Najświeższe wątki:
Zasady gry
Teneo Arcis
Wątek w temacie: O Laventharze
Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2
Szlachetni Waszmościowie! Rozwiejcie proszę moje wątpliwości!
Pragnę dowiedzieć się, czy bylibyśmy w stanie dogadać się co do klimatu startującego za niedługo świata :)
Pragnę dowiedzieć się, czy bylibyśmy w stanie dogadać się co do klimatu startującego za niedługo świata :)
Hmm, mogę zdradzić, iż zgodnie z dotychczasowymi zgłoszeniami -większość księstw to średniowieczna Europa Wschodnia...
znowu?
A ktory wiek dominuje?
ponoć XI
Cóż, rozrzut jest większy: od X do....XVIII -)))
a ponoć mamy 1010;-)
może jakoś to będzie smakować, zobaczymy, niech będzie ta europa wschodnia :)
Abstrahując od klimatu: ile jest na razie zgłoszeń? I jaki jest max?
Często była już ta "Średniowieczna Europa Wschodnia"? :P
Często była już ta "Średniowieczna Europa Wschodnia"? :P
max = 15
Nie było Europy Wschodniej. Była Polska i jej dzielnice, choć znalazły się tam również Czechy he he.
jak jest koncepcja Europy Wschodniej - to ja na bank bym wystartował Eskimosami Średniowiecznymi, oczywiście pakiet konny, bo Eskimosi najlepiej czują się na koniach. Wspaniałe miasta ze śniegu, kroniki , nazwy oddziałów , np. Sopelki albo Zabójcze Bałwany albo Zimne Dranie albo Lodziarze... ehhh - kroniki można pisać tylko po to aby opowiedzieć światu jak żyją ci wspaniali wojownicy, wchodzę w to !
Cytat:
Nie było Europy Wschodniej. Była Polska i jej dzielnice, choć znalazły się tam również Czechy he he.
A skąd reszta księstw brała by piwo?
Luty kreujesz jakiś koszmar, aż strach pomyśleć co Lodziarze robiliby po bitwach :P
Z piwem byśmy sobie poradzili. Natomiast pamiętam, jak Bati w kronikach napisał, że trzeba lać Czecha, bo jak on wygra, to we wszystkich knajpach będą podawać knedle... :)
To mnie niemal przekonało.
To mnie niemal przekonało.
I jak tam ciąg dalszy klimatu?
[12] no więc niekoniecznie Europa, i niekoniecznie średniowieczna jak już ktoś jest tak dociekliwy-))).
Najogólniej ujmę to tak: przeważająca większość nazw geograficznie lokalizuje księstwa w obszarze Europy wschodniej oraz w zachodniej części Azji...
Najogólniej ujmę to tak: przeważająca większość nazw geograficznie lokalizuje księstwa w obszarze Europy wschodniej oraz w zachodniej części Azji...
przeważająca większość? czyli jednak są Eskimosi? xD
Czas inwestować w pochodnie i płonące strzały!
pytanie z innej beczki: co właściwie znaczy "Teneo Arcis"? :)
Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.