Najświeższe wątki:
Zasady gry
Torf
Wątek w temacie: Zasady gry
wpadlem na pomysl-a jakby wprowadzic budynek torfownia? torf wyrabialo by sie na bagnach i przerabialo w budynku podobnym do smolarni na brykiety, które mozna by było wykorzystywac do opalania wytopu
co wy na to? przy skapych surowcach to fajny pomysl-bagna na cos by sie przydaly
co wy na to? przy skapych surowcach to fajny pomysl-bagna na cos by sie przydaly
Jestem za. Ale tylko jesli chodzi o saa rzucona mysl. Pomysl nalezaloby dopracowac, obmyslec jakie powinny to byc ilosci i tak dalej...
A może jeszcze zbieracza końskich kup wprowadzić? Nimi tez palono w średniowieczu :D
[3] buhhahaha
[1] generalnie pomysł okej, choć nie wiem, czy nie traciłby na tym pakiet myśliwych
...można jeszcze pomyśleć o pakiecie "ludzie z bagien" :D serio!
[1] generalnie pomysł okej, choć nie wiem, czy nie traciłby na tym pakiet myśliwych
...można jeszcze pomyśleć o pakiecie "ludzie z bagien" :D serio!
Pomysł fajny tym bardziej, że bagna mocno rażą swoją nieutylitarnością.
Post #6, autor:
jedidia
napisany: 12. października 2006, czwartek, 18:15
zmieniany przez autora, 12. października 2006, 18:25
napisany: 12. października 2006, czwartek, 18:15
zmieniany przez autora, 12. października 2006, 18:25
eh Biesiu torf jescze do nie dawna byl jenym z glownych produktow opalowych-lajno zreszta tez-jak znalazl opal na stepie czy w oblezonej twierdzy
daruj se glopawe zarty (wycialem dla zwiekszenia pkt za milujacego pokoj)
daruj se glopawe zarty (wycialem dla zwiekszenia pkt za milujacego pokoj)
Eh a ty znowu agresywnie :P
Fajny pomysl generalnie. Tez myslalem ze te bagna to tylko taki czasowstrzymywacz przy marszu i nic pozatym :D
Fajny pomysl generalnie. Tez myslalem ze te bagna to tylko taki czasowstrzymywacz przy marszu i nic pozatym :D
Post #8, autor:
kozak
napisany: 12. października 2006, czwartek, 18:25
zmieniany przez autora, 12. października 2006, 18:26
napisany: 12. października 2006, czwartek, 18:25
zmieniany przez autora, 12. października 2006, 18:26
Cytat:
hhhahaha, umarłem, nie żyję - ten tekst mnie rozwalił xD
Hmmm, ale co do bagien, to chyba taka jest ich faktyczna rola w tej grze, nie każdy teren musi być użyteczny...
na razie uzyteczne sa wszytkie tereny oprócz bagien-wiec kozaku zasada jest chyba odwrotna-rozny teren rozne korzysci
Cytat:
rozny teren rozne korzysci
O mamo, zgadam sie z Jedi w 100%!! ARMAGEDON!! :DD
armagaden to bedzie jak cie znajde na mapie-dla ciebie zrobie wyjatek co do dawania forów zoltodziobom..hehe
uciekamy! koniec świata! jedyne co nam może pomóc to wprowadzenie tego torfu, wtedy ten temat usuniemy, a wy o pogadacie na inny temat :P
Torf to stary pomysł zobaczcie stare forum... który zresztą pozosytał bez echa u Bora.
Post #14, autor:
jedidia
napisany: 12. października 2006, czwartek, 18:59
zmieniany przez autora, 12. października 2006, 19:00
napisany: 12. października 2006, czwartek, 18:59
zmieniany przez autora, 12. października 2006, 19:00
pomysl jest o tyle fajny dla kogos kto nie ma w okolicy lasu jeno bagno-wtedy mial by jakies widoki na opal do kuznicy
jedidiar: oddaj konie to ci załatwie węgiel, nie ma nic za darmo :P
Post #16, autor:
jedidia
napisany: 12. października 2006, czwartek, 22:13
zmieniany przez autora, 12. października 2006, 22:13
napisany: 12. października 2006, czwartek, 22:13
zmieniany przez autora, 12. października 2006, 22:13
autokrytyka
kolega chemik zwrócil uwage ze torf jest slabym surowcem do kuznicy bo daje niezbyt wysoka temperature-za to dluzej utrzymuje zar...jest kilko braci kuznikow moze sie wypowiedza?
niemniej wydaje mi sie ze mozna mieszac torf z kuzni z innym paliwem-szczególnie jak potrzebujemy do dlugiego hartowania ciagle rozpalonego pieca...
niemniej przy niesymetrycznym rozlozeniu lasów moznaby pomyslec o wprowadzeniu torfu do gry
kolega chemik zwrócil uwage ze torf jest slabym surowcem do kuznicy bo daje niezbyt wysoka temperature-za to dluzej utrzymuje zar...jest kilko braci kuznikow moze sie wypowiedza?
niemniej wydaje mi sie ze mozna mieszac torf z kuzni z innym paliwem-szczególnie jak potrzebujemy do dlugiego hartowania ciagle rozpalonego pieca...
niemniej przy niesymetrycznym rozlozeniu lasów moznaby pomyslec o wprowadzeniu torfu do gry
Zmieszanie torfu z kozim łajnem podobno daje wysoką temperaturę...Nawet stal podobno można wytopić...
Popieram Rouge. Jeśli będziemy mieć kopalnie torfu plus zbieraczy łajna może to zadziałać...
Jedi czekam na kolejne twe pomysły widze ze sie rozkręcasz:)
Jedi czekam na kolejne twe pomysły widze ze sie rozkręcasz:)
Zbieracz łajna miałby jeszcze jedna zalete jeździec miałby kolejny (drugi) towar eksportowy.
Co ty Jedi jako miłośnik tego pakietu powinieneś docenić :P
Co ty Jedi jako miłośnik tego pakietu powinieneś docenić :P
No to w takim razie Mysliwy powinienł móc zbierac łajno od saren i zajęcze bobki, a rolnik łajno krowie.
Aaa, no i zapomniałem o góralu. Ten może przecież pozyskiwać łajno od kozic i świstaków :D
Aaa, no i zapomniałem o góralu. Ten może przecież pozyskiwać łajno od kozic i świstaków :D
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.