, jak masz mało lukow- dąz do walki wrecz-ale pamietaj ze jak przeciwnik ma luki i dobre morale to razem z fosa wybije sporo twoich-najlepiej na priv przeslij mi dane wojsk swoich i przeciwnika-to szybko ustalimy co sie oplaca. Szkoda produkowac tyle postów na forum.
Jak masz dla wszystkich łuki-spiesz konnych i strzelaj wszystkimi, jak masz mało lukow- dąz do walki wrecz-ale pamietaj ze jak przeciwnik ma luki i dobre morale to razem z fosa wybije sporo twoich-najlepiej na priv przeslij mi dane wojsk swoich i przeciwnika-to szybko ustalimy co sie oplaca. Szkoda produkowac tyle postów na forum.
jedidia a jak to Twoja osada:D
Mysle, ze tyle rad juz mi wystarczy. Jeszcze raz dziekuje.
(ach, zeby nie bylo, nie sugerowalem sie postem pawlo77 =P)
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.