Najświeższe wątki:
Zasady gry
Tworzenie nowego regimentu.
Wątek w temacie: Dla początkujących
Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2
Mam problem nie wiem jak utworzy nowy regiment np.piechoty??
Wchodzisz do osady. Wybierasz ta z której chcesz powołać wojsko. Tam po prawej stronie masz "Utwórz nowy oddział" . Dalej już sobie poradzisz :)
Ok zrobiłem kolejne pytanie z jaki czas oddział bedzie w gotowaści??
Czy jak wyśle oddział w lini przekatnej to dojdzie do celu??
ile trzeba czeka na wybudowanie chaty myśliwskiej gdy rozkaz wydałem pół godziny temu i jest 0%??
Czy jak wyśle oddział w lini przekatnej to dojdzie do celu??
ile trzeba czeka na wybudowanie chaty myśliwskiej gdy rozkaz wydałem pół godziny temu i jest 0%??
I oddzial jest w gotowosci od razu ale lepiej go dozbroic :)
II dojdzie ale nie bedzie szedl po przekatnych pola to nie hexy
III zalezy ilu pracownikow buduje patrz. podzial pracy w menu osada, o postepach dowiesz sie z kolejnego przeliczenia o 14 nastepnego dnia
II dojdzie ale nie bedzie szedl po przekatnych pola to nie hexy
III zalezy ilu pracownikow buduje patrz. podzial pracy w menu osada, o postepach dowiesz sie z kolejnego przeliczenia o 14 nastepnego dnia
Solen to gra turowa, czyli dzieje sie coś tylko podczas przeliczeń. Co i o której masz w zasadach. Skoro zaś budujesz to pamiętaj o przydzieleniu budowniczych do budowania w podziale pracy w osadzie.
dzięki chyba tego nie zrobiłem
a gdzie moge dozbroi oddział??
a gdzie moge dozbroi oddział??
Jeżeli nie masz uzbrojenia w osadzie (zakładam, że grasz w testówce) to musisz wybudować odpowiednie budynki i je wyprodukować. Jest też druga metoda - zdobyć na wrogu :) z tym, że przeciwko uzbrojonemu przeciwnikowi trzeba posłać do boju 2-3 razy więcej dobrze opłacanych golasów bez gwarancji na sukces. Niezależni nie mają broni.
Dzieki.
Czy zawsze o 14 dochodzi raport osady??(bo do mnie nie doszedł jeszcze)
Czy zawsze o 14 dochodzi raport osady??(bo do mnie nie doszedł jeszcze)
sory doszedł
ale mój oddział nie przemieścił sie od 9 nieruszył sie z miejsca
ale mój oddział nie przemieścił sie od 9 nieruszył sie z miejsca
INFORMACJE > SWIATY > Tutaj znajdz swoj swiat i masz godzine przeliczenia...Mozliwe ze grasz w Decertatio i jeszcze o 14:10 nei bylo raportu bo przelicza sie o 14:11...
Piechota w jedno przeliczenie przemierza pół pola około, co daje 1 pole/dzien... Wiec zapewne o 19 sie przemiesci... Pamietaj ze po skosie wychodzi razem 1,4 okolo wiec jesli wszedl wczoraj wieczorem to nba kolejne na skos moze wejsc nawet jutro rano...
Wielkie dzięki ale mam jeszcze jedno pytanie.
Czy do mojej osady będą przybywac osadnicy jeśli skończe z klęską głodu( takawąposiadam co jedno przeliczenie odchodzi mi jeden osadnik za pierwszym strawy brakło dla 24% a za drugim dla 12%)
Czy do mojej osady będą przybywac osadnicy jeśli skończe z klęską głodu( takawąposiadam co jedno przeliczenie odchodzi mi jeden osadnik za pierwszym strawy brakło dla 24% a za drugim dla 12%)
To czy przybywają czy umierają osadnicy zależy od morale osady - jeśli morale będzie wyższe od 3 to zaczną przybywać. Jak uporasz się z głodem to z pewnością morale osady wzrośnie i po pewnym czasie ilość osadników zacznie wzrastać. Dobrze jest też znaleźć puste źródło i tam wysłać trochę osadników i 10 drewna i założyć nową osadę.
ok dzięki więcej pytań zachowam na później:)
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
w podziale pracy w osadach staraj sie wyjsc z zywnoscia na + bo zdechniesz z glodu -spadnie morale. Przy opodatkowywaniu osad widac teraz prognozy na morale, jak bedziesz miec wiecej niz 3 to nie beda odchodzic osadnicy a jak jeszcze wyzej to zaczna nawet przychodzic.
mam pytanie
1.zrobiłem dwa odziły i nie są one pokazane ani na mapie anie w spisie oddziałów a pisało mi że zostały utworzone gdzie moege je znaleśc??
2.Jak wybudowac nową osade??
1.zrobiłem dwa odziły i nie są one pokazane ani na mapie anie w spisie oddziałów a pisało mi że zostały utworzone gdzie moege je znaleśc??
2.Jak wybudowac nową osade??
prawdopodobnie utworzyles dwa regimenty jakiegos oddzialu anie nowy oddzial. Zabierasz oddzialem 10 szt drewna szukasz dogodnego miejsca klikasz zaloz nowa osade, osada jest pusta, mozesz wejsc w menu oddzialu do regimentu i rozwiazac/osadzic kolesi jako osadnikow
Post #18, autor:
Draconis
napisany: 19. lipca 2007, czwartek, 19:25
zmieniany przez autora, 19. lipca 2007, 19:26
napisany: 19. lipca 2007, czwartek, 19:25
zmieniany przez autora, 19. lipca 2007, 19:26
swoja droga mozna by sie pokusic o lepsza nawigacje odzial>regiment jakies rozwijane menu czy cos, mam na mysli menu z boku bo glowne jest ok
---oddzial Straz Przyboczna
I
I
regiment Lucznicy
I
regiment Zabijaki
---oddzial Straz Przyboczna
I
I
regiment Lucznicy
I
regiment Zabijaki
Tyle że nawet liczebnośc pierwszege startowego regimentu si nie powiekszyła ani osada nie uzyskała wyższej obrony mozliwe że oddział bedziegotowy w nastepnej turze?? czyli jutro o 9??
Solen, jeśli utworzyłeś oddział, to on już jest utworzony. Jutro o 9 ruszy się, jeśli wydasz mu rozkaz, lub wykona inną czynność. I musi gdzieś być, jeśli miałeś komunikat o utworzeniu.
Jeśli nie nadawałeś mu nazwy - nazywa się Rekruci. Poszukaj ich.
Jeśli nie nadawałeś mu nazwy - nazywa się Rekruci. Poszukaj ich.
Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.