Usability - układ strony

Wątek w temacie: Problemy techniczne

Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2 3 ... 8
Post #1, autor: Boro
napisany: 19. listopada 2006, niedziela, 16:47
awatar
Proszę o uwagi na ten temat użyteczności strony, czy czegoś nie można znaleźć, czy coś jest trudno dostępne itp. Bez konkretnych uwag trudno cokolwiek zmienić :)

Post #2, autor: Taiho
napisany: 19. listopada 2006, niedziela, 16:55
awatar
Mi osobiscie przeszkadza troche dluga droga to pisania listow. Nie jest to oczywiscie nic skomplikowanego ale skoro dyplomacja jest jednym z funadamentow tej gry to dostep do niej powinien byc bardziej "na wierzchu". Oczywiscie nie jest to nic niecierpiacego zwloki ;]

Post #3, autor: Ivan
napisany: 19. listopada 2006, niedziela, 16:56
awatar
Optowałbym by stworzono gdzieś spis wszystkich listów do mnie: najmłodszy na szczycie :)

Bo nie zawsze odczytam wiadomość i odrazu odpisuję, a musze potem szukać "od kogo dostałem"

Post #4, autor: mularzx
napisany: 19. listopada 2006, niedziela, 17:30
awatar
Powinno byc wyraźniej uwidocznione że taki list przyszedł. Napisałem do najeźdźcy pragnąc negocjowac ale on nawet nie czytał, bo pewnie nie wie że coś otrzymał (o testowym mówie :D)

Post #5, autor: greghor
napisany: 19. listopada 2006, niedziela, 20:25
awatar
Nie wiem czy to właściwe miejsce, ale mam pewną uwagę. Otóż jeśli choćby przez kika minut nie jest się "aktywnym" na swoim koncie, zostaje się automatycznie wylogowanym. Nie wiem, czy tylko ja tak mam, ale zdażyło mi się, że pisząc Kronikę zostałem wylogowany i praca kilkudziesięciu minut poszła niestety na marne.

Post #6, autor: Taiho
napisany: 19. listopada 2006, niedziela, 20:31
awatar
Swietnie ze o tym piszesz. Ile razy sie napocilem nad pieknym kwiecistym sredniowecznym listem a tu skucha i session timeout :/ Chyba jest ustawiony na 10-15 minut. Ja oczywiscie rozumiem ze jest to podyktowane wzgledami bezpieczenstwa ale teraz piszac dluzsze wypowiedzi konczy sie klasycznym zabezpieczeniem w postaci ctrl+a ctrl+c. To chyba nie o to chodzi :D

Post #7, autor: Kmicic
napisany: 19. listopada 2006, niedziela, 23:50
awatar
Zwięźlej pisz, kto to potem bedzie czytał? ;) Najlepiej same wnioski :)

Post #8, autor: Tommy
napisany: 19. listopada 2006, niedziela, 23:51
awatar
Zwieźle: Czyli:

Hej!Dawaj miasto bo inaczej źle być.
Pozd.

:D

Post #9, autor: Kmicic
napisany: 19. listopada 2006, niedziela, 23:55
awatar
bez przesady, zawsze można dopisać: "prosze" ;)

Post #10, autor: Tommy
napisany: 19. listopada 2006, niedziela, 23:58
awatar
aha, czyli pełna wersja powinna wyglądac tak? ;)

Hej!Dawaj proszę miasto bo inaczej źle być.
Pozd.

Post #11, autor: Kmicic
napisany: 20. listopada 2006, poniedziałek, 00:07
awatar
kwestia lekkości pióra barbarzyńcy ;)

Post #12, autor: kozak
napisany: 20. listopada 2006, poniedziałek, 07:48
awatar
[5][6] Wystarczy zainstalować Opere :)
polecam: http://www.opera.com/

[4] W testowym, to jest raczej inna przyczyna nieodpisanego listu niż jego niewidoczność :P

Post #13, autor: Taiho
napisany: 20. listopada 2006, poniedziałek, 08:07
awatar
[12]

Ja niedawno odinstalowalem opere na rzecz FF2 bo nie oferuje mi tego co moge dostac od FF2 (chodzi o dodatki). Ale to chyba nie o to chodzi. Nie kazdy zawsze ma mozliwosc wyboru przegladarki). Fakt jest jednak taki ze te detale sa czasami meczace. :)

Post #14, autor: kozak
napisany: 20. listopada 2006, poniedziałek, 08:28
awatar
[13] Skoro używasz FF to sobie znajdź odpowiednie rozszerzenie a nie marudzisz :P

Post #15, autor: Taiho
napisany: 20. listopada 2006, poniedziałek, 11:36
awatar
Podkreslam ze nie zawsze mozna miec dowlna przegladarke.

Post #16, autor: kozak
napisany: 20. listopada 2006, poniedziałek, 18:31
awatar
Zgadza się, ale problem z session-timeout nie jest związany wyłącznie z Laventhtar, pojawia się wszędzie tam gdzie występuje takie zabiezpieczenie, przedewszystkim zaś nie jest to błąd.
Ty możesz podjąć działania w celu zabezpieczenia się przed pewnym skutkiem ubocznym tego, czy to poprzez ctrl+a ctrl+c lub instalację dodatku, zmiany przeglądarki, czy też na jakiekolwiek inne sposoby.

Post #17, autor: Taiho
napisany: 20. listopada 2006, poniedziałek, 18:41
awatar
Ja nie jestem za tym aby zniesc to zabezbieczenie bo jestem swiadomy jego dzialania i koniecznosci istnienia. Nie nazywam tego bledem. Jedyne na co chce zwrocic uwage to ze czas timeoutu jest zbyt krotki. Mysle ze wydluzenie zaledwie o 10 minut moze calkowicie wyeliminowac problem. :D

Post #18, autor: kozak
napisany: 20. listopada 2006, poniedziałek, 18:44
awatar
Taiho: aaaaaa! o to chodzi... w takim razie w sumie popieram :D

Post #19, autor: Taiho
napisany: 20. listopada 2006, poniedziałek, 18:46
awatar
Jak to rozmowa potrafi cuda zdzialac. A na mapie juz bysmy sobie maczugami tlumaczyli pewnie :DD

Post #20, autor: kozak
napisany: 20. listopada 2006, poniedziałek, 19:02
awatar
Taiho: Hhaha, no ja to właściwie już byłem w połowie drogi do Ciebie :P

Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2 3 ... 8
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.
Wyszukiwarka: