Najświeższe wątki:
Zasady gry
Tanie łapanie
Wątek w temacie: Zasady gry
Wyniki od 1 do 10. Przejdź do strony: 1
Post #1, autor:
jedidia
napisany: 22. września 2006, piątek, 20:20
zmieniany przez autora, 22. września 2006, 20:32
napisany: 22. września 2006, piątek, 20:20
zmieniany przez autora, 22. września 2006, 20:32
Z tego co zauwazylem wystarczy stosunek 1 do 4 zeby zlapac wrogi odzial
Boro-czy morale jest wazne jak w starej wersji?
no i glopio ze 5 wiesniakow zlapie 20 weteranow-dotychczas zeby zlapac 100 na wysokim moralu musialem poswiecic 100 osadnikow bez morale
jak jest teraz?bo proste lapanie stosunkiem 1 do 4 jest za tanie i znowu niweluje przewage konnicy-tym razem manewrowosc
Boro-czy morale jest wazne jak w starej wersji?
no i glopio ze 5 wiesniakow zlapie 20 weteranow-dotychczas zeby zlapac 100 na wysokim moralu musialem poswiecic 100 osadnikow bez morale
jak jest teraz?bo proste lapanie stosunkiem 1 do 4 jest za tanie i znowu niweluje przewage konnicy-tym razem manewrowosc
A przepraszam ze zapytam, ale o czym mowa? Jakie lapanie? Komarow w nocy "ogladajac" telewizje? Moj tata jest w tym ekspertem, jak chcesz moge go wypytac. :D
(A tak powaznie to tak mnie to zaciekawilo co masz na mysli mowiac zlapac wrogi oddzial... :)
(A tak powaznie to tak mnie to zaciekawilo co masz na mysli mowiac zlapac wrogi oddzial... :)
hehe i tu ci valentynku brakuje wprawy weterana
czyżby to pycha zabrzmiala w głosie dzielnego rycerza Jedi:)
Post #5, autor:
jedidia
napisany: 22. września 2006, piątek, 20:53
zmieniany przez autora, 22. września 2006, 21:03
napisany: 22. września 2006, piątek, 20:53
zmieniany przez autora, 22. września 2006, 21:03
ee pycha, trzeba czasami polajac te dzieciaki..:)
wojownicy z mej gildii nie plamią sie pycha gdyz to najszybsza droga do upadku..
post 2-zlapac wroga to ni mniej ni wiecej rozwietka bojem w celu zatrzymania wrogich sil az nadejda nasi kamraci-przy obecenej mozliwosci przylaczania sie do bitwy zareczam ci ze bedziesz mial okazje sie przekonac o skutecznosci tej taktyki...
wojownicy z mej gildii nie plamią sie pycha gdyz to najszybsza droga do upadku..
post 2-zlapac wroga to ni mniej ni wiecej rozwietka bojem w celu zatrzymania wrogich sil az nadejda nasi kamraci-przy obecenej mozliwosci przylaczania sie do bitwy zareczam ci ze bedziesz mial okazje sie przekonac o skutecznosci tej taktyki...
Post #6, autor:
Aguirre
napisany: 22. września 2006, piątek, 21:04
zmieniany przez autora, 22. września 2006, 21:08
napisany: 22. września 2006, piątek, 21:04
zmieniany przez autora, 22. września 2006, 21:08
[2] Valanthir juz pewnie załapałeś, chodzi o to jaki musi być minimalny stosunek sił aby Twój mniej liczny oddział mógl wydać bitwę spotkanemu większemu. i w ten sposób odebrać mu możliwość ruchu, żebyś np, mógł go dopaść swoimi weteranami
heh ostatnio zawsze sprawdzam czy już ktoś nie odpowiedział ale w domu mam tak wolny net że w czasie między sprawdzeniem a wysłaniem juz Jedi wskoczył:)
co to jest "rozwietka"? :)
Myślę, że nie jest tak źle. Najwyżej odrobinę rozwinie się wojna pozycyjna.
Myślę, że nie jest tak źle. Najwyżej odrobinę rozwinie się wojna pozycyjna.
"Rozwietka" - autor chyba miał na mysli rozpoznanie walką - taktyka stosowana przez naszą ukochaną Armię Czerwoną.
Post #10, autor:
jedidia
napisany: 23. września 2006, sobota, 13:28
zmieniany przez autora, 23. września 2006, 13:37
napisany: 23. września 2006, sobota, 13:28
zmieniany przez autora, 23. września 2006, 13:37
ja tam sie ciesze-skonczy sie uciekanie w nieskonczonosc mniejszym odzialem
"rozwietka bojem" -polska kalka literowa brzmienia rosyjskich słów-oznacza rozpoznanie bojem- typowa radziecka taktyka-zamiast stosowac skomplikowane podchody bierzesz okreslony odzial, atakujesz, ci co przezyja mowia ile jest wrogow i wtedy bierzesz 10-razy tyle i sukces murowany-taktyka sprawdza sie w 100 proc.
"rozwietka bojem" -polska kalka literowa brzmienia rosyjskich słów-oznacza rozpoznanie bojem- typowa radziecka taktyka-zamiast stosowac skomplikowane podchody bierzesz okreslony odzial, atakujesz, ci co przezyja mowia ile jest wrogow i wtedy bierzesz 10-razy tyle i sukces murowany-taktyka sprawdza sie w 100 proc.
Wyniki od 1 do 10. Przejdź do strony: 1
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.