Tworzenie nowego regimentu.

Wątek w temacie: Dla początkujących

Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2
Post #1, autor: Solen
napisany: 19. lipca 2007, czwartek, 09:31
brak awatara
Mam problem nie wiem jak utworzy nowy regiment np.piechoty??

Post #2, autor: Taiho
napisany: 19. lipca 2007, czwartek, 09:37
awatar
Wchodzisz do osady. Wybierasz ta z której chcesz powołać wojsko. Tam po prawej stronie masz "Utwórz nowy oddział" . Dalej już sobie poradzisz :)

Post #3, autor: Solen
napisany: 19. lipca 2007, czwartek, 09:45
brak awatara
Ok zrobiłem kolejne pytanie z jaki czas oddział bedzie w gotowaści??
Czy jak wyśle oddział w lini przekatnej to dojdzie do celu??
ile trzeba czeka na wybudowanie chaty myśliwskiej gdy rozkaz wydałem pół godziny temu i jest 0%??

Post #4, autor: Draconis
napisany: 19. lipca 2007, czwartek, 09:55
awatar
I oddzial jest w gotowosci od razu ale lepiej go dozbroic :)
II dojdzie ale nie bedzie szedl po przekatnych pola to nie hexy
III zalezy ilu pracownikow buduje patrz. podzial pracy w menu osada, o postepach dowiesz sie z kolejnego przeliczenia o 14 nastepnego dnia

Post #5, autor: mularzx
napisany: 19. lipca 2007, czwartek, 09:55
awatar
Solen to gra turowa, czyli dzieje sie coś tylko podczas przeliczeń. Co i o której masz w zasadach. Skoro zaś budujesz to pamiętaj o przydzieleniu budowniczych do budowania w podziale pracy w osadzie.

Post #6, autor: Solen
napisany: 19. lipca 2007, czwartek, 10:07
brak awatara
dzięki chyba tego nie zrobiłem
a gdzie moge dozbroi oddział??

Post #7, autor: mularzx
napisany: 19. lipca 2007, czwartek, 10:43
awatar
Jeżeli nie masz uzbrojenia w osadzie (zakładam, że grasz w testówce) to musisz wybudować odpowiednie budynki i je wyprodukować. Jest też druga metoda - zdobyć na wrogu :) z tym, że przeciwko uzbrojonemu przeciwnikowi trzeba posłać do boju 2-3 razy więcej dobrze opłacanych golasów bez gwarancji na sukces. Niezależni nie mają broni.

Post #8, autor: Solen
napisany: 19. lipca 2007, czwartek, 14:10
brak awatara
Dzieki.
Czy zawsze o 14 dochodzi raport osady??(bo do mnie nie doszedł jeszcze)

Post #9, autor: Solen
napisany: 19. lipca 2007, czwartek, 14:13
brak awatara
sory doszedł
ale mój oddział nie przemieścił sie od 9 nieruszył sie z miejsca

Post #10, autor: Valanthir
napisany: 19. lipca 2007, czwartek, 14:13
awatar
INFORMACJE > SWIATY > Tutaj znajdz swoj swiat i masz godzine przeliczenia...Mozliwe ze grasz w Decertatio i jeszcze o 14:10 nei bylo raportu bo przelicza sie o 14:11...

Post #11, autor: Valanthir
napisany: 19. lipca 2007, czwartek, 14:18
awatar
Piechota w jedno przeliczenie przemierza pół pola około, co daje 1 pole/dzien... Wiec zapewne o 19 sie przemiesci... Pamietaj ze po skosie wychodzi razem 1,4 okolo wiec jesli wszedl wczoraj wieczorem to nba kolejne na skos moze wejsc nawet jutro rano...

Post #12, autor: Solen
napisany: 19. lipca 2007, czwartek, 14:27
brak awatara
Wielkie dzięki ale mam jeszcze jedno pytanie.
Czy do mojej osady będą przybywac osadnicy jeśli skończe z klęską głodu( takawąposiadam co jedno przeliczenie odchodzi mi jeden osadnik za pierwszym strawy brakło dla 24% a za drugim dla 12%)

Post #13, autor: Hadrian
napisany: 19. lipca 2007, czwartek, 14:31
awatar
To czy przybywają czy umierają osadnicy zależy od morale osady - jeśli morale będzie wyższe od 3 to zaczną przybywać. Jak uporasz się z głodem to z pewnością morale osady wzrośnie i po pewnym czasie ilość osadników zacznie wzrastać. Dobrze jest też znaleźć puste źródło i tam wysłać trochę osadników i 10 drewna i założyć nową osadę.

Post #14, autor: Solen
napisany: 19. lipca 2007, czwartek, 14:38
brak awatara
ok dzięki więcej pytań zachowam na później:)
Pozdrawiam.

Post #15, autor: Draconis
napisany: 19. lipca 2007, czwartek, 15:00
awatar
w podziale pracy w osadach staraj sie wyjsc z zywnoscia na + bo zdechniesz z glodu -spadnie morale. Przy opodatkowywaniu osad widac teraz prognozy na morale, jak bedziesz miec wiecej niz 3 to nie beda odchodzic osadnicy a jak jeszcze wyzej to zaczna nawet przychodzic.

Post #16, autor: Solen
napisany: 19. lipca 2007, czwartek, 17:03
brak awatara
mam pytanie
1.zrobiłem dwa odziły i nie są one pokazane ani na mapie anie w spisie oddziałów a pisało mi że zostały utworzone gdzie moege je znaleśc??
2.Jak wybudowac nową osade??

Post #17, autor: Draconis
napisany: 19. lipca 2007, czwartek, 19:22
awatar
prawdopodobnie utworzyles dwa regimenty jakiegos oddzialu anie nowy oddzial. Zabierasz oddzialem 10 szt drewna szukasz dogodnego miejsca klikasz zaloz nowa osade, osada jest pusta, mozesz wejsc w menu oddzialu do regimentu i rozwiazac/osadzic kolesi jako osadnikow

Post #18, autor: Draconis
napisany: 19. lipca 2007, czwartek, 19:25
zmieniany przez autora, 19. lipca 2007, 19:26
awatar
swoja droga mozna by sie pokusic o lepsza nawigacje odzial>regiment jakies rozwijane menu czy cos, mam na mysli menu z boku bo glowne jest ok

---oddzial Straz Przyboczna
I
I
regiment Lucznicy
I
regiment Zabijaki

Post #19, autor: Solen
napisany: 19. lipca 2007, czwartek, 19:32
brak awatara
Tyle że nawet liczebnośc pierwszege startowego regimentu si nie powiekszyła ani osada nie uzyskała wyższej obrony mozliwe że oddział bedziegotowy w nastepnej turze?? czyli jutro o 9??

Post #20, autor: Czarny
napisany: 19. lipca 2007, czwartek, 19:51
awatar
Solen, jeśli utworzyłeś oddział, to on już jest utworzony. Jutro o 9 ruszy się, jeśli wydasz mu rozkaz, lub wykona inną czynność. I musi gdzieś być, jeśli miałeś komunikat o utworzeniu.
Jeśli nie nadawałeś mu nazwy - nazywa się Rekruci. Poszukaj ich.

Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.
Wyszukiwarka: