Wersja mobilna Laventhara

Komentowana aktualność: Wersja mobilna Laventhara

Wątek w temacie: Komentarze do aktualności

Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2
Post #1, autor: wiliam
napisany: 29. września 2011, czwartek, 23:54
awatar
PIĘKNIE!!!!

Post #2, autor: Lomion
napisany: 30. września 2011, piątek, 00:08
awatar
Wreszcie będzie jakiś sens w używaniu smartfona :)

Post #3, autor: SebekS
napisany: 30. września 2011, piątek, 00:32
awatar
super :D

Post #4, autor: mularzx
napisany: 30. września 2011, piątek, 08:17
awatar
Nareszcie mogę dostać się gdzieś dalej niż do strony głównej chociaż mój telefon nie jest rewelacyjny.

Post #5, autor: Adam
napisany: 30. września 2011, piątek, 09:15
zmieniany przez autora, 30. września 2011, 17:24
awatar
Dziękuję:)

Fajnie teraz wszystko śmiga, czuć wyraźnie różnice, nawet z włączonymi obrazkami.

Choć ze względu na mapę nadal mam włączone ładowanie obrazów.

Post #6, autor: Hejtar
napisany: 30. września 2011, piątek, 09:26
awatar
Elegancko :)

Post #7, autor: Samuraj
napisany: 30. września 2011, piątek, 10:23
awatar
jeszcze nie zaglądałem, ale nieważnie jak jest!
ważne, że jest!

wczoraj z telefonu logowałem się, pierwszy raz po zmianie grafiki i ręce opadły mi, jak zobaczyłem ile kB pociągnęła sama strona główna

Post #8, autor: Infelix
napisany: 30. września 2011, piątek, 19:59
brak awatara
Super jest, ehh niestety brakuje tylko tej klimatycznej czcionki ....... ale trudno przeboleć można jakoś :P

Post #9, autor: Larkana
napisany: 30. września 2011, piątek, 22:32
awatar
Korzystając z neta w komórce do obsługi Laventhara i tak zawsze wyłączam wczytywanie obrazów - więc waga stron raczej jest podobna. Nie mniej lekka zmiana kolorystyki w wersji mobilnej jest milsza dla oka. Lepiej tez wygląda przycisk "Zaloguj" którego w wersji głównej bez wczytywania grafik w ogóle nie widać.

W ramach propozycji - było to już przez kogoś poruszone na forum:
W komórce z ekranem dotykowym często muszę powiększać stronę by móc nacisnąć jakiś przycisk (zmiana roli na przykład). Możliwe, że w różnych komórkach różnie to wygląda - lecz powiększenie niektórych przycisków mogło by być pomocne.
Jeśli Boro zamierzał by "coś z tym zrobić" to gdy tylko będę miał więcej czasu mogę z komórki pochodzić na wszystkich podstronach i ponotować gdzie powiększenie by sie przydało.

Post #10, autor: wiliam
napisany: 30. września 2011, piątek, 22:38
awatar
Oj tak - to powiększanie na komórce jest strasznie upierdliwe (gram z Xperii).

Post #11, autor: SebekS
napisany: 30. września 2011, piątek, 22:58
zmieniany przez autora, 30. września 2011, 22:58
awatar
Ja mam dotykowy ekran i przyzwyczaiłem się. Trzeba przytrzymać na chwilkę by powiększyć. Ogólnie działa szybko, ale wchodząc na forum miałem jakiś lag, ale to mogło wynikać ze słabego zasięgu.

To chyba najlepsza zmiana tego roku :)

Post #12, autor: mularzx
napisany: 1. października 2011, sobota, 13:45
awatar
Ciekawe, ja mam Aino więc o generację gorszy niż Wiliam, a powiększenie mam z automatu. Musze przesuwać swój ekran po o wiele większej stronie, ale wszystkie teksty są widoczne i wyraźne.

Post #13, autor: wiliam
napisany: 1. października 2011, sobota, 13:50
awatar
Mi dopasowuje stronę do telefonu i ogólnie rzecz biorąc to działa dobrze. Problemem są linki i inne przyciski,w które za chiny ludowe nie mogę trafić. By jakoś to działało muszę powiększać ekran i przesuwać tak jak Ty.

Post #14, autor: von bati
napisany: 1. października 2011, sobota, 16:31
awatar
Zauważyłem że na starej i na nowej (mobilnej i nie mobilnej) wersji nie mogę z jakiegoś powodu zmienić wysokości żołdu w oddziałach łącząc się przez telefon komórkowy.

Post #15, autor: Turcio
napisany: 1. października 2011, sobota, 18:41
brak awatara
Według mnie, zmiany są na tyle nieistotne, że używanie wersji mobilnej mija się z celem.
Przecież na niektórych przeglądarkach grafika jest cacheowana, więc problem wielkości strony głównej istnieje tylko raz... A w obecnej postaci mobilna strona wygląda po prostu biednie. Ja w ciągu tygodnia gram głównie ze smartphone - w pracy nie mam możliwości używania komputera i jakoś nie zauważyłem aby mi megabajty na łeb na szyję leciały.
IMHO na ekranach o wysokiej rozdzielczości - w moim przypadku 800x480 i 854x480 zdecydowanie wolę wersję pełną :D

Post #16, autor: Lomion
napisany: 1. października 2011, sobota, 21:45
awatar
A ja mam pytanie techniczne, bo zbliżam się do momentu w którym mogę wymienić telefon - znalazłem model który zamiast 3G oferuje mi komunikację 3,5G + 2,5G. Wie ktoś co to za dziwo?

Post #17, autor: von bati
napisany: 1. października 2011, sobota, 22:22
zmieniany przez autora, 2. października 2011, 00:23
awatar
Cytat:
znalazłem model który zamiast 3G oferuje mi komunikację 3,5G + 2,5G. Wie ktoś co to za dziwo?

Za wikipedią....

Codzienne przeciążenia

3,5 g - podczas kaszlu
2,9 g - podczas kichania

a wariant 3,5G + 2,5G= 6G to pewnie wtedy jak zjesz coś bardzo nieświeżego....

Ja tak kiedyś miałem po kuchni chińskiej... ciężka sprawa. Do dziś to bardzo niemiło wspominam....

Post #18, autor: Turcio
napisany: 1. października 2011, sobota, 22:54
zmieniany przez autora, 1. października 2011, 22:55
brak awatara
Lomion:
2,5 G to EDGE czyli transmisja w idealnych warunkach maks 0,296 Mb/s.
3,5 G liczymy już w megabitach od kilku do nawet 84, ale w warunkach polskich, nie ma co liczyć na więcej niż 7,2 (tyle wychodzi u mnie, a jeden telefon mam z HSDPA 14,4Mb/s).

Teoretycznie nawet EDGE wystarczy do Laventhara, jednak w moim przypadku (Orange) nie da się z EDGE korzystać, bo na wczytywanie strony trzeba czekać kilka sekund, więc ja mam u siebie sieć 2G ustawioną jako drugorzędną, gdy już nic innego nie łapie ;)
Jeśli telefon ma wysoką rozdzielczość wyświetlacza, to da radę do prawie komfortowego grania :)

Post #19, autor: SebekS
napisany: 1. października 2011, sobota, 23:11
awatar
To mi przypomniało się, że do pół roku będą znowu dzwonić do mnie i nudzić o przedłużenie umowy. Przydałby się telefon z większym wyświetlaczem niż 400x240 w rozsądnej cenie ;)

Post #20, autor: Chudy Loco
napisany: 3. października 2011, poniedziałek, 12:49
awatar
Ja jestem po rozmowach i dam Wam radę (przypadek orange ale wszędzie jest pewnie tak samo). Jak będą dzwonić i chcecie coś fajnego wytargować to nie mówcie o innych sieciach tylko, że wcześniej już ktoś od nich dzwonił i jesteście już praktycznie dogadani na spisywanie umowy ale jeszcze się zastanawiacie. Jak usłyszą, że chcecie pisać umowę to zawsze jakiś dodatkowy pakiecik internetowy albo zniżka na telefon się znajdzie;)

Wyniki od 1 do 20. Przejdź do strony: 1 2
Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.
Wyszukiwarka: